19.11.21

150 άστεγοι έλαβαν ανθρωπιστική βοήθεια από τα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή  19 Νοεμβρίου 2021, δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (streetwork) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, παρουσία του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού και του Γ. Γ. Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιου Σταμάτη. 

Συγκεκριμένα, τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, διένειμαν στους άστεγους 150 δέματα συνολικά με ανθρωπιστικό υλικό (είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας - προσαρμοσμένα στις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, ξηρά τροφή, είδη ιματισμού όπως γάντια,

κασκόλ, σκούφοι, αδιάβροχα πόντζο, εσώρουχα, ισοθερμικές φανέλες, φόρμες-φούτερ κ.α.), στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στήριξης αστέγων συνανθρώπων μας που πραγματοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από κοινού με την Procter & Gamble. Παράλληλα, τους προσφέρθηκαν Πρώτες Βοήθειες, ζεστά ροφήματα και ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων. Η δράση αναπτύχθηκε στην περιοχή του Θησείου και στους παρακείμενους δρόμους του ιστορικού κέντρου. Ο Πρόεδρος, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, έδωσε το παρών στη μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ. και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέδραμαν στην επιτυχή ολοκλήρωσή της. 

Σημειώνεται ότι την τελευταία χρονιά έχουν ωφεληθεί 1.896 άστεγοι και έχουν διανεμηθεί 2.500 πακέτα με ανθρωπιστικό υλικό. Επίσης, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έως τα τέλη Απριλίου του 2022 προγραμματίζονται 35 επιπλέον αντίστοιχες δράσεις και υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετηθούν περίπου 3.500 ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

https://www.nextdeal.gr/