7.12.21

Τουρκία: Το «τέρας» που εξέθρεψε η Δύση

 

Η Δύση, άλλοτε με την ανοχή που επέδειξε και άλλοτε με την υποστήριξη που παρείχε στην Τουρκία, δημιούργησε ένα κράτος-τέρας και μια κοινωνία πανισλαμιστών ρατσιστών, που απειλεί πλέον την ίδια την Ευρώπη

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Στο άρθρο της Παρασκευής κάναμε εκτενή αναφορά στα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν σχηματίσει μέτωπο και σκοπεύουν να εκθρονίσουν τον Ερντογάν από τον νεοσουλτανικό του θρόνο.

Από την παρουσίαση των κομμάτων προκύπτει η εξής εικόνα:

  • Πρώτον, και τα έξι της αντιπολίτευσης έχουν κοινό παρονομαστή, τον τουρκικό εθνικισμό-σοβινισμό.
  • Δεύτερον, τα υπόλοιπα πέντε κόμματα είναι παρακλάδια του τέρατος που ακούει στο όνομα ισλαμοφασισμός. Δηλαδή, στην ουσία είναι… αποκόμματα των συμμοριών των Γκρίζων Λύκων και των πανισλαμιστών.

Αν συνυπολογίσουμε ότι το κυβερνητικό δίδυμο ΑΚΡ-ΜΗΡ είναι η επιτομή του ισλαμοφασιμσού (κανονικοί πανισλαμιστές και Γκρίζοι Λύκοι), τότε συνάγεται ασφαλώς το συμπέρασμα ότι το 80-85% του εκλογικού σώματος κινείται από τη δεξιά μέχρι την άκρα δεξιά, το σοβινισμό και τον ακραίας μορφής ρατσισμό.

Το υπόλοιπο 10-15% είναι οι Κούρδοι του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και το άλλο 5-10% όλα τα κόμματα της Αριστεράς.

Αυτή είναι η πολιτική γεωγραφία της Τουρκίας.

Ένα πολιτικό σύστημα που όχι μόνο υπερασπίζεται τις πολιτικές των Νεότουρκων και των Κεμαλικών που οδήγησαν στη γενοκτονία των χριστιανικών λαών της Ανατολίας, ήτοι Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, αλλά πρεσβεύει τη συνέχιση αυτών των πολιτικών στους εναπομείναντες χριστιανούς και τους Κούρδους, οι οποίοι αρνούνται να δηλώσουν… Τούρκοι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές εφαρμόζονται στο εσωτερικό της Τουρκίας, βλέπουμε ότι η Δύση παρακολουθεί απαθής τα ίδια να γίνονται στο κατεχόμενο Αφρίν, στο Γκίρε Σπι και στη Σερεκάνιγιε του Δυτικού Κουρδιστάν βορειοανατολικά της Συρίας, αλλά και στην ίδια την Ευρώπη μέσω ενός γιγαντιαίου δικτύου παρακρατικών οργανώσεων των Γκρίζων Λύκων και των Τούρκων ισλαμιστών που χρηματοδοτείται από το τουρκικό κράτος και έχει εξαπλωθεί απ’ άκρου εις άκρον.

Με άλλα λόγια, η ανοχή που δείχνει δεκαετίες τώρα η Δύση σ’ αυτό το βάρβαρο καθεστώς, το οποίο αλλάζει ηγέτες και πρωταγωνιστές, αλλά στην ουσία παραμένει το ίδιο, είναι υπεύθυνη για τη γιγάντωσή του.

Μάλιστα, η Άγκυρα θεωρεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως δείγμα σήψης και παράλυσης της δυτικής κοινωνίας. Όμως, ακριβώς αυτούς τους θεσμούς εκμεταλλεύεται το τουρκικό βαθύ κράτος για να εξαπλώσει το δίκτυο του ισλαμο-ρατσιστικού εθνικισμού στην Ευρώπη, σκοπεύοντας να την αλώσει και να την ελέγξει μέσω των μεταναστευτικών ροών που συντονίζει μεθοδικά και με σχέδιο.

Υπό αυτή την έννοια, η Δύση, και πιο συγκεκριμένα η Ευρώπη, δίνει στο σκοινί στα ματωμένα χέρια του τουρκικού βαθέως κράτους για να κρεμαστεί η ίδια στο ισλαμο-ρατσιστικό τουρκικό ικρίωμα.

Για να αποκτήσουμε δε μία εικόνα σχετικά με το πώς καλλιεργείται ο ισλαμο-ρατσισμός θα παραθέσουμε μία είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες αυτές.

Ο Mustafa Alişarlı, πρύτανης του πανεπιστημίου της πόλης Μπόλου (Νεοκλαυδιούπολης) «Abant İzzet Baysal» επισκέφθηκε τα γραφεία των Γκρίζων Λύκων (Ülkü Ocakları) και την ίδια μέρα φιλοξένησε τα μέλη του Ιδρύματος «Ensar», το οποίο καλλιεργεί στα μέλη του και στην κοινωνία τον ισλαμο-ρατσισμό.

Μάλιστα ο πρύτανης δήλωσε για τις επαφές αυτές ότι «έγινε ανταλλαγή απόψεων για κοινές προσπάθειες συνεργασίας».

Επιπλέον, στην επίσημη ανακοίνωση του πανεπιστημίου σχετικά με την επίσκεψη του Ιδρύματος «Ensar» αναφέρονται τα εξής: «Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα κοινά έργα και τις ακαδημαϊκές μελέτες που μπορεί να κάνει το Ίδρυμα “Ensar” με το Πανεπιστήμιο “Abant İzzet Baysal”. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη, ο πρύτανης Alişarlı ευχαρίστησε τους πολύτιμους διευθυντές του ιδρύματος για την ευγενική τους επίσκεψη».

Όσον αφορά τη επίσκεψη του πρύτανη στα γραφεία των Γκρίζων Λύκων, χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθες εκφράσεις: «Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις προσπάθειες συνεργασίας που πρέπει να γίνουν για την ανατροφή των επομένων γενεών με τέτοιο τρόπο που θα προστατεύονται οι πνευματικές και πολιτιστικές αξίες τους».

Η είδηση αυτή είναι εξόχως αντιπροσωπευτική και δείχνει πώς το τουρκικό βαθύ κράτος και παρακράτος αλώνουν όλες της κλίμακες της εκπαίδευσης, δημιουργώντας μια κοινωνία όπως αυτή που περιγράψαμε στην αρχή του άρθρου.

Και όλα αυτά γιατί η Δύση, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, όχι μόνο δεν τόλμησαν να τα βάλουν με αυτό το ισλαμο-ρατσιστικό τέρας, αλλά πολλές φορές το ανέχθηκαν και το βοήθησαν να εξοντώσει τους χριστιανούς που τις αρχές του 20ού αιώνα αποτελούσαν το 30% του πληθυσμού της περιοχής που καταλαμβάνει η σημερινή Τουρκία – τώρα δεν είναι ούτε το 1%. Και την τελευταία περίοδο ανέχoνται ή ακόμα και βοηθούν αυτό το «τέρας» να εξοντώσει τους Κούρδους που του αντιστέκονται.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι κάμερες, ο τεχνολογικός εξοπλισμός και οι βόμβες με τις οποίες εξοντώνεται όποιος Κούρδος αντιστέκεται στον τουρκικό ισλαμο-ρατσισμό είναι δυτικής (γερμανικής, καναδικής, κλπ) προέλευσης.

Ας ελπίσουμε η Δύση θα αναλογιστεί τις ευθύνες της και θα αντιληφθεί την απειλή που συνιστά το τέρας που η ίδια εξέθρεψε, προτού είναι αργά για την ίδια.

https://infognomonpolitics.gr/