14.10.21

Ο Ακάρ κατηγορεί Ελλάδα και Γαλλία ότι “προσπαθούν να διασπάσουν το ΝΑΤΟ”!

Εντυπωσιακή η...αφοσίωση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ!!! Πόσο ανόητους είναι δυνατόν να θεωρούν τους Αμερικανούς και  όλα  τα λοιπά  μέλη του ΝΑΤΟ;
Juan


 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Emre Karaosmanoğluμε και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας με την ευκαιρία της τελετής έναρξης του Ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο προσωπικό, ο Τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν παρέλειψε Ελλάδας – Γαλλίας

Σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο και τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας είπε:

  «Ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αναλάβουν έναν ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος δεν είναι σύμφωνος με το μέγεθος και τη δύναμή τους. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα. Προσπαθούν να  διασπάσουν το ΝΑΤΟ δημιουργώντας στρατιωτικές δυνάμεις στην Ε.Ε. Παρασύρονται από τον εγωισμό και τις πολιτικές φιλοδοξίες των ηγετών τους και βλάπτουν το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης».

Αναφορικά με τις τουρκικές NAVTEX που αφορούν σε σεισμικές έρευνες του ORUC REIS ο Akar είπε:  «Δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα συμβιβασμό σε ότι αφορά τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας και τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας σε αυτές. Το Πολεμικό μας Ναυτικό προστατεύει τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας. Ο Στόλος μας έπλευσε για 200 χιλιάδες ώρες τον προηγούμενο χρόνο. Τα πλοία μας παρέμειναν στη θάλασσα για 182 ημέρες χωρίς διακοπή. Το προσωπικό των χερσαίων και αεροπορικών μας δυνάμεων εργάζεται συνεχώς ημέρα και νύχτα. Ο στρατός μας κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Ο στρατός μας λειτουργεί για την πατρίδα και το έθνος. Μιλάμε για την ασφάλεια των συνόρων μας, την ασφάλεια των πολιτών μας».