28.12.21

Κίνδυνος από την "μάχη της τσιπούρας"! Μετακίνησαν εξοπλισμένα UAV απέναντι από Δωδεκάνησα οι Τούρκοι;-”Βουρλίζονται” με μεγάλη ελληνική σημαία στην Καλόλιμνο


 

Ετοιμάζουν νέα κρίση οι Τούρκοι ισλαμιστές για να ξεφύγουν της οργής των Τούρκων πολιτών; Στόχος της Άγκυρας πιθανόν το Καστελόριζο και η επήρεια του στην ελληνική ΑΟΖ

Σύμφωνα με προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε ότι έρχεται η “μάχη της τσιπούρας” που όμοιά της είχε οδηγήσει παλαιότερα στην Κρίση των Ιμίων, κάτι που επιβεβαιώθηκε, αφού ενώ χθες, πρώτοι από όλους αποκαλύψαμε ότι οι Τούρκοι “στήνουν” θέατρο σκιών ξανά, μιλώντας για περιστατικό στα Ίμια, ενώ τα σχέδια τους είναι πολύ διαφορετικά, υποχθόνια και λίαν επικίνδυνα για την ευρύτερη αυτή περιοχή των Δωδεκανήσων.

Το χθεσινό περιστατικό ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στην μεγάλη αλυσίδα των προσπαθειών που κάνει η Άγκυρα στην περιοχή των Ιμίων για να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Εφόσον υπάρχει η μόνιμη παρουσία του ελληνικού Λιμενικού οι Τούρκοι δεν θα μπορούν να εισβάλουν στα χωρικά μας ύδατα.

Σε λίγο ξεκινά η «περίοδος της τσιπούρας» και θα υπάρχει μεγάλος αριθμός σκαφών που θα ψαρεύει στην περιοχή, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τα ύποπτα τουρκικά σχέδια, που φτάνουν πιθανότατα μέχρι “ατύχημα”, και αυτό το γνωρίζει καλά η ελληνική πλευρά.

Γιατί “βουρλίζονται” οι Τούρκοι με την μεγάλη ελληνική σημαία στην Καλόλιμνο  

Τούρκικά ΜΜΕ, στοχοποίησαν κυρίως, την μεγάλη ελληνική σημαία περίπου 20x30 μέτρων που σχεδιάστηκε επί του εδάφους μπροστά στο φυλάκιο της μικρονήσου Καλόλιμνος, εστιάζοντας κυρίως όμως, στην παρουσία Ελλήνων στρατιωτών, με παρατηρητήριο και σύστημα ραντάρ, που απέχει περίπου 1 μίλι από τα Ίμια, ελέγχοντας τα, ξεχνώντας ότι η τουρκική πλευρά έχει δημιουργήσει αντίστοιχο φυλάκιο στο νησάκι Cavus.

Σκοπός τους πιθανότατα με κάποιο τρόπο είναι η διεθνοποίηση των τουρκικών αιτημάτων για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, κάτι που τους "καίει" στην κυριολεξία, διότι διαφορετικά δεν μπορούν να στήσουν καμία " Γαλάζια" ή άλλου  χρώματος " πατρίδα" στο Αιγαίο, και αυτό το έχουν κατανοήσει αρκετά όλος  ο ελληνικός πολιτικό κόσμος, ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουμε. 


Σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές, τα εξοπλισμένα με πυραύλους UAV του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, έχουν πραγματοποιήσει 31.500 ώρες πτήσης πάνω από την υποτιθέμενη “ Γαλάζια Πατρίδα” μέχρι στιγμής.Τουρκικά UAV στο Ντάλαμαν απέναντι από Δωδεκάνησα

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν με λεπτομέρεια ότι τουρκικών “στόλος μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων” αναπτύχθηκε στα Δαρδανέλια, το Νταλαμάν και τον Λευκόνοικο στην Κατεχόμενη Κύπρο.


“Η άμυνα της “Γαλάζιας Πατρίδας” ξεκινά από τον αέρα. Τα “μάτια” των εγχώριων UAV είναι στραμμένα εκεί, ενώ όλα τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που ανήκουν στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, βρίσκονται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο, σε θαλάσσια έκταση 462 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων”
, αναφέρει η ίδια τουρκική πηγή με αλαζονικό τρόπο.

Εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών αναφέρουν την πιθανότητα μετά από ένα διάστημα συνεχών προκλήσεων , να στηθεί σκηνικό επεισοδίου σε κάποιο  νησί του Νότιου Αιγαίου , από το “οποίο” οι Τούρκοι ενδεχομένως να θεωρούν ότι μπορούν να λάβουν  πολλαπλά πλεονεκτήματα στο Αιγαίο.

Στα Δωδεκάνησα υπάρχουν πολλά νησάκια που δύναται να «εξυπηρετήσουν» πιθανόν αυτά τα ύποπτα τουρκικά σχέδια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να σταματήσουν σε καμία απολύτως περίπτωση. Η επόμενη περίοδο, πιθανόν να  αποκρύβει εξελίξεις λίαν επικίνδυνες.

https://www.pentapostagma.gr/