21.10.21

Συντονισμένες εκτοξεύσεις: Τον βαλλιστικό πύραυλο του Γ΄ΠΠ εκτόξευσε η Ρωσία από υποβρύχιο Borei! Μετά τις εκτοξεύσεις από την Κίνα και την Βόρεια Κορέα

Σε πολιορκία φαίνεται πως θέτουν τις ΗΠΑ Ρωσία- Κίνα και..,. βόρεια Κορέα.

Η Ρωσία προχώρησε στις 21 Οκτωβρίου σε δοκιμή του νέου της βαλλιστικού της πυραύλου R-30 Bulava και αυτό μετά τις εκτοξεύσεις του πολυηχητικού βλήματος της Κίνας το οποίο αφού διέγραψε μια πλήρη τροχιά γύρω από τη Γη προσέβαλλε υποθετικό στόχο αλλά και της… Βόρειας Κορέας η οποία  ανακοίνωσε και αυτή την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου «νέου τύπου», από υποβρύχιο.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου R-30 Bulava πραγματοποιήθηκε από υποβρύχιο της κλάσης Borei, της νεότερης κλάσης των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων του ρωσικού Ναυτικού.

Η εκτόξευση έγινε από το υποβρύχιο K-552 Knyaz Oleg το πέμπτο κατά σειρά της κλάσης Borei το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς συνολικά 16 πυραύλων Bulava.

Το υποβρύχιο εκτόξευσε τον πύραυλο ενώ ήταν σε κατάδυση στην «Λευκή Θάλασσα» και κατέπεσε σε στόχο στο πεδίο βολής Kura στην Χερσόνησο της Χερσόνησος της Καμτσάτκας.

 https://www.defencenet.gr/


Αναρτήθηκε στηνEfenpress από το Μιχάλη Τσολάκη