11.12.21

Πρόσληψη 4.000 ιερέων: Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το θέμα της περιβόητης μονιμοποίησης 4.000 ιερέων «παγώνει» προσώρας και παραπέμπεται για αργότερα.

Όπως βέβαια παραδέχεται και η σχετική στήλη που αποκαλύπτει αυτή την εξέλιξη, «στην κυβέρνηση δεν είναι αρνητικοί επί της αρχής στο εκκλησιαστικό αίτημα, αλλά, παράλληλα, θεωρούν πως δεν είναι της παρούσης το συγκεκριμένο θέμα και μπορεί να συζητηθεί σε επόμενη φάση», καθώς υποτίθεται ότι η κυβέρνηση έχει ως «κυριότερο κριτήριο που το αίτημα μπαίνει στο συρτάρι την πανδημία».

Είναι φανερό όμως ότι η διαφαινόμενη κυβερνητική υποχώρηση στο προκλητικό αυτό ζήτημα, δεν είναι τυχαία. Επιβλήθηκε από το εύρος των αντιδράσεων από πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, σε μια περίοδο που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει από την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών καθώς η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να κάνει εδώ και τώρα χιλιάδες νέες προσλήψεις. Προφανώς μέτρησαν το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας επιλογής και το βρήκαν βαρύ τα επιτελεία του Μητσοτάκη…

https://www.documentonews.gr/

Αναρτήθηκε στην Efenpress από τον Μιχάλη Τσολάκη