16.12.21

Έγκλημα στα Γρεβενά: Ο 59χρονος βίασε τη μητέρα του πριν τη σκοτώσει

 

Ο μητροκτόνος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και βιασμό της 83χρονης μητέρας του -  «Τη σκότωσα γιατί έκαψε το φαγητό» - Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός της επήλθε από στραγγαλισμό - Ο δράστης μετά το έγκλημα έπλυνε και έντυσε τη σορό

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για την μητροκτονία που έγινε στα Γρεβενά, από τον 59χρονο, που στο παρελθόν είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του.


Ο 59χρονος φέρεται ότι βίασε τη 83χρονη μητέρα του πριν την σκοτώσει, με τον θάνατό της να επέρχεται από στραγγαλισμό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Μάλιστα, ο δράστης μετά το έγκλημα έπλυνε και έντυσε τη σορό της μητέρας του, ενώ εκτιμάται ότι την βίασε την ώρα που την έπνιγε.


Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία με δόλο και για το αδίκημα του βιασμού, καθώς «εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης».

«Τη σκότωσα γιατί έκαψε το φαγητό»


Σοκαριστικά είναι και τα όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς ο 59χρονος, που ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, φέρεται ότι είπε ότι έκανε το αποτρόπαιο έγκλημα γιατί η μητέρα του έκαψε το φαγητό.

O 59χρονος σκότωσε την 83χρονη μητέρα του, στραγγαλίζοντάς την, ενώ παλαιότερα και συγκεκριμένα το 1993, είχε δολοφονήσει και τη γιαγιά του στο ίδιο χωριό.

Πώς οι αρχές εξιχνίασαν το έγκλημα


Η δολοφονία αποκαλύφθηκε χάρη στην οξυδέρκεια του ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών στα Γρεβενά, στο οποίο απευθύνθηκε ο 59χρονο την Τρίτη για να αναλάβει την κηδεία της μητέρας του. Όπως του είπε, την είχε βρει νεκρή στο κρεβάτι της. Όμως, η περίεργη σπουδή που έδειξε ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ταφή, κίνησε υποψίες στον τελετάρχη που ενημέρωσε την Ασφάλεια.




Το έγκλημα ίσως παρέμενε στο σκοτάδι, αν δεν βρισκόταν ένας αστυνομικός που θυμήθηκε ότι ο γιος της θανούσης είχε σκοτώσει την ηλικιωμένη γιαγιά του πριν από 28 χρόνια στο ίδιο χωριό, όταν και ο ίδιος ήταν 32 χρόνων! Μάλιστα, είχε κριθεί ψυχοπαθής και νοσηλεύτηκε αρκετά χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Έτσι, η Ασφάλεια ενημέρωσε τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών και εκείνος έδωσε εντολή να γίνει νεκροτομή στην σορό της Βικτωρίας Παπαστεργίου.

Πράγματι, ο ιατροδικαστής στην Θεσσαλονίκη διαπίστωσε πως η ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας το βράδυ της Τρίτης και ότι ο θάνατός της είχε επέλθει από ασφυξία, πιθανότατα με κάποιο μαξιλάρι που έφραξε τις αναπνευστικές οδούς! Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και διέταξε την σύλληψη του γιου του θύματος. Οι άνδρες της Ασφάλειας τον αναζήτησαν στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκαν κι έτσι «χτένισαν» επί ώρες την ευρύτερη περιοχή, ώσπου τελικά εντόπισαν τον 60χρονο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών

Συνελήφθη ο 59χρονος γιος της σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία με δόλο και βιασμό

Εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (15-12-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Γρεβενών, 59χρονος ημεδαπός, γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και του βιασμού.

Ειδικότερα, η εμπλοκή του 59χρονου προέκυψε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, δεδομένων και ευρημάτων που ανέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και από την ιατροδικαστική εξέταση .

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες προχθές (14-12-2021) εντός της οικίας τους, ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της μητέρας του, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του,
οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.