9.10.21

Εκστρατεία καταγραφής σκύλων από το Δήμο Λάρνακας: Καλούνται οι ιδιοκτήτες να μην καθυστερήσουν

Να ακολουθήσουμε και εμείς το παράδειγμα των Κυπρίων .Το έχουμε ξαναγράψει, ειδικά για τα επικίνδυνα σκυλιά να θεωρηθεί τεκμήριο με τον ανάλογο φόρο.
ΑΛΕΞ
 

Συνεχίζεται στη Λάρνακα η εκστρατεία εγγραφής σκύλων και οι ιδιοκτήτες καλούνται από την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου να το πράξουν χωρίς καθυστέρηση.

Σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας αναφέρεται ότι «συνεχίζεται η εκστρατεία έγγραφης σκύλων εντός δημοτικών ορίων της πόλης και καλεί όσους από τους κατόχους σκύλων δεν το έχουν το πράξει, όπως να το κάνουν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας οι κάτοχοι σκύλων έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν άδεια/ες κατοχής για το/ους σκύλο/ους τους, εφόσον το/α αναφερόμενο/α ζώο/α σας είναι ηλικίας έξι (6) μηνών και άνω».

Προστίθεται ότι «η άδεια κατοχής σκύλου ισχύει για ένα χρόνο, από την ημερομηνία έκδοσής της. Οι κάτοχοι σκύλων καλούνται να φροντίσουν το ταχύτερο για την εξασφάλιση της/ων αναγκαίας/ων άδειας/ών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «για την έκδοση / ανανέωση της/ων αναφερόμενης/ων άδειας/ών είναι αναγκαία η προσκόμιση της άδειας / ες για το προηγούμενο έτος εάν υπάρχει/ουν, έντυπο σήμανσης σκύλου (Microchip) από τον κτηνίατρό, δελτίο παρακολούθησης και εμβολίων του/ων σκύλου/ων από τον Κτηνίατρο και Πιστοποιητικό/α Εγγραφής του/ων ζώου/ων συντροφιάς στο μητρώο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών».

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας σημειώνουν ακόμα ότι «δικαίωμα κατοχής σκύλου έχουν άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών ενώ τα δικαιώματα για την άδεια είναι €20,50 για αρσενικό, θηλυκό, ή στειρωμένο σκύλο. Για επικίνδυνες φυλές (American Pit Bull, Pit Bull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brazileiro, Japanese Tossa) τα δικαιώματα είναι €170. Σημειώνεται ότι οι σκύλοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (επικίνδυνες φυλές) πρέπει να στειρώνονται βάσει Νόμου».

Ακόμα «θα πρέπει να τοποθετείται πινακίδα στην εξώπορτα / καγκελόπορτα (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ), οι ιδιοκτήτες να έχουν το σκύλο τους υπό την άμεση επίβλεψη και φροντίδα τους, να τον έχουν πάντοτε δεμένο με λουρί όταν τον συνοδεύουν και να είναι εφοδιασμένοι με γάντια, σακουλάκια κτλ για την περισυλλογή περιττωμάτων».

Σημειώνεται πως «στην περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση προς τα ανωτέρω, ο Δήμος Λάρνακας δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη των προβλεπόμενων, από τη σχετική Νομοθεσία, μέτρων εναντίον των ιδιοκτητών των σκύλων».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται  στα τηλέφωνα: 70003100, 24816583 και 24366616, Δευτέρα – Παρασκευή, 7:30 – 14:00.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Φανίτσα Ζαννέτου
Λάρνακα, Κύπρος

https://hellasjournal.com/