24.12.21

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς- ΕΥΧΕΣ

 Αρχ. Παύλος Δημητρακόπουλος

Διευθυντής του Γραφείου Αιρέσεων της

Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς


Εν Πειραιεί τη 24η Δεκεμβρίου 2018



Αγαπητοί και σεβαστοί εν Χριστώ αδελφοί,


Μέσα στο πνευματικό σκοτάδι και στην πολλαπλή αποστασία της εποχής μας ο σύγχρονος άνθρωπος ψάχνει απεγνωσμένα να βρεί την αληθινή χαρά μέσα στις πρόσκαιρες χαρές του κόσμου.  Υποδουλωμένος στα πάθη και στις εγκόσμιες επιθυμίες του παλεύει να λυτρωθεί από το άγχος, την ανασφάλεια, το υπαρξιακό του κενό. Πνιγμένος και εγκλωβισμένος μέσα σ’ ένα πλήθος βιωτικών μεριμνών και φροντίδων, πασχίζει να δώσει νόημα και περιεχόμενο στη ζωή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Διψάει για ζωή, για αιώνια ζωή, όμως καμία κτιστή δύναμη δεν μπορεί να του χαρίσει αυτό που βαθιά μέσα του λαχταράει.

 Όμως η Αιώνια Ζωή υπάρχει. Η λύτρωση από την φθορά και τον αιώνιο θάνατο είναι πλέον μια πραγματικότητα. Η σωτηρία της ανθρωπότητος και του καθενός από μας ήλθε στη γή μας, προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και βρίσκεται μέσα στη φάτνη της Βηθλεέμ. Ο εν σπηλαίω γεννηθείς Κύριος, ο γλυκύς Ιησούς, είναι η μόνη ελπίδα του ανθρώπου, η μόνη ελπίδα όλων μας. Αρκεί να πιστεύουμε σ’ αυτόν και αρκεί να τον αγαπήσουμε, περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα στον κόσμο αυτόν. 

 Εύχομαι από βάθους καρδίας, όπως ο εν σπηλαίω γεννηθείς και εν φάτνη ανακληθείς διά την ημών σωτηρίαν Κύριος χαρίσει σε όλους μας μέθεξιν του μυστηρίου της αρρήτου Αυτού κενώσεως και αποκαλύψει στις καρδιές μας «τις η ελπίς της κλήσεως αυτού και ο πλούτος της δόξης της κληρονομίας Αυτού εν τοις αγίοις» (Εφ.1,18) και «τις η κληρονομία του μυστηρίου του αποκεκριμένου από των αιώνων εν τω Θεώ» (Εφ.3,9) κατά τον μέγαν Παύλον.

Του νέου ενιαυτού της χρηστότητος του Κυρίου επί θύραις όντος, εύχομαι επί τούτοις αυτόν εν παντί ευλογημένον, πλήρη αγαθών έργων και καρπών πνευματικών.

Χριστός ετέχθη!   Αληθώς ετέχθη!   Χρόνια πολλά!


Μετά των εν Κυρίω ευχών και αγάπης εν Χριστώ επί γης τεχθέντι,


Ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός


Αρχ. Παύλος