19.10.21

Το «καμουφλάζ» του νέου κυβερνητικού VIP δεν μπορεί να καλύψει το κόστος του!

 

Το τέταρτο VIP αεροσκάφος που αναμένεται σύντομα στην Ελευσίνα , θα είχε έρθει ήδη, αν δεν κρινόταν απαραίτητο το …καμουφλάζ του! Ποιο είναι αυτό;

Το Falcon , βάφτηκε γκρι στα «χρώματα» της ΠΑ και στην άτρακτο του δεν γράφει Ελληνική Δημοκρατία , όπως το Gulfstream, αλλά Πολεμική Αεροπορία…

Η απόφαση μπορεί να δικαιολογηθεί με πολλούς και διάφορους τρόπους, ωστόσο ο πραγματικός λόγος είναι ότι κάποιοι θεώρησαν ότι τα 22 εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν για την απόκτηση του θα “καμουφλαριστούν” με το γκρι χρώμα! 

Γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη ότι «το Falcon το πήραμε τζάμπα, στο πλαίσιο της αγοράς των Rafale». Ως γνωστόν το τζάμπα «πέθανε». Το νέο VIP κόστιζε 36 εκατομμύρια ευρώ κι επειδή το παίρνουμε «ελαφρώς μεταχειρισμένο», θα το πληρώσουμε 22 εκατομμύρια! Αν για κάποιους το ποσό θεωρείτε μικρό, ας ρωτήσουν τους στρατιωτικούς «τι τρύπες θα έκλειναν» στις μονάδες τους με 22 εκατομμύρια. 

Όπως γράψαμε από τη πρώτη στιγμή που αποκαλύψαμε την αγορά ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία έγινε! Από την παραγγελία μέχρι και την παραλαβή μεσολάβησαν λίγοι μήνες! Μακάρι να υπήρχαν ανάλογα αντανακλαστικά και για τις υπόλοιπες αγορές που έγιναν. Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη Rafale σε ελληνικό αεροδρόμιο δεν έχουμε δει.

Εντυπωσιακό βεβαίως είναι και το γεγονός ότι με το νέο VIP αεροσκάφος μόνο το ΚΙΝΑΛ έχει ασχοληθεί καταθέτοντας σχετική ερώτηση. Αναμένουμε την απάντηση από το ΥΠΕΘΑ. Τα υπόλοιπα κόμματα φαίνεται ότι θεωρούν φυσιολογικό σ΄ αυτή τη συγκυρία να σπεύδει η Ελλάδα προμηθευτεί τέταρτο VIP αεροσκάφος.

https://www.militaire.gr/