2.12.21

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να ανοίξει το νοσοκομείο ”Λοιμωδών” - Στις 5 Δεκεμβρίου

Προσοχή να μη θιγούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία!
ΑΛΕΞ
 

Σε νέα, τρίτη στον αριθμό, διαμαρτυρία, υπέρ της επαναλειτουργίας του πρώην Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων, γνωστού ως «Λοιμωδών Παθήσεων», καλούν το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, υγειονομικοί και συλλογικότητες της πόλης, με σκοπό την λειτουργία του ως δομή περίθαλψης ασθενών με κορονοϊό, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 12:00, στο «Λοιμωδών», Γρ. Λαμπράκη 13.

"Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν ξεπεράσει τα όρια της πληρότητας, άνθρωποι διασωληνώνονται σε ακατάλληλους χώρους (χειρουργεία, θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες), ασθενείς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών με συνέπεια να κινδυνεύουν συνεχώς ανθρώπινες ζωές... Δεν θα μείνουμε άπραγοι", λένε στο σχετικό ψήφισμα.

Το διαδικτυακό ψήφισμα που υπάρχει και στο Avaaz από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης αναφέρει τα εξής:

"Οι περισσότεροι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης γνωρίζουμε το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων-Λοιμωδών. Από το 2013 σταμάτησε η λειτουργία του με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και εδώ και 8 χρόνια παραμένει κλειστό παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

Απαιτούμε να ανοίξει το νοσοκομείο «Λοιμωδών» τώρα! Στελεχωμένο και εξοπλισμένο.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν ξεπεράσει τα όρια της πληρότητας, άνθρωποι διασωληνώνονται σε ακατάλληλους χώρους (χειρουργεία, θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες), ασθενείς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών με συνέπεια να κινδυνεύουν συνεχώς ανθρώπινες ζωές.

Ολόκληρα νοσοκομεία μετατρέπονται σε χώρους covid έτσι οι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας βρίσκουν τις πόρτες του δημόσιου συστήματος υγείας κλειστές και παραιτούνται από κάθε ιατρική φροντίδα , ακόμα και από την φαρμακευτική αγωγή τους. Μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν βρίσκουν περίθαλψη απευθυνόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που εκμεταλλευόμενος την πανδημία αυξάνει τα κέρδη του.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας περιμένοντας αύξηση των νοσηλειών -όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού λόγω της εγκληματικής διαχείρισης της κυβέρνησης αλλά και λόγω της απόλυτης έλλειψης δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα βοηθούσαν στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενών με κορονοϊό.

Δεν θα μείνουμε άπραγοι! Επιμένουμε! Δεν θα σταματήσουμε!

Καλούμε τους κατοίκους της γειτονιάς της Τούμπας να συμμετέχουν μαζικά και ενεργά στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει το άνοιγμα του νοσοκομείου.

Καλούμε συλλόγους, σωματεία και φορείς, καλούμε κάθε συλλογικότητα της πόλης να στηρίξει δυναμικά αυτήν την προσπάθεια.

Για κάποιους η ζωή κοστίζει. Για μας η ζωή αξίζει!

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης"


https://www.makthes.gr/