22.10.21

Γιατί «κόπηκαν» δύο υπογραφές στήριξης στον Παπανδρέου

 


 Η μία ήταν η υπογραφή του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς δεν προβλέπεται από το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ η υπογραφή στήριξης ενός υποψηφίου στο ...πρόσωπό του

Ένα μικρομπέρδεμα υπήρξε χτες κατά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός αρχικά κατέθεσε 84 υπογραφές από μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ που στήριζαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την ΕΔΕΚΑΠ διαπιστώθηκε ότι δύο υπογραφές δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και ως εκ τούτου δεν είχαν θέση στη συγκεκριμένη λίστα.

Η μία ήταν η υπογραφή του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς δεν προβλέπεται από το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ η υπογραφή στήριξης ενός υποψηφίου στο …πρόσωπό του.

Η δεύτερη υπογραφή είχε ελλιπή στοιχεία και ύστερα από επικοινωνία της ΕΔΕΚΑΠ με το εν λόγω πρόσωπο προέκυψε ότι το συγκεκριμένο μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ δεν στήριζε την υποψηφιότητα Παπανδρέου. (!!!)

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τελικά οι υπογραφές στήριξης να πέσουν στις 82 αν και φυσικά κάτι τέτοιο δεν είχε περαιτέρω συνέπειες για την εγκυρότητα της υποψηφιότητας του κ. Παπανδρέου καθώς ο ελάχιστος αριθμός υπογραφών που απαιτούνταν είναι 45.

https://www.in.gr/

Αναρτήθηκε στην Efenpress, από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη