29.11.21

Ο έγκλειστος για …Γκίνες, η νέα σύλληψη για ηρωίνη και η απαγωγή Μαρσελίνο

 

Πλήθος ερωτηματικών για τον ανενόχλητο τρόπο δράσης του μέσα από τις φυλακές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν-για διαφορετικούς λόγους- και τα δύο κεντρικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη δικογραφία της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, με την ποσότητα των 251 γραμμαρίων ηρωίνης που - όπως έγραψε το Cretalive νωρίτερα, έφθασε στο Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη με μεταφορική εταιρεία,  σε δέμα που περιείχε  θερμοπομπό. 

Το ένα βασικό πρόσωπο είναι ο 65χρονος κρατούμενος των φυλακών Δομοκού, τον οποίο γνωρίζουν πλέον και …οι πέτρες αφού η περίπτωση του θα μπορούσε να διεκδικήσει κάλλιστα μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.


Ο άνθρωπος αυτός έχει καταφέρει, όπως τουλάχιστον του αποδίδεται με βάση τις αλλεπάλληλες δικογραφίες σε βάρος του, να κινεί μέσα από τις φυλακές ανενόχλητος τα ηνία ενός τεράστιου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με αφετηρία την Βουλγαρία και επίκεντρο μεταφοράς ανά την Ελλάδα την Θεσσαλονίκη. 
Μιλάει στα τηλέφωνα με περισσή άνεση μέσα από τη φυλακή και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.

Επικοινωνεί με τα  στρατολογημένα μέλη του, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι χρήστες ή  άτομα που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και άρα είναι  ευάλωτα και επιρρεπή.
Στην πραγματικότητα άτομα  «αναλώσιμα»  για τον «εγκέφαλο», ο οποίος εμφανίζεται ενώπιον της Δικαιοσύνης ως «κυνηγημένος» και «στοχοποιημένος» από την Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου. 

Η απαγωγή Μαρσελίνο και η νέα σύλληψη μόλις αποφυλακίστηκε

Ηρωΐνη Ηράκλειο

Το έτερο κομβικό πρόσωπο της δικογραφίας είναι ένας 51χρονος, ο οποίος αποφυλακίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Είχε συλληφθεί 8-9 μήνες πριν, στις αρχές του 2021, με μισό κιλό ηρωίνη. Δεν πρόλαβε να αποφυλακιστεί και «στρατολογήθηκε» από τον έγκλειστο. 

Πρόκειται για πρώην ισοβίτη, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Αλικαρνασσού το 2017. Το όνομα του έχει συνδεθεί με την ανατριχιαστική υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του 17χρονου τσιγγάνου Γιάννη Τσατσάνη, γνωστό στο πανελλήνιο ως «Μαρσελίνο». 

Στην υπόθεση, υπάρχει και τρίτη σύλληψη, ενός 27χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος όμως φέρεται να είχε υποβαθμισμένο ρόλο στην υπόθεση. Φέρεται να μετέφερε τον 51χρονο στο σημείο παραλαβής του δέματος με τον θερμοπομπό. Μπήκαν στο αυτοκίνητο του και τότε ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσο οι δύο συλληφθέντες βρίσκονταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο 65χρονος έγκλειστος καλούσε στα τηλέφωνα τους, θέλοντας να μάθει πώς εξελίσσεται η όλη φάση. Την επιμονή του εκμεταλλεύτηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν σε ένα από τα τηλεφωνήματα  να ακούσουν με τα αυτιά τους τη γνώριμη και χαρακτηριστική φωνή του «βετεράνου» κρατούμενου. 
Οι δύο συλληφθέντες του Ηρακλείου αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη.

https://www.cretalive.gr/