5.10.21

Ελληνικά στρατεύματα στο Μάλι θα αποστείλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση των ανταρτών του ISIS

 

Πόσοι ένστολοι αναμένεται να βρεθούν στη δυτικής Αφρικής μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας




Η στρατιωτική συμφωνία αμοιβαίας στρατιωτικής υποστήριξης που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Γαλλίας Μανουέλ Μακρόν και θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες από τη Βουλή των Ελλήνων, ενδεχομένως να ενεργοποιηθεί πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι περιμένουν πολλοί. Μέσω του άρθρου 2, η Γαλλία αναμένεται να ζητήσει από τη χώρα μας να στείλει στρατεύματα στο Μάλι της Αφρικής για την αντιμετώπιση των ανταρτών του ISIS που δρουν στην περιοχή. Εκεί βρίσκεται ήδη εδώ και πολύ καιρό γαλλικός στρατός.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μακρόν δήλωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου μέσω Twitter ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του σκότωσαν τον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μεγάλη Σαχάρα Άντναν Αμπού Ουάιλν αλ Σαχράουι, που είχε επικηρυχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες με πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια. «Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επιτυχία στην μάχη μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Σαχέλ», τόνιζε ο Μακρόν.