6.12.21

Ο Άγιος Νικόλαος έσωσε όντως το Πολεμικό Ναυτικό…

Το Πολεμικό Ναυτικό εορτάζει σήμερα, όχι μόνο τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο,αλλά και την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μοιάζει να ΄χει και «θεϊκή παρέμβαση»!

Ο Άγιος Νικόλαος «έβαλε το χέρι του» και οι αποφάσεις που ελήφθησαν για το Στόλο άλλαξαν τη τελευταία στιγμή .

Η απόφαση για τις τρεις γαλλικές φρεγάτες δεν αρκούν αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, μετά από χρόνια αδράνειας σ΄ ότι είχε να κάνει με τον εκσυγχρονισμό του Στόλου μας. Χρειάζονται κι άλλα κι ελπίζουμε ότι θα γίνουν.

Ο Α/ΓΕΝ στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής για την εορτή του ΠΝ έδωσε έμφαση στο προσωπικό του ΠΝ. Μερικές φράσεις του:

• «Αφιερώνουμε την σημερινή μέρα, πρωτίστως, στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και τις οικογένειες τους. 


Καθημερινά και αδιάλειπτα, Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Ναύτες και Πολιτικό Προσωπικό, τιμώντας τους προγόνους υπερασπιστές των θαλασσών και των δικαίων μας, εργάζονται άοκνα, με ευσυνειδησία και με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, ώστε το Πολεμικό Ναυτικό να ανταποκρίνεται στην αποστολή του και κατ’ επέκταση στην ιστορική του ευθύνη». 

  • «Οφείλουμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ και τεράστια ευγνωμοσύνη στις οικογένειες μας, στους δικούς μας ανθρώπους, για την υποστήριξη και την κατανόησή τους. Σε αυτούς που φροντίζουν να μη διαταράσσεται η οικογενειακή καθημερινότητα όταν τα στελέχη απουσιάζουν σε πολυήμερες αποστολές». 
  • «Είμαστε υπερήφανοι για το προσωπικό μας, το οποίο υπό αντίξοες συνθήκες έχει καταφέρει να διατηρεί σε υψηλή ετοιμότητα τα, ομολογουμένως ιδιαιτέρως απαιτητικά λόγω ηλικίας, πλοία του Στόλου. Είναι ακόμα νωπές στη μνήμη μας οι στιγμές που το σύνολο των εν ενεργεία μονάδων του Στόλου, δρώντας αποφασιστικά, χωρίς καμία περιττή σκέψη ή ενδοιασμό, χωρίς καμία έκπτωση στην προσήλωση στο καθήκον, επιχείρησαν από το Βόρειο Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας πράξη τη γνωστή σε όλους μας ρήση «Καράβια άνευ ικανού έμψυχου υλικού, είναι μόλυβδος βαρύς βυθιζόμενος εντός ύδατος». 

Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα λόγια θα γίνουν κάποια στιγμή και πράξεις αναγνώρισης. 

https://www.militaire.gr/