23.12.21

Ε υ χ έ ς

  

Αγαπητοί μας,

Μέσα στο ζοφερό κλίμα της πανδημίας θα εορτάσουμε πάλι το μέγα γεγονός της Θείας Ενανθρωπήσεως. Η ανασφάλεια και ο φόβος, η παραπληροφόρηση και οι αμφιβολίες, οι διχασμοί και οι φανατισμοί, η αδιαφορία και ο εφησυχασμός για τον συνάνθρωπό μας, η ανευθυνότητα και οι ιδεοληψίες για την πανδημία δημιουργούν στην ψυχή μας σύγχυση και ομίχλη.

Μια σύγχυση που μας εμποδίζει να βιώσουμε τη Θεία Φιλανθρωπία και μια ομίχλη που τείνει να επισκιάσει το ΄΄ Φως το της γνώσεως΄΄. Το πένθος από την απώλεια αγαπημένων μας ανθρώπων, το κλείσιμο στον εαυτό μας από τη στέρηση της ελευθερίας μας και η έπαρση ότι εμείς κατέχουμε τη μόνη αλήθεια για την πανδημία, δεν πρέπει να μας εμποδίσουν να φωτισθούμε από το ΄΄ Φως της ανατολής των ανατολών.΄΄

Ας βγούμε από την φυλακή του εγωισμού μας, ας ρίξουμε τα τείχη που μας χωρίζουν από τον συνάνθρωπό μας, ας κοιτάξουμε στα μάτια ο ένας τον άλλον χωρίς καχυποψία και ας ζητήσουμε πρώτοι εμείς συγνώμη για τα δικά μας λάθη. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται τα Χριστούγεννα και να εορτάζουμε χωριστά, να πενθούμε χωριστά και να πάσχουμε χωριστά, διότι αν χαθεί η Ευκαιρία τώρα, η λύπη μπορεί να είναι αξεπέραστη και μόνιμη.

Ας συμβάλλουμε και εμείς με όλες μας τις δυνάμεις στο ΄΄ επι γης ειρήνη΄΄ και ας ανοίξουμε τις ματιές μας να δούμε λίγο πιο πέρα από τις Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, τα έλατα και τα έλκηθρα.

 Ας βιώσουμε την πιο όμορφη προσδοκία σ΄ αυτή τη ζωή, που είναι η προσδοκία του Θείου Βρέφους και την πιο ουσιαστική πορεία πάνω σ΄ αυτή τη γη, που είναι η πορεία προς τον Χριστό.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα

                    και

ευτυχισμένος με υγεία ο Καινούργιος Χρόνος


Με  αγάπη 

Θεόκλητος Ρουσάκης*

_________________

Αντιστράτηγος (εα) και Επίτιμος Διοικητής Β΄ Σώματος Στρατού