19.12.21

''θα λάβουμε το ποσό των 345 ευρώ'' - Κείμενο Δόκιμου Αστυφύλακα Παραθέτουμε κείμενο που έστειλε Δόκιμος Αστυφύλακας στο ηλεkτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr


Καλησπέρα σας,
θα ήθελα να σας συγχαρώ για το λειτούργημα που προσφέρετε με την πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα.
Είμαι Δόκιμος Αστυφύλακας και όπως όλοι οι συναδελφοί μου βρίσκομαι στο δεύτερο έτος της πρακτικής μου,που ως γνωστόν απο την 1 Νοεμβρίου υπηρετούμε άπαντες εκτός ειδικών περιπτώσεων στην Αττική.
Σήμερα λάβαμε μια ενημέρωση ότι στην μισθοδοσία του Δεκεμβρίου θα λάβουμε το ποσό των 345 ευρώ διότι με εντολή κόπηκαν τα νυχτερινά και το πενθήμερο,μα είναι δυνατόν; Δηλαδή δεν θα λάβουμε τα δεδουλευμένα μας;
Μετά το αρχικό σοκ που υπέστην,και αφού αρχίσαν οι συνομιλίες μεταξύ συναδέλφων διαπιστώσαμε πως δεν επρόκειτο για κάποια φάρσα αλλά για μια απόφαση εκτός πραγματικότητας καταπατώντας κάθε εργασιακό νόμο και κάθε ανθρώπινο δικαίωμα ,θέτω τα εξής ερωτήματα:
Ποιός είναι αυτός που έλαβε μια τέτοια κατάπτυστη απόφαση;
Με ποιό σκεπτικό;
Οι περισσότεροι δόκιμοι νοικιάσαμε σπίτια (απαλλάσσοντας και το δημόσιο απο κατάλυμα) διότι γνωρίζαμε πως θα είχαμε έναν μισθό με νυχτερινά και πενθήμερο τουλάχιστον 550 ευρώ (κι όμως αυτά παίρνουμε ως δόκιμοι και ας είμασταν εκεί κανονικά όπως όλοι οι συναδελφοί μας στις πορείες για το πολυτεχνείο,για τον Γρηγορόπουλο κτλ),αφού δουλεύουμε κανονικότατα όπως και όλοι οι συναδελφοί μας και το κάνουμε με αγάπη γιατί αυτό επιλέξαμε.
Πληρώνω 250 ευρώ ενοίκιο ,εαν παραμείνει αυτή η κατάπτυστη απόφαση μου μένουν εμένα 85 ευρώ για να πάω στην πόλη μου στην 10ημερη άδεια μου,δηλαδή ούτε τα εισιτηριά μου για ------- και επιστροφή δεν μπορώ να πληρώσω.
Συνδικαλιστικές οργανώσεις υπάρχουν ή μήπως έχουν πάει για σκι?
Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού, δεν ζητάμε ούτε ζητήσαμε κάτι παράλογο, κάνουμε την δουλειά μας όπως αρμόζει σε κάθε αστυνομικό, όμως δεν ζούμε στον μεσαίωνα, πως είναι δυνατό να μας κόβουν και αυτά που έχουμε δουλέψει? Μας ρωτάνε πως θα βγάλουμε τον μήνα? πως θα κάνουμε γιορτές?
Είναι ΝΤΡΟΠΗ για την Ελληνική Αστυνομία να υπάρχουν στις τάξης της παιδιά που θα αμειφθούν με 345 ευρώ και να πρέπει να διακινδυνεύουν την ζωή τους.
Εύχομαι και θέλω να πιστεύω πως υπάρχει κάποια παρερμηνεία η λάθος πληροφόρηση στην εντολή και θα πληρωθούμε αυτά που τουλάχιστον γνωρίζαμε και δικαιούμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε τουλάχιστον γιορτές, δεν είμαστε όλοι παιδιά εφοπλιστών για να μπορούνε να μας συντηρούνε οι γονείς μας, σε ένα κύμα αυξήσεων που πλήττει όλα τα νοικοκυριά, αν θα πρέπει να έρθει και ένα αναπάντεχο και επιπρόσθετο έξοδο στους γονείς των Δόκιμων Αστυφυλάκων θα είναι για κάποιες οικογένειες χωρίς να είναι υπερβολή δυσβάσταχτο ίσως και ανέφικτο.

Υ.Γ.1 Οταν ο Κύριος Υπουργός βγαίνει στα κανάλια και λέει με καμάρι ότι ενισχύσαμε τα τμηματά μας με 1000 αστυνομικούς,να ξέρετε ότι 720 απο αυτούς είναι Δόκιμοι Αστυφύλακες που δουλεύουν 5θήμερο και νυχτερινά και θα τους δώσουν 345 ευρώ και ας έχουν εργαστεί κανονικότατα, ποιός άραγε το σκέφτηκε αυτό? Το παιδί του ζεί με 85 ευρώ τον μήνα άραγε? Αλλά ξέχασα έχει Πατέρα υψηλά αμειβόμενο και δεν έχει ανάγκη.

Υ.Γ.2 Εαν θέλουν να πληρώνουν 345 ευρώ τον μήνα υπάρχει λύση: Να στέλνουν τους Δόκιμους να κάνουν την πρακτική στον τόπο διαμονής τους να μην έχουν καθόλου έξοδα διαμονής και φαγητού, έτσι θα εξοικονομήσουν τα χρήματα που τους λείπουν, αφού θα σώσει τον προϋπολογισμό το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ που θέλουν να κόψουν απο τους μισθούς μας.

Ευχαριστώ πολύ 

Δόκιμος Αστυφύλακας