6.10.21

Ποιος είναι ο Στυλιανίδης που είναι κόκκινο πανί για τους Ελληνοκύπριους; Ο Νίκος Αναστασιάδης χρεώνει στον πρώην επίτροπο τη στάση που κράτησε τον Ιούλιο του 2017 στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, όταν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες πραγματοποιούσε τις τελικές συναντήσεις, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια καταληκτική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, ήθελε να τα βρει η Κύπρος με την Τουρκία και διαφώνησε με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Αυτή τη στάση τού χρέωσε ο Κύπριος Πρόεδρος και τον έθεσε στα «αζήτητα». Η απόφαση Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση Στυλιανίδη, όμως, θα προκαλέσει προβλήματα, τα οποία θα είναι δύσκολο να λυθούν.

Και όλα αυτά χωρίς λόγο. Η ιδιαίτερη συμπάθεια του Χρήστου Στυλιανίδη προς τον τουρκικό παράγοντα έγινε φανερή και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Τότε που έδινε χρήματα στους Τούρκους για το Μεταναστευτικό και τους υμνούσε για την ανθρωπιστική τους στάση:

«Η ανθρωπιστική βοήθεια της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες στην Τουρκία έχει δώσει απτά αποτελέσματα, από τη διευκόλυνση της εκπαίδευσης των παιδιών μέχρι την παροχή πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες για ευάλωτες οικογένειες.

Έχουν επωφεληθεί 1.200.000 πρόσφυγες από την ανθρωπιστική βοήθεια της Ε.Ε. μέσω του σημαντικότερου μέχρι σήμερα προγράμματος βοήθειας σε μετρητά.

Η νέα χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη συνεργασία με την Τουρκία και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, ώστε να βοηθήσουμε τους ευάλωτους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής τους».

Η δήλωση αυτή του κ. Στυλιανίδη έγινε στις 14 Μαρτίου 2018, όταν η Ε.Ε. αποφάσιζε να δοθούν επιπλέον χρήματα στην Τουρκία για να μπορεί ο Ερντογάν να εργαλειοποιεί τις κατατρεγμένες ανθρώπινες ψυχές κατά το δοκούν.

Έγινε φανερό λίγους μήνες αργότερα, με τα γεγονότα στον Εβρο, πώς ακριβώς χρησιμοποιούσε τους πρόσφυγες ο Τούρκος πρόεδρος.

Αγαπημένο παιδί του ε ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο έχει «κατακλύσει» το Μέγαρο Μαξίμου, ο Χρήστος Στυλιανίδης, και πρόσφατα με την ιδιότητα του επιτρόπου της Ε.Ε. αλλά και παλαιότερα, προωθούσε τις θέσεις του.

Στις 24 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Χρήστος Στυλιανίδης παραχώρησε συνέντευξη στον γενικό διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ, δρα Θάνο Ντόκο. Στον ίδιο Θάνο Ντόκο που από το 2020 κατέχει τη θέση του συμβούλου Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 22 Μαΐου του 2003 αλλά και στην 1η Μαρτίου του 2004 το ΕΛΙΑΜΕΠ διοργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα με τον Χρήστο Στυλιανίδη, πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας επί Βασιλείου και κυριότερο εκφραστή του ενδοτισμού στην Κύπρο για το ζήτημα αυτό.

Να θυμίσουμε ότι είχε δημιουργηθεί σάλος στην Κύπρο σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της εκστρατείας υπέρ του «ναι» στο Σχέδιο Ανάν από το γραφείο προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών (Office for Project Services – UNOPS).

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της Κίνησης Πολιτικού Εκσυγχρονισμού, παραδέχτηκε δημόσια πως χρηματοδοτήθηκε με 50.000 ευρώ από την UNOPS.

Πηγη :dimokratianews.gr

https://veteranos.gr/