18.10.21

Εξοπλισμοί: «Νέα κόλπα γνωστών ταχυδακτυλουργών»-Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο



( η Βουλή “πλυντήριο συμβάσεων”)

Μικρό πρελούντιο

  • Γίνομαι, μερικές φορές, ενοχλητικός επαναλαμβάνοντας τα γνωστά. Το κάνω για να εμπεδώσουμε το μέγεθος του “πατριωτισμού”, του ήθους, της ανεπάρκειας κλπ του πολιτικού κόσμου. Μικρές εξαιρέσεις, βεβαίως, υπάρχουν.
  • Οι δύο αρχισυντάκτες της πολιτικής καθαρότητας και πολέμιοι της διαφθοράς, κ. Ε. Βενιζέλος και Π. Παυλόπουλος εποίησαν το άρθρο 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τις ατασθαλίες και ληστείες των Υπουργών. Μοναδικό δείγμα φαυλότητας παγκοσμίως.
  • Το άρθρο αυτό κατήγγειλε ως κατάπτυστο ο μακαρίτης Επίτιμος, ο υιός του κ. Κυρ.  Μητσοτάκης, ως βουλευτής, το καταράστηκε αλλά όταν έγινε Πρωθυπουργός, ενώ είχε την δυνατότητα να το καταργήσει, απλά το φτιασίδωσε και το διατήρησε, προς μεγάλη ικανοποίηση τον δημιουργό του και της, κατά Βότση κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών. Συνεχίζουμε να είμαστε ρεζίλια διεθνώς. 

Νέα εφευρήματα (κατάργηση του Νόμου περί εξοπλισμών;)

  • Ο κ. Ε. Βενιζέλος έλαχε να αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας στην, αλήστου μνήμης Κυβέρνηση του ΓΑΠ του επιλεγομένου Καστελοριζιώτη. Το Σωτήριο έτος 2011, όταν η χώρα βυθιζόταν, η άμυνα ξεπουλιόταν, οι μισθοί και συντάξεις κατακρεουργούνταν, τα τέσσερα (4) Υποβρύχια 214 που είχαν παραγγελθεί στους Γερμανούς ήσαν επί ξύλου κρεμάμενα, ο κ. Ε. Βενιζέλος, ο ΒΕΝΙ δηλ, προχωρεί στην αγορά ακόμη δύο (2) Υ/Β 214. Βόμβα σε υαλοπωλείο! Ο Γεωργάκης εθεάτο! Ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων ο Λιβανεζογάλλος κ. Σιάφα. Μην ρωτάτε λεπτομέρειες. Ψάξτε τες. Η ΝΔ ούρλιαζε. Ο παμπόνηρος ΒΕΝΙ εφεύρε μια καινούργια φάμπρικα. Πέρασε την προμήθεια όχι μέσω προβλεπόμενων από τον Νόμο Διαδικασιών (εκ των κάτω προς τα πάνω, δηλ, αίτημα Επιτελείου, Επιτροπές, διαπραγματεύσεις, ΚΥΣΕΑ) αλλά με Νόμο. Τι σημαίνει αυτό; ότι ΟΥΔΕΙΣ, ούτε η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μπορεί, μετά, να ασχοληθεί με την νομιμότητα ενεργειών, τυχόν, λέω τυχόν, μιζών κλπ. Απόρθητο φρούριο, νόμος DURA LEX SED LEΧ έλεγαν οι Ρωμαίοι. Οι νεοδημοκράτες ορκιζόντουσαν ότι όταν θα έρθουν στην εξουσία θα καταργήσουν αυτόν τον επαίσχυντο Νόμο. Ήρθαν υπό την μορφή των Αντωνομπένηδων. Τόλμησε κανείς να αναφέρει, έστω, κάτι κατά του κ. Αντιπροέδρου;

Ειρήσθω εν παρόδο ότι τότε ο ΒΕΝΙ δεν έδινε μια δεκάρα για άλλες σοβαρές ελλείψεις των ΕΔ όπως για την αγορά οβίδων για τα υπερκοστολογημένα, αλλά άριστα, άρματα LEOHEL τα οποία λιαζόντουσαν στους όρχους χωρίς πυρομαχικά !

  • Πόσα δόθηκαν ως προκαταβολή; για τα Υ/Β τι έγινε περαιτέρω δεν γνωρίζω. Κάποια στιγμή η υπόθεση αυτή χάθηκε από τον ορίζοντα. Παράλληλα άρχισε η συζήτηση για την τύχη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με τον κ. Σιάφα και τα περίεργα ταξιδάκια του Ν. Παπανδρέου, αδελφού του Πρωθυπουργού, με την κ. Κατσέλη και κ. Παμπούκη στο Abu Dhabi, για συζητήσεις ναυπηγημάτων. Είχε προηγηθεί σάλος, τότε, στον οποίο ο κ. Καμμένος (ΝΔ) πρωτοστάτησε αλλά ξεχάστηκε και αυτό, όπως όλα τα άλλα.
  • Συμπέρασμα: Βρέθηκε μια άλλη μέθοδος ΜΗ ελέγχου εξοπλισμών, συγκάλυψης ΥΕΘΑ από αναζήτησή ευθυνών: Ο ΝΟΜΟΣ. Εφευρέτης; ο μέγας ΒΕΝΙ.
    • Φθάνουμε το σωτήριο έτος 2021  και γίνεται μια δεύτερη αγορά του αιώνα. 24 μαχητικά RAFALE, και τρεις φρεγάτες… Καλώς έγινε… Παρακάμπτονται όμως οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται δηλ εισηγήσεις εκ των κάτω προς τα πάνω. Ακούσατε μήπως και για επιτροπές αξιολογήσεων, διαπραγματεύσεων, βιομηχανικών επιστροφών, ΚΥΣΕΑ;
    • Οι προμήθειες γίνονται δια της πονηρής Βενιζελείου μεθόδου: ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ. Μη μου πει κάποιος ότι όλα έγιναν στην τούρλα του Σαββάτου, δεν προκάναμε… Άμα θέλατε τα προκάνατε…
    • Δεν κάνω, ασφαλώς, τον Εισαγγελέα ούτε τον ξερόλα. Το MILITAIRE είναι εδώ, στείλτε αντίλογο.

A propos που λένε οι Γάλλοι

Ο ηγέτης είναι υπεύθυνος για ότι πράττει αλλά και για ότι παραλείπει να πράξει

Μάρκος Αυρήλιος

  • Θα μιλήσω για άλλη μια φορά για τους ΥΕΘΑ τους τρέμοντες να βάλουν την υπογραφή τους. Ουκ ολίγοι. Άρα εντελώς ακατάλληλοι. 
  • Σήμερα θα σταθώ στον σπουδαίο ΒΕΝΙ. Την ίδια εποχή που έσπευσε να προμηθευθεί, χωρίς λόγο, τα δύο Υ/Β (ΣΣ των οποίων την τύχη κανείς δεν γνωρίζει, ούτε το ύψος της προκαταβολής που καταβλήθηκε, αν καταβλήθηκε – who knows- ούτε ο επόμενος ΥΕΘΑ ανέφερε κάτι το σχετικό. Είπαμε OMERTA) υπήρχαν σε εκκρεμότητα δεκάδες καυτά εξοπλιστικά θέματα των ΕΔ στα οποία ο ΒΕΝΙ απαξιούσε να ασχοληθεί.
  • Δύο από αυτά ήταν ο εκσυγχρονισμός των ελικοπτέρων APACHE AH-64 και η προμήθεια οβίδων για τα άρματα LEOHEL (κόστος 1,72δις ευρώ) τα οποία είχε παραλάβει ο έτερος λαμπρός Υπουργός Βαγγέλας, της ΝΔ, αλλά έτρεμε να το υπογράψει, δεν αγόραζε πυρομαχικά για να καταστούν τα άρματα επιχειρησιακά χρήσιμα. Τα έστελνε σε εορτές και πανηγύρια στολισμένα με σημαιάκια. 
  • Ο Ευάγγελος Β. συνέχιζε την “βιόλα” του προκατόχου του.
  • Τα Ε/Π APACHE ΑΗ-64, τα καλύτερα του κόσμου, πολλαπλασιαστές ισχύος, πανάκριβα, μη ευρισκόμενα στο οπλοστάσιο του αντιπάλου, είναι ένα μεγάλο ατού του Ελληνικού Στρατού. Που τα θυμήθηκα; Προχθές παρατήρησα με μεγάλη ικανοποίηση, καθότι υπήρξα κι΄εγώ στέλεχος της Αεροπορίας Στρατού, ότι αποφασίσθηκε ο μερικός εκσυγχρονισμός τους. Μπράβο… Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.
  • Το 2011 ήταν Α/ΓΕΣ ο αγαπητός Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος. Ανήσυχος και προβληματισμένος μετέβαινε, μέρα παρά μέρα, στο γραφείο του κ. Υπουργού να τον παρακαλέσει να υπογράψει τον εκσυγχρονισμό των Ε/Π και την προμήθεια ολίγων πυρομαχικών για τα άρματα! Αναβλητικός και ανεύθυνος, ο ΒΕΝΙ, φοβούμενος να βάλει υπογραφή, συνεχώς ανέβαλε. Παρενέβη και ο Α/ΓΕΕΘΑ, ματαίως. Πέρασε η προθεσμία που είχε θέσει ο ανάδοχος και οι φάκελοι (Ε/Π Πυρομαχικών) ούτε καν επεστράφησαν στο Επιτελείο. Ρίχτηκαν σε ένα δωμάτιο, το λεγόμενο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ, ανυπόγραφοι.
  • Σήμερα ο κ. Ε. Βενιζέλος παρεμβαίνει, κριτικάρει, αρθογραφεί και σχολιάζει, επί παντός επιστητού, συντηρεί μια παρέα που την ονομάζει ΚΥΚΛΟ ΙΔΕΩΝ και προχθές πραγματοποίησε το 6ο συνέδριο της. Κάνει ότι μπορεί να προκαλέσει κολακευτικά σχόλια και το επιτυγχάνει από δημοσιογράφους της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Δεν έχει αντιληφθεί ότι στην πολιτική απέτυχε. Για επανακίνηση  trop tard, πολύ αργά είναι λένε οι Γάλλοι.

Ολίγη Βενιζελειάδα ακόμη

  • Αφού ουδέν θετικό έργο προσέφερε στην ‘Αμυνα, κινήθηκε περισσότερο αρνητικά, παρά θετικά μετά την παραγγελία των δύο (2)Υ/Β που προανέφερα, ασχολήθηκε με την σύνταξη νέου Νόμου περί Προμηθειών Εξοπλισμών που θεώρησε ότι αυτός του έφταιξε γιατί φοβόταν να βάλει την υπογραφή του.
  • Ανέθεσε, λοιπόν, σε φιλικό του δικηγορικό Γραφείο της Θεσ/νίκης να συντάξει ένα νέο νόμο τον οποίο αρνήθηκε να παρουσιάσει προς σχολίαση στα Γενικά Επιτελεία, τα οποία ήταν και οι χρήστες. Το εγώ και η αλαζονεία του στην αποκορύφωση τους!
  • Ψηφίστηκε ο περίφημος αυτός Νόμος από τους βουλευτές, το τσούρμο, αλλά, στην πράξη, αποδείχθηκε γρίφος, ακαταλαβίστικος, ανεφάρμοστος. Ορθώς ονομάστηκε ΝΟΜΟΣ ΜΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ. Ιδού αναμφισβήτητα στοιχεία:

– στα 50% των διαγωνισμών έλαβε μέρος μόνο ένας προμηθευτής!!

– Για τους διαγωνισμούς που κατάφεραν να φθάσουν σε συμβάσεις απαιτήθηκε χρονική διαδικασία 2,5 ετών.

  • Επί των Αντωνομπένηδων ουδείς ασχολήθηκε με τον Νόμο-τύφλα στα μάτια μας- ούτε με την τύχη των δύο (2) Υ/Β.
  • Το 2018 ο τότε ΓΓ Εξοπλισμών Ναύαρχος κ. Κυρ. Κυριακίδης ελθών σε αδιέξοδο με αυτόν τον Νόμο ΜΗ προμηθειών, προέβη, μεθοδικά, στην σύνταξη Νέου Νόμου τον οποίο υπέβαλε στα Γεν. Επιτελεία κλ για διαβούλευση. Έλαβε το πράσινο φως και στη συνέχεια τον υπέβαλε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής για έλεγχο. Τον έλαβε με άριστα, και παρέδωσε τον νόμο στο Υπουργείο για προώθηση – ψήφιση στη Βουλή. Εκεί παραδόξως και ανεξηγήτως ετάφη!
  • Ο νέος Υπουργός, της ΝΔ, κ. Παναγιώτοπουλος συγκάλεσε ΣΑΜ (Συμβούλιο Άμυνας) στο οποίο κλήθηκε ο κ. Κυριακίδης να δώσει μερικές επεξηγήσεις. Δόθηκαν αυτές και ο νέος νόμος πήρε την έγκριση και προωθήθηκε.
  • Τελικά, στη Βουλή έφθασε όχι ένας νέος νόμος, αλλά κάποιος άλλος προς συμπλήρωση του πρώτου. Τι έγινε στη συνέχεις, δεν γνωρίζω και αμαρτία ουκ έχω.
  • Ο κ. Ε.Β αποτυχών θλιβερά σε όλα τα κυβερνητικά πόστα που του ανετέθησαν (ΥΠΠΟ – Ολ. Αγώνες – ΥΕΘΑ – Υ/Β – Κεραμιδαριό, ΥΠΟΙΚ – όλοι στα χαρακώματα – ΥΠΕΞ – Ζήτω το Έθνος) συνεχίζει ν’αυτοπροβάλεται, ανησυχεί, θορυβεί και δεν κρύβει τον πόθο του να επανέλθει στην Εξουσία! Λησμόνησα να σας ενημερώσω ότι το 2012 οι FINANCIAL TIMES (Νοε) τον ανακήρυξαν ως χειρότερο ΥΠΟΙΚ της ΕΕ!
  • Προχθές επεχείρησε θορυβωδώς και μεγάλοφώνως να “τα ρίξει” στον Πρωθυπουργό για την ελληνογαλλική Συμφωνία. Ανακάλυψε σφάλματα. Έδωσε τροφή στους θορυβούντες και τους γείτονες απέναντι. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε μια απόφαση και υπέγραψε. 

  • Ο κ. Ε.Β είναι κλασικός NON DECISION MAKER, δηλαδή πολιτικός που φοβάται να βάλει την υπογραφή του. Γενικά, ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε, θλιβερά, ελλειπής. Γιατί θορυβεί; (ΣΣ το ίδιο κάνουν σε ηπιότερη κλίμακα  οι άλλοι δυο χρεωκοπημένοι κ Σαμαράς και ΓΑΠ). Προσδοκά σε μία πολιτική ανωμαλία οπότε όλοι οι …αποτυχόντες θα κληθούν να ξανασώσουν την Ελλάδα!
  • Ανακατεύοντας τα χαρτιά μου βρήκα μία σπουδαία απόφαση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλή της 19 Δεκ.2012 (Κυβέρνηση Αντωνομπένηδων). Κάποιος “ξύπνησε” από το ΣΥΡΙΖΑ και υπέβαλε πρόταση αναμόχλευσης της αμαρτωλής υπόθεσης LAGARNDE (πρωταγωνιστής ο ΒΕΝΙ). Πανικός στο Συγκρότημα! Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία. Η Επιτροπή αποφάσισε αρνητικά! Ευτυχής ο ΒΕΝΙ. Για να δούμε όμως πως ψήφισε η Επιτροπή: Κατά της παραπομπής ΝΔ – ΔΗΜΑΡ ΠΑΣΟΚ – ΧΑ (Νεράτζης, Πολύδωρας, Παυλόπουλος, Βλάχος, Α. Κακλαμάνης, Τσούκαλης, Αρβανίτης) . Υπέρ Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Δρίτσας, Κανέλλη, Δημαρας-Κεφαλογιαννης (ΝΔ). 7-6 το σκορ και η υπόθεση Lagarnde τάφηκε οριστικά προς δόξα τη διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου χρήματος. (ΣΣ με τη βοήθεια του κ. Κουβέλη). Θα με ρωτήσετε:
  • Γιατί ξόδεψες τόσο μελάνι για τον ΒΕΝΙ; διότι αυτός και αρκετά άλλοι χρεωκοπημένοι πολιτικοί (Σαμαράς, Γιωργάκης, Ντόρα κα) βλάψαντες τα μάλα τη Χώρα επιμένουν και αγωνίζονται να επανέλθουν για να ολοκληρώσουν τη ζημιά. Στηρίζονται στην απάθεια λωτοφαγία και στη μνήμη του Έλληνα (αβαθής, θολή και κουτή). Η Χώρα κινδυνεύει, παραπατάει και χρειάζεται νέους ανθρώπους που δεν φέρουν λαδιές την καμπούρα τους από την τραγική πορεία 1990-2010 της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης της Άμυνας.

ΕΛΛΑΣ-ΤΡΕΛΑΣ

  • ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ Στον πίνακα Αιρετικών της Αγίας Μητροπόλεως Πειραιώς συμπεριλαμβάνονται (ΣΣ κρατηθείτε, μήπως πάθετε έμφραγμα) και οι μεγάλοι μας, οι Μέγιστοι μας, Μίκης Θεοδωράκης και Οδυσσέας Ελύτης!!! Έχουν και νούμερα, μάλιστα. Ο πρώτος 424 και ο δεύτερος 425. 

 Αιτιολογικό; (sic): Ο μακαρίτης Καλλιτέχνης (Μίκης) υπήρξε μια σπάνια ιδιοφυΐα στο χώρο της μουσικής, υπέπεσεν όμως σε βαριά αμαρτήματα και μάλιστα κατ’εξακολούθησιν. Ένα, κατά τη γνώμη μας, αρνητικό στοιχείο στις μουσικές του συνθέσεις ήταν το γεγονός ότι τα έργα που μελοποίησε ήταν, κατά κανόνα, έργα μαρξιστών ποιητών και νεοεποχικών. Αναφέρουμε εδώ τα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη τα οποία εκφράζουν αρχές των Νέων Εποχών και του Νεοπαγανισμού… (ο Σεφέρης την γλύτωσε, επί του παρόντος..) Βρε θα μπούνε οι Τούρκοι γρήγορα…Θα το δείτε. 

  • ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΜΑΧΙΑ

Φοβερή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα, κραυγάζουν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις…Αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και Μακαριωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσόστομου της Μεσσηνίας για την εκλογή νέων Μητροπολιτών (Περιστερίου, Καστοριάς, Κιλκίς κα). Η μάχη για την Εξουσία σε μία άλλη της μορφή. Παντού, όμως, η ίδια (Καθ.6/10).

  • ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Υπουργός Δικαιοσύνης : Γιατρός

Υπουργός Υγείας : δικηγόρος

(ΣΣ ο καθένας στο είδος του και οι πολιτικοί στον παραλογισμό)

  • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Συγκλονιστικές προφητείες του Μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη για πόλεμο, πείνα και Αναρχία στον Πύργο της Βαβέλ (ΕΩ. 10/10)

GRECO MASCARA!

  • H ανταγωνίστρια μας, τουριστικά, Πορτογαλία, έχει ποσοστό εμβολιασμένων 89%και, από κοντά, η Ισπανία 79%. Ο πονηράκος και βλακοέξυπνος Έλληνας 58%. Που θα στρέψει την προτίμηση του στις προσεχείς διακοπές ο τουρίστας;
  • Στις πρωτεύουσες των παραπάνω χωρών επικρατεί τάξη και ασφάλεια. Εδώ το κέντρο της Αθήνας γίνεται κάθε τόσο Εl Paso από ανταλλαγή πυρών των συμμοριών, ως επί των πλείστου αλλοδαπών,  έτερος πόλος έλξεις τουριστών.

Θρυλικές βιομηχανικές επιστροφές

  • Άμα τις δείτε γράψτε μου σε μυρωδάτο επιστολόχαρτο.
  • Μετά τις πιέσεις, κραυγές και διαμαρτυρίες του ΣΕΚΠΥ, ο καλός Ναύαρχος κ. Άρης Αλεξόπουλος, Γεν. Δντης Εξοπλισμών, έστειλε επιστολή επί του αντικειμένου στους επικεφαλής των εταιρειών των Φ/Γ ήτοι NAVAL GROUP, THALES, MBDA. Μακάρι να προκύψει κάτι.

Υπέροχα νέα στο UNSA

  • Ποιό είναι αυτό; Το Σωματείο Εργαζόμενων στην NAVAL GROUP. ‘Εγινε πανηγύρι στο Λοριαν άμα του ακούσματι ανάθεσης στην εταιρεία τριών (3) φρεγατών. Εκατοντάδες σαμπάνιες DON PERINION ανοίχτηκαν.
  • Vive l’ amitie franco hellenique (ΝΕΑ 09/10).

Δεν λες κουβέντα…

Κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα…

  • Μακρά συνέντευξη παραχώρησε ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιώτοπουλος τα ΝΕΑ (9 Οκτ) και στον δημοσιογράφο  κ. Μανό Χαραλαμπάκη.
  • Ρωτήθηκε και απάντησε σε θέματα που αφορούν τις φρεγάτες, τις ΗΠΑ ( Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο βασικός στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας), τον εκνευρισμό της Τουρκίας και την παρουσία μας στο Σαχελ. Ερωτήσεις με αβρότητα, με γαλλική φινέτσα.
  • Ούτε ανέφερε κάτι άλλο ούτε ρωτήθηκε από τον ευγενικό συντάκτη για την “ταμπακιέρα” δηλαδή τις οφειλόμενες από τους Γάλλους βιομηχανικές επιστροφές ώστε να πανηγυρίσουν και οι ενταύθα  προλετάριοι του ΣΕΚΠΥ έστω με ρετσίνα. Όχι όλοι βέβαια, όσοι δύνανται …