5.11.21

«Απόβαση» αγροτών από την Κρήτη στην Αθήνα – Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο

 

Περίπου 300 – 400 αγρότες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:00 το πρωί και αυτή την ώρα είναι έξω από το κτίριο του υπουργείου στην Αχαρνών

Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα από την Κρήτη.Περίπου 300 – 400 αγρότες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:00 το πρωί και αυτή την ώρα είναι έξω από το κτίριο του υπουργείου στην Αχαρνών.

«Θα πάμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε… Αν μας ακούσει κάποιος» δήλωσε ένας κτηνοτρόφος μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά την έλευση στον Πειραιά, ενώ δεύτερος σημείωσε:

«Από ό,τι μάθαμε ο υπουργός έχει φύγει στη Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει, εμείς θα πάμε έξω από το υπουργείο. Ευελπιστούμε να βγει ο υφυπουργός τουλάχιστον και να μας κάνει δεκτά τα αιτήματά μας».

Υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου, στο οποίο αναμένεται να εκθέσουν όλα τα προβλήματά τους.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, θα ζητήσουν να μην υπάρξει καμία περικοπή στις επιδοτήσεις τους, αλλά αντίθετα περισσότερη στήριξη λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής, ενώ θα θέσουν και το ζήτημα των δασικών χαρτών.  

Αστυνομικός κλοιός

Έξω από το υπουργείο βρίσκονται ενισχυμένες οι δυνάμεις της αστυνομίας και έχει σχηματιστεί φραγμός από δύο κλούβες. Παράλληλα, σε ισχύ είναι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

https://www.in.gr/