8.12.21

Οι Τούρκοι βλέπουν εχθρούς της χώρας τους στη νέα γερμανική κυβέρνηση- Η περίοδος χάριτος έληξε για τον Ερντογάν


 Πονοκέφαλο για τον Ερντογάν η συμμετοχή των Πρασίνων στη νέα Γερμανική κυβέρνηση

Τουρκικά δημοσιεύματα δείχνουν εμμέσως πλην σαφώς,πως ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται ότι χάνει την στήριξη και της Γερμανίας.

Για του λόγου το αληθές σε πρόσφατο άρθρο σε τουρκικό ΜΜΕ αναφέρονται τα εξής:

"Ο Τζεμ Οζντεμίρ, ο οποίος ήταν διαρκώς εχθρικός προς την Τουρκία στη Γερμανία, διεξήγαγε μαύρη προπαγάνδα κατά της Τουρκίας σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο σχετικά με τις εκλογές της 31ης Μαρτίου

και στήριξε τον Οσμάν Καβάλα ταυτόχρονα, έλαβε το Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας στην υπουργικό συμβούλιο της Γερμανικής κυβέρνησης.

Μετά την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ήταν στην κυβέρνηση για 16 χρόνια, αφού το SPD, οι Πράσινοι και το FDP ενέκριναν το συμφωνημένο πρωτόκολλο συνασπισμού,καθόρισαν την ηγετική ομάδα που θα διαμορφώσει το μέλλον της Γερμανίας.

9 άνδρες και 8 γυναίκες θα συμμετάσχουν στο υπουργικό συμβούλιο που θα συσταθεί υπό την προεδρία του Όλαφ Σολτς, ο οποίος αναμένεται να αγορευθεί Καγκελάριος στην Bundestag την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.

Γεννημένος το 1958 στην πόλη Osnabrück, ο Scholz έκανε το SPD πρώτο κόμμα,αυξάνοντας το ποσοστό ψήφων του, το οποίο ήταν περίπου 15%πριν από ένα χρόνο, στο 25,7% στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Scholz, 63 ετών, με εμπειρία στη διοίκηση της χώρας, διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το 2007-2009 και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών το 2018-2021., ενώ διετέλεσε πρωθυπουργός του Αμβούργου το 2011-2018.

Η 40χρονη Baerbock, είναι η νέα ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Στην κυβέρνηση συνασπισμού, η 40χρονη Συμπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων Ανναλένα Μπάερμποκ θα αναλάβει το ρόλο του Υπουργού Εξωτερικών.

Η Baerbock θα γίνει έτσι η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, η οποία δεν έχει και τις καλύτερες θέσεις-απόψεις για την Τουρκία.

Με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην παγκόσμια αρένα, η Baerbock σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσιο δίκαιο στο Αμβούργο μεταξύ 2000-2004 και στη συνέχεια σπούδασε διεθνές δίκαιο στο Λονδίνο.

Γνωστή για τη φιλόδοξη φύση της, η Baerbock εργάστηκε ως ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας στην Bundestag των Πρασίνων από το 2008-2009 και ήταν Πρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού του Βρανδεμβούργου του κόμματος το 2009-2013.

Βουλευτής στην Bundestag από το 2013, η Baerbock εξελέγη Συμπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων στις αρχές του 2018.


Ο άλλος Συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, θα διατελέσει υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος στη νέα κυβέρνηση. Ο Χάμπεκ, ο οποίος θα αναλάβει και το καθήκον του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, διετέλεσε υπουργός Μετασχηματισμού Ενέργειας, Γεωργίας και Περιβάλλοντος στο κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χολστάιν μεταξύ 2012-2018.Οι νέοι Υπουργοί Οικονομίας και Υπουργός Οικονομικών

Ο 52χρονος Χάμπεκ, ο οποίος είναι επίσης συγγραφέας, εξελέγη Συμπρόεδρος της Κυβέρνησης των Πρασίνων το 2018.

Ο Christian Lindner, Πρόεδρος του FDP, ήταν επίσης στην κυβέρνηση και θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Ο Lindner, ο οποίος είναι 42 ετών, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, κρατικό δίκαιο και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Ο Lindner, ο οποίος εργάζεται επίσης ως σύμβουλος εταιρείας στον ιδιωτικό τομέα, εξελέγη πρόεδρος του FDP το 2013.

Οι νέοι Υπουργoί Υγείας -ΥΠΕΣ-ΥΠΑΜ

Στο υπουργικό συμβούλιο, ο βουλευτής του SPD και ειδικός σε θέματα υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ θα διατελέσει υπουργός Υγείας. Ο Lauterbach, 58, ένα από τα πιο έμπειρα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, είναι μέλος του κοινοβουλίου από το 2005.

Η Nancy Faeser, η οποία θα αναλάβει το ρόλο της υπουργού Εσωτερικών, θα είναι το όνομα έκπληξη που θα λάβει μέρος στο υπουργικό συμβούλιο του Olaf Scholz.

Η 51χρονη Faeser, η οποία θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως Υπουργός Εσωτερικών στη Γερμανία, διετέλεσε πρόεδρος του κρατικού οργανισμού SPD Hessen και της Ομάδας της Πολιτειακής Συνέλευσης του SPD Hessen.

Η Κριστίν Λάμπρεχτ, η οποία ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και Οικογένειας στην τέταρτη κυβέρνηση Μέρκελ, διορίστηκε υπουργός Άμυνας. Η Λάμπρεχτ, 56 ετών, είναι μέλος της Bundestag από το 1998.

https://www.pentapostagma.gr/