1.12.21

Το ομολόγησε! Με γεωτρήσεις στην κοντά στην Κρήτη θα “χτυπήσει” ο Ερντογάν-Για αυτό κάνουν πίσω ExxonMobil-TotalEnergies


 Οφείλουμε να προετοιμαστούμε ως ελληνισμός το ταχύτερο δυνατό αφού ο Ερντογάν ετοιμάζει κτύπημα στην ελληνική ΑΟΖ

Όλα αποκαλύπτονται τελικά για το τεράστιο ενεργειακό παιχνίδι που διαδραματίζεται στην Α.Μεσόγειο εις βάρος της Ελλάδος, πιθανότατα νοτίως της Κρήτης, ανάμεσα σε Τουρκία και ExxonMobil-TotalEnergies, δηλαδή ΗΠΑ-Γαλλία.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τώρα έχουμε το 4ο γεωτρύπανό μας. Αυτό το γεωτρύπανο είναι ολοκαίνουριο. Θα παραδοθεί σε λίγους μήνες.

Θα έχουμε 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας. Θα κάνουμε τις εργασίες μας στη Μαύρη Θάλασσα και ειδικά στη Μεσόγειο την οποία αποκαλούμε Γαλάζια Θάλασσα με αυτοπεποίθηση. Φυσικά αυτό ενοχλεί κάποιους».

Εδώ ακριβώς επιβεβαιωνόμαστε με το άρθρο μας, Τι περιμένουν ExxonMobil-TotalEnergies για την Κρήτη;-Εμπόδιο ή σκαλοπάτι το Τουρκολιβυκό μνημόνιο;

Θεωρήθηκε περίεργη και άκρως ύποπτη η αναμονή από δύο ενεργειακούς κολοσσούς, την ExxonMobil και την TotalEnergies, για τα τρομερά πλούσια κοιτάσματα Νοτίως της Κρήτης, εν μέσω τρομερής αύξησης των τιμών της ενέργειας, και αναμενόμενων εξορύξεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο λόγος είναι ότι πολύ σύντομα ο Ερντογάν, θα κινηθεί με τα πλωτά γεωτρύπανα του, συνοδεία ισχυρότατου τουρκικού στολίσκου με μονάδες επιφανείας, ελικόπτερα, UAV Bayraktar TB2, και φυσικά υποβρύχια, για να επιβεβαιώσει την περιοχή του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου, “κτυπώντας” πιθανότατα κοντά στην Κρήτη.     


Η ουσία είναι μία..και αφορά το ι θα πράξει η Ελλάδα σε αυτήν την πιθανή περίπτωση
Αυτό το σενάριο είναι και το πιο επικρατέστερο μέχρι στιγμής, και αυτό αναμένουμε για να δούμε το επόμενο διάστημα, αφού ο σουλτάνος, εν μέσω κοινωνικών εξεγέρσεων λόγω πείνας στην Τουρκία, κάτι πρέπει να “παρουσιάσει” ως νίκη, σε πολίτες και τουρκικά κόμματα, αλλιώς το μέλλον του είναι δυσοίωνο.

Η χώρα μας, ανεξαρτήτου καταστάσεως στο εσωτερικό λόγω πανδημίας, ή κομματικών συγκρούσεων οφείλει σε αυτήν την περίπτωση:

Α. Να έχει σε ετοιμότητα το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών Rafale, που έχουν παραληφθεί πρόσφατα.

Β. Να αποστείλει έγκαιρα ναυτική δύναμη στην Κρήτη με μορφή ασκήσεων, συνοδεία υποβρυχίων, κάτι που πρέπει να γίνει και με την Κύπρο, ώστε να έχουμε τους Τούρκους, σε κάθε πιθανή περίπτωση, στο στόχαστρο από δύο πλευρές.

Γ.Να ενημερωθεί ΝΑΤΟ, ΕΕ, και λοιποί σύμμαχοι και φίλοι, ότι για ότι συμβεί στην περιοχή σε τυχόν τουρκική προκλητική γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ, δεν θα ευθύνεται η χώρα μας.


Ε. Να κινητοποιηθεί από την αρχή οποιασδήποτε πιθανής κρίσης με την Τουρκία, ο ελληνισμός στο εξωτερικό για πίεση στις κατ ατόπου κυβερνήσεις, για διπλωματική διευθέτηση, βάσει όμως του διεθνούς δικαίου.
Δ. Να υπάρχει αποφασιστικότητα στην ελληνική πολιτική ηγεσία για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ πριν η κατάσταση ξεφύγει, να έχουν δοθεί κανόνες εμπλοκής, εφόσον οι Τούρκοι θα έρθουν με ...φόρα.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, θα κληθούν να βγάλουν “ τα κάστανα από την φωτιά”, για αυτό  θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. 

https://www.pentapostagma.gr/