15.1.22

Σώσαμε 2.200 θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία για 5 χρόνια! Της Γαλλίας όμως και μας το θύμισε η κυρία Παρλί



 Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φ.Παρλί ήταν πολύ ειλικρινής στην ομιλία της στα ναυπηγεία της Λοριάν όπου «χτίζονται» οι φρεγάτες Belharra.

«Τις επόμενες εβδομάδες, θα υπογραφεί το συμβόλαιο απόκτησης τριών φρεγατών από την Ελλάδα. Η εμπιστοσύνη της Ελλάδας μας τιμά. Χάρη σε αυτή την παραγγελία, εξασφαλίζονται 2.200 θέσεις εργασίας στη Γαλλία σε ορίζοντα πενταετίας».

Διαβάζοντας αυτό το απόσπασμα από την ομιλία της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας δε μπορεί να μη θυμηθείς την κατάντια των δικών μας ναυπηγείων. Για τα οποία η κυβέρνηση δεν φρόντισε να πάρουν ούτε…λαμαρίνα από το τεράστιο έργο των Belharra. «Μας πιέζει η κατάσταση με την Τουρκία», είναι η δικαιολογία και έγινε δεκτή από τον κόσμο. Να δούμε τι θα κάνει με το πρόγραμμα των κορβετών…

Με τα όσα είπε η κυρία Παρλί θυμηθήκαμε και κάποιους «σχολιογράφους» που είχαν σπεύσει να μας ειρωνευθούν όταν πριν από μήνες είχαμε γράψει ότι η παραγγελία της Ελλάδας για τα Rafale, «έδωσε ζωή» στη Dassault. Η οποία θα επαναλάβουμε ότι παρά την παραγγελία των 24 αεροσκαφών που πήρε είναι…άφαντη για τις ελληνικές εταιρείες που μπορούν άνετα να έχουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Rafale. Ότι η ελληνική κυβέρνηση «σφύριζε κλέφτικα» και δεν πίεσε για το θέμα της ελληνικής συμμετοχής δεν είναι δικαιολογία για τους Γάλλους.

https://www.militaire.gr/