15.12.21

«Μπακάλικο» η τουρκική Βουλή: Με πορτοκάλια, αυγά και φραντζόλες κράζουν τον Ερντογάν για την ακρίβεια

 

Με πορτοκάλια και είδη μπακαλικής γέμισε η τουρκική Βουλή καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης επέλεξαν να φέρουν προϊόντα παντοπωλείου στο βήμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Μπουράκ Ερμπάϊ, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση των αγροτών στην Τουρκία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, ανέφερε:

«Εγώ είμαι παιδί μιας οικογένειας παραγωγών εσπεριδοειδών από τα Μούγλα».

«Αυτά τα πορτοκάλια πουλήθηκαν και έτσι σπούδασα, έγινα δικηγόρος και είμαι εδώ, εκπροσωπώντας το έθνος μου» τόνισε.

«Οι αγρότες δεν μπορούν να αγοράσουν λιπάσματα, δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα. Οι παραγωγοί λεμονιών στη Μερσίνα κόβουν τα δέντρα. Οι παραγωγοί λεμονιών τελείωσαν. Τώρα είναι η σειρά των παραγωγών πορτοκαλιών» είπε ο Μπουράκ Ερμπάι.

Και πρόσθεσε ότι «οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στο Χατάι, στα Αδανα, στη Μερσίνα, στα Μούγλα και την Αττάλεια θα υποχρεωθούν του χρόνου να κόψουν τα δέντρα».

«Εφερα τα χαιρετίσματά τους. Οι παραγωγοί πορτοκαλιών μου είπαν «Πήγαινε και γίνε η φωνή μας». Σε εκείνα τα μάτια που δεν βλέπουν και στα αυτιά που δεν ακούν…» επισήμανε όλο νόημα ο βουλευτής του CHP,α αδειάζοντας τα πορτοκάλια από το τελάρο.

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Τζελάλ Αντάν επέπληξε τον Ερμπάι, λέγοντας «Αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό», ενώ οι βουλευτές του CHP χειροκροτούσαν τον συνάδελφό τους και σήκωναν τα πορτοκάλια μπροστά από το βήμα για να τα τοποθετήσουν στα έδρανά τους.

 

Ετερος βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, ο Ιλχαμί Οζκάν Αϊγκιούν, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με προϊόντα που αγόρασε από την αγορά, όπως μάνγκο, γάλα, αυγό, ηλιέλαιο, τυρί και καφέ.

Τακτοποίησε τα προϊόντα στο βάθρο και αναφέρθηκε στην αύξηση της τιμής τους.

Αφού έδειξε τις αποδείξεις αποχώρησε από το βήμα, βάζοντας τα πράγματα μέσα στο δίχτυ αγορών.

Με πληροφορίες από in.gr / https://hellasjournal.com/