Γράφει ο Κώστας Φράγκος

Δεν είμαι εθνικιστής αλλά όταν ο γείτονας μου γίνεται εθνικιστής και μου επιτίθεται τότε γίνομαι δύο φορές εθνικιστής για να τον αντιμετωπίσω.Bertold Brecht

• Ο κ. Τ . Ερντογαν μας απειλεί ευθέως ότι θα μας στείλει 5εκ πρόσφυγες που θα κατακλύσουν και παραλύσουν την Χώρα (ήδη άρχισε η συστηματική αποψίλωση στρατηγικών σημείων των συνόρων απ΄όπου σχεδιάζονται διεισδύσεις μικρών ομάδων μεταναστών – ΜΙΤ- παραστρατιωτικών οργανώσεων), ο κ. Τσαβούσογλου κραυγάζει ότι ήρθε η ώρα τα λόγια να γίνουν πράξη και ο ΥΕΘΑ, Στρατηγός Ακάρ διαβεβαιώνει την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι η Κύπρος ουδέποτε υπήρξε ελληνική!

• Θα απευθυνθώ μόνον στον κ. Ακάρ για να του απαντήσω ότι, όντως, η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ "ελληνική", γιατί ήταν ΕΛΛΑΔΑ, η ίδια η ΕΛΛΑΔΑ 100%. Γλώσσα, θρησκεία, παιδεία, παράδοση, ρίζες. Πρέπει να δώσουμε πιστοποιητικά στον κ. Ακτάρ ότι και η Χίος, η Μυτιλήνη, η Νάξος, η Πάρος είναι ελληνικές;

• Το κλίμα, λοιπόν, δεν είναι καθόλου ήρεμο και ειρηνικό, μυρίζει μπαρούτι, και ας αφήσουμε τους διαφόρους Ηρακλειδείς να λένε ότι θέλουν.

• Αν σ’ αυτά προσθέσουμε τις τερατώδες παραγγελίες πολεμικού υλικού της Τουρκίας, από την Ισπανία προορισμένες όλες για το Αιγαίο, τότε η εικόνα γίνεται ακόμη πιο σκοτεινή.

• Διάφοροι καθηγητές, ομότιμοι, λέκτορες, υφηγητές, βοηθοί Χημείων, ξυλοκόποι κά επιχειρούν, εθελοτυφλούντες, να μας πείσουν ότι εμείς απειλούμε την Τουρκία και όχι ο Ερντογαν εμάς (πχ ο καθηγητής κ. Ηρακλείδης). Κι΄από κοντά τα αιώνια “παπαγαλάκια” που διαβεβαιώνουννα μας πείσουν ότι ήδη, με την αγορά των RAFALE και φρεγατών, η Τουρκία μας τρέμει!

• Η πολιτική ελίτ ούτε καν διανοείται να ενημερώσει με αλήθειες τους πολίτες για την ανάγκη αφύπνισης και ανάληψης γενικής προσπάθειας φοβούμενη ότι, εκ των πραγμάτων, θα υποχρεωθεί να απωλέσει μέρος των εξωφρενικών προνομίων της.

• Ποια είναι η πραγματικότητα; Χρειάζεται ακόμη να επιτύχουμε πολλά για να φθάσει η αποτροπή στο βαθμό που να είναι υπολογίσιμη και να κόβει την όρεξη σε κάθε άρπαγα επιδρομέα.

• Θα επαναλάβω, γενόμενος κουραστικός, ότι η απόκτηση φρεγατών και μαχητικών RAFALE ασφαλώς και ενίσχυσαν την ασθενική άμυνα αλλά είναι, εισέτι, μη επαρκής για να επιτύχει το επιδιωκόμενο. Υπάρχουν ακόμα σοβαρότατα προγράμματα, εντελώς αναγκαία, για την επιτυχία ικανοποιητικού επιπέδου αποτροπής. – Απόκτηση 3-4 κορβετών. – Απόκτηση ακόμη 2-3 φρεγατών από Ολλανδία ή αλλαχού. – Νέος σύγχρονος οπλισμός. – Τροχαίο υλικό.

Τα υπάρχον είναι πεπαλαιωμένο και αναξιόπιστο.

Τον καιρό που ο φωτισμένος ηγέτης ΒΕΝΙ έκλεινε αφρόνως την ΕΛΒΟ (2012), ο κ. Ερντογάν ανέπτυσε μια υψηλού επιπέδου οχηματοβιομηχανία με τεράστιες εξαγωγές.

Οι κοντόφθαλμοι, η Ηγεσία της εποχής, δεν έβλεπαν πέραν από την μύτη τους.

– Αξιοποίηση των μεταγωγικών Α/Φ , C-130, C-27j των οποίων η συντήρηση είχε εγκαταλειφθεί (ΣΣ ουδείς υπεύθυνος).

Θλίβεται κανείς όταν πληροφορείται ότι μερικά C-130 θα σταλούν, επί μαουνών, στο Ισραήλ για επισκευή και με άγνωστο χρόνο επιστροφής.

Ο πόλεμος δεν γίνεται μόνο με μαχητικά. Οι μεταφορές;

– Εκσυγχρονισμός των υπολοίπων F-16.

– Συντήρηση Ε/Π, S.PUMA και NH-90.

Πόσα απ΄αυτά ίπταται σήμερα; Τις πταίει; Ουδείς;

– Απόκτηση εξοπλισμένων DRONES, των οποίων ο ρόλος σε μια σύγκρουση θα είναι κρίσιμος.

Η Τουρκία, γιατί να το κρύψομε άλλωστε, έχει αναπτύξει εξοπλισμένα DRONES υψηλού επιπέδου. Κάνει εξαγωγές. Ήδη η βάση των DRONES μεταφέρθηκε στην Ανδριανούπολη.

– Ολοκλήρωση τείχους Έβρου – Αγορά πυροσβεστικών

– Συντήρηση των γιγαντιαίων Ε/Π CH47 (CHINOOK)

• Οι απαιτούμενες δαπάνες είναι τεράστιες και δεν δύναται να αντιμετωπισθούν από πιστώσεις του ΠΥ που ήδη είναι ελλειμματικός κατά 10%.

• Επανέρχομαι, για τελευταία φορά γιατί ήδη έχω γίνει γραφικός, κραυγάζων σε ώτα μη ακουόντων, ότι η ίδρυση Ταμείου Εθνικής Άμυνας είναι, πλέον, αδήριτος ανάγκη. Με πρώτη “εισφορά” από τους πατριώτες βουλευτές που θα παραιτηθούν από την διάθεση πολυτελών οχημάτων από την βουλή ώστε το ποσόν να πάρει την άγουσα για το Ταμείο.ΥΓ Για τα CH-47 (CHINOOK) θα γράψω στο προσεχές.

Σημαντικό Κονκλάβιο

• Στην Αθήνα μαζεύτηκαν (9-11 Νοέμ) οι Αρχηγοί Χερσαίων Δυνάμεων 28 Ευρωπαϊκών Κρατών σε προγραμματισμένη Σύνοδο (7η).

• Μαζί τους και ο Διοικητής του Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής (για νά χουμε το νου μας…)

• Την έναρξη κήρυξε ο ΥΦΕΘΑ κ. Χαρδαλιάς που, όπως βλέπω, έχει τελευταία αναλάβει όλη την λάντζα του ΥΕΘΑ που αναφέρεται σε ομιλίες, εγκαίνια, τελετές κλπ.

• Μίλησαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ Στρατηγοί Φλώρος και Λαλούτης.

• Πέραν των επωμιδοφόρων ανέπτυξαν θέσεις για την Αμυνα οι ΥΦΥΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Συρίγος, η καθηγήτρια κ. Κοππά και ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσος Ροζολής.

Συνάντηση Υπουργών ΥΕΘΑ Γαλλίας-Ελλάδας

• Κυρίας Florence Parly και κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Παρίσι στο πλαίσιο κονκλαβίου ΥΠΕΞ- ΥΕΘΑ της ΕΕ.

• Συζήτησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θέματα αμυντικής συνεργασίας σε συνέχεια της υπογραφής πώλησης εξοπλιστικού υλικού από Γαλλία στην Ελλάδα.

• Διέρρευσε η πληροφορία ότι η κ. Parly παρέδωσε στον κ. Παναγιωτόπουλο κατάλογο αναθέσεων έργου σε ελληνικές εταιρείες ύψους 300εκ ευρώ η οποία ταχέως διαψεύστηκε. Επρόκειτο για 300 κουτάκια με γαλλικές λιχουδίες χριστουγεννιάτικο δώρο στους έλληνες βουλευτές που ψήφισαν τους εξοπλισμούς.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

Έκαστος εφώ ετάχθη

• Με το να διορίζετε κυρία Αντιστράτηγο ΕΕ της ΕΛΑΣ ως Διευθύντρια του γραφείου σας δεν εντυπωσιάζετε. Θα γινόταν αυτό αν περιμαζεύατε μερικές εκατοντάδες αστυνομικούς που προσφέρουν ιδιωτική υπηρεσία (δήθεν φρούρηση) σε διαφόρους celebritokoprites και τους ρίχνατε στην δράση κατά των κακοποιών και τον έλεγχο της κυκλοφορίας (αυξημένα τα τροχαία φέτος).

• Επίσης, προτείνω, να σας απασχολήσει το θέμα της παράνομης και προκλητικής διάθεση δύο αστυνομικών για “φρούρηση” σε τέως υπουργούς του ΥΔΤ και Αρχηγούς της Αστυνομίας, δια βίου (ΣΣ. Μερικοί εντελώς αποτυχόντες). Γιατί αυτή η προνομιούχα και αντισυνταγματική διάκριση; Μη μου μιλήσετε για παράδοση γιατί θα εκτεθείτε.

Τα “ορφανά” του Γεωργάκη!

Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια… Κανένας δεν είχε ξαναδεί να βρωμάνε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει.Bertodel Brecht

• Ο κ. Γεωργάκης Παπανδρέου ο Γ΄είναι σήμερα, μάλλον, ο πιό απαξιωμένος έλληνας πολιτικός της τελευταίας εικοσαετίας και, θεωρώ, ότι του αξίζει αυτός ο τίτλος.

• Ο κ. Κων. Καραμανλής Β΄ χρεωκόπησε τη Χώρα, ο ΓΑΠ έβλεπε το πλοίο να βυθίζεται αλλά πίστευε, ακράδαντα, ότι με τις ικανότητες του, το επώνυμο του και τα “λεφτά που υπάρχουν” θα διέσωζε το βαπόρον και πλήρωμα. Οποία ψευδαίσθηση! Ο ΓΑΠ “αποτελείωσε” το έργο Καραμανλή και οδήγησε τη Χώρα στη χρεωκοπία και Μνημόνια.

• Τα λοιπά είναι γνωστά. Οι πιό “πιστοί” και έμπειστοι φίλοι και συνεργάτες εγκατέλειψαν το πλοίο αφού τον βοήθησαν να το μπατάρει. Οποία απογοήτευση του Μεγάλου ηγέτη. Σήμερα, που διεκδικεί ξανά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ περιβάλλεται από μία ομήγυρη ρεσταρισμένων πολιτικών και δημοσιογράφων. Αργόσχολοι και άνεργοι οι περισσότεροι που, απεγνωσμένα, επιχειρούν να βρεθούν στον αφρό.

• Οι στενοί, πιστοί και αγαπημένοι του συνεργάτες μετανάστευσαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Γ. Ραγκούσης, Μ. Ξενογιαννοπούλου (πρώην ΓΓ του ΠΑΣΟΚ), Στ Τζουμάκας, Ρεγγίνα Βαρτσέλη κά. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η τελευταία κυρία που ήταν ιδιαιτέρα, το alter ego, του Γεωργάκη. Η Νο1 πιστή και “αφοσιωμένη”.

Ο Καραμανλής είχε την Τριανταφύλλη, ο Ανδρέας την Κόκκαλα, ο Μητσοτάκης την Κυπραίου. Φύλακες-άγγελοι των πολιτικών. Την κ. Βέρτσελη είχε τόσο πολύ εμπνεύσει ο Γεωργάκης που με την πρώτη ευκαιρία την έκανε με μικρά πηδηματάκια προς τον ΣΥΡΙΖΑ…Να κάνει τι εκεί; Ο Αλέξης δέχεται πάσης κατηγορίας νομάδες…Ξέχασα και μια άλλη σπουδαία Κυρία, την Λούκα Κατσέλη. Η Ηγερία του ΓΑΠ στα οικονομικά! Κι΄αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)

• Πραγματοποίησε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της (11-12/11) με μεγάλη επιτυχία.

• Φρονώ ότι η ΕΑΑΣ είναι ο συνδικαλιστικός φορέας των βετεράνων στελεχών Στρατού Ξηράς προς προβολή και υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Αυτό πρέπει να γίνεται με μαχητικότητα άσχετα αν η Ένωση δέχεται κάποια χορηγία από το ΥΕΘΑ.

• Η διοίκηση της ΕΑΑΣ είναι εκλεγμένη, έχει, κατά τα κοινά λεγόμενα, λαϊκή εντολή και διαθέτει το κύρος να διεκδικεί. Το πολυφορεμένο ρούχο “άψογη στάση” πρέπει να αποβληθεί. Χρειάζεται στολή μάχης, άνευ οπλισμού, βέβαια.

• Η ΕΑΑΣ οφείλει να κάνει βήματα ανανέωσης όπως πχ

• Το εκδιδόμενο, μηνιαίως, έντυπο ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ, ν΄αλλάξει το γενικευμένο αυτό τίτλο και να γίνει ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (μία φόρμα).

– Να περιορίσει την φιλοξενία τυποποιημένων και επαναλαμβανόμενων θεμάτων αλλά να συμπεριλάβει έρευνες που θ΄ανοίξουν τα μάτια των αποστράτων. Θα έλεγα ν΄αναζητηθεί ένας ή περισσότεροι αξιωματικοί εα του Οικονομικού και να παρουσιάσουν έρευνα με τίτλο “Η λεηλασία ΜΤΣ, Γενικής Τράπεζας, ΝΙΜΙΤΣ της τελευταίας 50ετίας”.

– Να στηρίζει την ομοψυχία και την σύμπνοια των αξιωματικών εα, περιορίζοντας τις διχαστικές κραυγές. Οχι αμνησία, βέβαια, αλλά ούτε αναζωπύρωση αυτών που μας χωρίζουν. Ο εχθρός έρχεται από την Ανατολή και το ΚΚΕ του κ. Κουτσούμπα είναι αβλαβές και δεν το το μετράει ούτε το καπιταλιστικό ΚΚ Κίνας.

• Προσωπικές απόψεις.

Τα καλά νέα αργούν να έλθουν

• Ανακοινώθηκε η οριστική γνωμάτευση του Αρείου Πάγου ότι η κατάργηση των δώρων και η κατακρεούργηση των μισθών συνταξιούχων και ΔΥ έγινε εντός του Συντάγματος. Υπήρξε νόμιμη (2011).

• Ήταν η χρυσή εποχή Πρωθυπουργίας του ΓΑΠ όπου ο κυβερνητικός πυρήνας Γ. Παπανδρέου (Πρωθυπουργός), Θ. Πάγκαλος (Αντιπρόεδρος), Ε. Βενιζέλος (ΥΕΘΑ), Κατσέλη (Υπ. Εθνικής Οικονομίας), Γ. Παπακωνσταντίνου (ΥΠΟΙΚ) ανακοίνωνε δια του στόματος των τελευταίων την ληστεία των πολιτών και την εισαγωγή στα μνημόνια. Οι δύστυχοι πολίτες έπρεπε να πληρώσουν την καταλήστευση που έγινε εις βάρος του Δημοσίου από τις συμμορίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

• Παράλληλα ο ΓΑΠ διέθεσε 1 δις ευρώ για ικανοποίηση μερίδας εργαζόμενων, φόρτωσε τα γραφεία των Υπουργών με δεκάδες “συνεργατών” και μετακλητών, επέβαλε στον μακαρίτη Πετσάλνικο να διορίσει, εν μία νυκτί, 238 υπεράριθμους υπαλλήλους στη Βουλή. Ήδη ο Γεωργάκης ή Jeffrey είχε, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφήσει ένα χρέος 130 εκ. Ευρώ, από κρατική επιχορήγηση, στο οποίο, αργότερα, τέσσερεις (4) ελεγκτικές εταιρείες απεκάλυψαν όργιο σπατάλης και παρανομίας (το θέμα ετάφη)

• Διαβάζω στα ΝΕΑ (24 οκτ): το ΠΑΣΟΚ υπερχρεώθηκε επί προεδρίας ΓΑΠ σε σημείο που χρεοκόπησε και αναγκάσθηκε να κλείσει. Υποθέτω ότι τώρα θα δοθούν στην δημοσιότητα οι σχετικές εκθέσεις των ορκωτών λογιστών (ΣΣ ποιος θα τις βγάλει από τον τάφο; Εσείς κ. Μητσοτάκη ή η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;)

• Σήμερα ο Γεωργάκης θέλει να μας ξανασώσει με τους ίδιους που μας έθαψε. Οποίο θράσος!

Πανόραμα, μικρών αλλά σημαντικών ειδήσεων

1. Βουλευτές και Ευρωβουλευτές

• Η μαχητική και κομψή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ.Τζάκρη επετέθηκε δριμύτατα στη Βουλή (19 Νοε) κατά του ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλου για τα εξοπλιστικά χαρακτηρίζοντας τον “θαυμαστή των έργων των ημερών Ακη”. Η κυρία θα έπρεπε να μην ανησυχήσει στον αιώνιο ύπνο του τον μακαρίτη Τσοχατζόπουλο με τον οποίο συμπορεύοταν από το 2000 μέχρι το 2013 που μετεπήδησε στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη κτυπήσει σε ύφαλο. Τότε χειροκροτούσε, ναι σε όλα, Σημίτη-Ακη. Προσωπικά, δεν μου έχει δοθεί μέχρι τούδε η ευκαιρία να γνωρίσω εκ του σύνεγγυς τον κ. ΥΕΘΑ (όπου χρειάζεται, όμως, τον “καταχεριάζω”) αλλά η κ. Τζάκρη ατύχησε στον χαρακτηρισμό. Άλλος ο ένας, άλλος ο …άλλος.

• Ο βουλευτής την ΝΔ (Καβάλας) κ. Μακάριος Λαζαρίδης έκανε μία δήλωση, τύπου ΗΔ, επ΄ευκαιρία της Ημέρας των Ε.Δ (21/11). Το “διάγγελμα” του αγαπητού βουλευτή όντως ανύψωσε το φρόνημα στελεχών και μαχητών. Ο κ. Μ.Λ έχει, εξάλλου, στενούς δεσμούς με το ΥΕΘΑ αφού υπήρξε επί μακρόν (περίοδος Μεϊμαράκη) επίσημος συνεργάτης του Υπουργού σε έκδοση περιοδικού Ε.Δ.

• Ο Ευρωβουλευτής κ. Ε. Μεϊμαράκης, αποτυχών ΥΕΘΑ, νυν αστήρ του Ευρωκοινοβουλίου, αρθρογραφεί στα ΝΕΑ (22/11) με τίτλο Με το βλέμμα στο μέλλον. Ας ρίξει και ένα βλέμμα στα πεπραγμένα του του παρελθόντος. Το θάρρος τιμωρείται, το θράσος ποτέ.

2. Υπουργείο Δημ. Τάξης Το 30% των Αστυνομικών της Χώρας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα γιατί αυτοί οι δημόσιοι φρουροί της ευταξίας αρνούνται να εμβολιασθούν. Μπορεί να λειτουργήσει έτσι το Κράτος; Ουχί, βέβαια. Και δεν φθάνει αυτό. Οι τεθέντες σε αναστολή επιχείρησαν κατάληψη του Υπουργείου (Κατεχάκη). Έξοχο το θέαμα, μεγάλη η “πλάκα”…Να “πλακώνονται” εμβολιασμένοι αστυνομικοί με τους ανεμβολιάστους. Χαίρε Ελλάς, της φαιδρής πορτοκαλέας!

3. Υπουργείο Οικονομικών Ενώ η χώρα βαίνει ταχέως προς την πτώχευση ( το έλλειμα Π.Υ ξεπερνά μέχρι σήμερα το 10%), η αμυνα προσπαθεί να κλείσει τις τρύπες, αν προσπαθεί, και η Κυβέρνηση μοιράζει κόλλυβα (αναδρομικά, επιδόματα, παροχές). Μη “μασάτε” σύντροφοι, αδέρφια αλήτες πουλιά (για να θυμηθούμε τον αείμνηστο Τόλη). Θα σας ζητήσουν σε λίγο να επιστρέψετε τα μισά. Όπως έτσι έκαναν με εμάς τους συνταξιούχους στρατιωτικούς και δημ. υπαλλήλους στα αναδρομικά που μας έδωσαν το 2015. Αδιάντροπο Κράτος!

4. Ο κ. Στ. Μάνος Τόλμησε να προτείνει κάτι το λογικό, να γίνει εδώ ότι στη Σιγκαπούρη. Οι ανεμβολίαστοι όταν νοσούν και καταφεύγουν στα Κρατικά Νοσοκομεία να περιθάλπονται μεν, αλλά να χρεώνονται τα έξοδα! Εκατοντάδες “ελεύθεροι έλληνες” του επετέθηκαν δριμύτατα! Ενοχλήθηκαν!

5. Τύπος Πρωτοσέλιδος τίτλος ΕΣΤΙΑΣ 22/11: “Ντροπή! Απούσα η πολιτική Ηγεσία από το συλλείτουργο για τον Πατριάρχη”. Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν.

6. Αμυνα • Με επιτυχία και ικανοποιητική προσέλευση οργανώθηκε από τον, μεγάλων εμπειριών, οίκο ΤΣΟΜΩΚΟΥ, ενημερωτική ημερίδα γνωστής μας εταιρείας LOCKHEED – MARTIN (ΛΑΕΔ).

• Αντιπρόεδρος της εταιρίας, κ. Ντένης Πλέσσας ανέλυσε, λεπτομερέστατα, τα της πορείας του εκσυγχρονισμού των F-16 και την τύχη των εναπομεινόντων προς αξιοποίηση. Το μεγαλύτερο όμως μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε στο F-35 (720 ίπτανται σήμερα πραγματοποιήσαντα 45.000 ώρες πτήσεων, 3000 παραγγελίες)

• Ελπίδες.. Των μη κοιμωμένων τα όνειρα…ή τα μεταξωτά βρακιά ταιριάζουν στους επιδέξιους κ…ς.

7. Η ΛΑΕΔ Μετά την τελετή για την γιορτή των ΕΔ (21/11) ο Αρχηγός ΥΕΘΑ Στρατηγός κ. Κ. Φλώρος προσκάλεσε την κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας να την “κεράσει” καφέ στην ΛΑΕΔ. Η κ. Κατερίνα Σακελλαρόπουλου εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά του κτηρίου αλλά και την άψογη λειτουργία των υπηρεσιών της Λέσχης. Πληροφορηθείς το γεγονός τ. Πρόεδρος κ. Π.Π, οργίσθηκε γιατί αυτός δεν είχε κληθεί σε τέτοιο είδους φιλοφρόνηση ποτέ!A propos που λένε οι Γάλλοι, που είναι στην επικαιρότητα, θα σημειώσω ότι όντως η ΛΑΕΔ λειτουργεί άψογα με προσφορά υπηρεσιών επιπέδου σε απόστρατους και όχι μόνο. Αναφέρω τα ονόματα των συντελεστών: Δντης Ταξίαρχος κ. Γ. Ρελιας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ανθγος. Μαρία Ροκαδάκη, Shef ο αρχιλοχίας κ.Σβοϊτζης Στ (πολλά αστέρια) και το σήμα κατατεθέν της Λέσχης ο Μαιτρ κ. Γ. Σταχάμης. Περάστε για καφέ (με τα πιστοποιητικά σας).

8. Ο κ. Ε. Βενιζέλος, η αλλιώς ΒΕΝΙ. Ζει το δράμα του. Στηρίζει, πάσει δυνάμει, στο ΚΙΝΑΛ τον κ. Α. Λοβέρδο. Μια ζωή παρεούλα. Why και γιατί; Διότι ο Λοβερδος θα τον προτεινει (λίστα επικράτειας) να μπει στη Βουλή από το “παράθυρο” αφού επ΄ουδενί μπορεί να εισέλθει στον Ναό με άλλο τρόπο. ΛΑθραίως δηλαδή. Εν τω μεταξύ για να αυτοπροβάλλεται δεν αφήνει εφημερίδα που να μην δημοσιεύσει άρθρο (πάντοτε ακαταλαβίστικο) και εκδήλωση που να μην είναι παρών. Απούσα η ΑΙΔΩΣ στον ΒΕΝΙ.

9. Μαραθώνιος

Μια εθνική γιορτή όπου τις εντυπώσεις κέρδισε ένας 100ετής! Οι ευρεθέντες στην αφετηρία (Μαραθώνας) θαύμασαν τα ερείπια “πνιγμένα στο βούρκο”, ενός έργου των Ο.Α 2004 ενθα ο ΒΕΝΙ μεγαλούργησε όσο σε τόσα άλλα. Δεν θα βρεθεί, ω Ελληνες του εσωτερικού και της Διασποράς, ένας πατριώτης πολιτικός, ένα πατριωτικό κόμμα ν΄ανοίξει τον δυσώδη φάκελο των Ο.Α 2004;OMERTA, παντού; Γιατί δεν επεμβαίνει η Δικαιοσύνη; Ως πότε θα μας εξαπατούν και θα συγκαλύπτουν τα αίσχη τους;

https://www.militaire.gr/