28.11.21

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ - Α.Αντόνοφ: «Η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτεθεί πρώτη σε καμία χώρα»

 

Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, ξεκαθάρισε πως η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτεθεί πρώτη σε καμία χώρα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η υστερία για την υποτιθέμενη «ρωσική απειλή» στην Ουκρανία ενορχηστρώνεται τεχνητά από τις ΗΠΑ με στόχο να δικαιολογηθούν οι αποτυχίες του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, η Μόσχα έχει επανειλημμένα ρωτήσει τις ΗΠΑ για το πώς σχεδιάζει να βοηθήσει στην εγκαθίδρυση της ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία, ωστόσο μέχρι στιγμής, η Ουάσινγκτον αυξάνει μόνο τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα όπλα με τα οποία προμηθεύει τον στρατό του Κιέβου.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να επιμένει να στέλνει εξοπλισμό στην Ουκρανία, μαζί και με διάφορα όπλα όπως εκτοξευτές πυραύλων.

«Μπορεί να το επιχειρήσουν, ποντάροντας στο γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός δεν θα απαντήσει σε μια επίθεση, από φόβο για τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ. Θα ήθελα να τονίσω κατηγορηματικά: πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη αυταπάτη» τόνισε ο κ. Αντόνοφ.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι το Κρεμλίνο μπορεί να σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο, με τη σειρά του, καταδίκασε τους ισχυρισμούς ως «αντιρωσική υστερία» και επέκρινε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ για «εκστρατεία ψεύτικων ειδήσεων», ξεκαθαρίζοντας πως οι μετακινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων γίνεται εντός των συνόρων της χώρας, κάτι που δεν πρέπει να αφορά κανέναν και καμία σχέση δεν υπάρχει με επικείμενη επίθεση στην Ουκρανία.


https://www.defencenet.gr/