13.11.21

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάστηκαν τρείς περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος αλλοδαπού


Συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί, οι οποίοι, μετερχόμενοι απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας του καταγγέλλοντα, απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικά ποσά

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική καταγγελία για περιπτώσεις εκβίασης σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού, οδήγησαν στη σύλληψη των δραστών.


Πρόκειται για τρείς ημεδαπούς ηλικίας 38, 21 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εκβίαση, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο αλλοδαπός άντρας, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021, δανείστηκε τμηματικά και σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηματικά ποσά από τους τρείς προαναφερόμενους ημεδαπούς, καταβάλλοντας στη συνέχεια μηνιαίως χρήματα με τοκογλυφικούς όρους, καθώς  δεχόταν απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα. Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών, υπεξαίρεσε εμπορεύματα από επιχείρηση του παθόντα, στο πλαίσιο “αποπληρωμής” της οφειλής του σ’ αυτόν.


Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου, συνελήφθησαν διαδοχικά όλοι οι εμπλεκόμενοι, σε προκαθορισμένες συναντήσεις, κατά την παραλαβή συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών.


Κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και σελίδα τετραδίου με ιδιόχειρες σημειώσεις όπου αναγράφονταν ημερομηνίες και χρηματικά ποσά.