14.10.21

«Κόκκινος συναγερμός» στην Αττική


 
Εισήγηση για έκτακτα μέτρα με τα οποία θα αντιμετωπιστεί το σφοδρό κύμα του «Μπάλλου» που θα χτυπήσει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στη βραδινή σύσκεψη με στελέχη της κυβέρνησης, του στρατού, της αστυνομίας και της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Στυλιανίδης εισηγήθηκε να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα του Κηφισού τη νύχτα και ιδιαίτερα στο χρονικό διάστημα μεταξύ 3-6 το πρωί, όταν και ο «Μπάλλος» αναμένεται να χτυπήσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα όλη την Αττική.

Εισηγήθηκε επίσης να χρησιμοποιηθεί ο στρατός και η αστυνομία για να εξασφαλιστεί η μη πρόσβαση των πολιτών στον Κηφισό. Να σημειωθεί ότι η κατάσταση τόσο στον Κηφισό όσο και στον Ιλισό θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς το νερό έχει φτάσει σε μεγάλο ύψος, αν και αυτή τη στιγμή η στάθμη του έχει σταθεροποιηθεί.

Επίσης, εισηγήθηκε να υπάρξει άτυπο lockdown την Παρασκευή για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους.

Ζήτησε, τέλος να υπάρξει πλήρης ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού με λεωφορεία και άλλα μέσα για εκκένωση κατοίκων από επικίνδυνες τοποθεσίες, όπως τα ρέματα, στην Εύβοια, την Αττική και το Αλεποχώρι που είχαν καεί το καλοκαίρι.

Η Πολιτική Προστασία θεωρεί, επίσης, ότι, εκτός από την Αττική, ιδιαίτερα επικίνδυνη προδιαγράφεται η κατάσταση στην Ικαρία, στη Σάμο, στη Χαλκιδική, στην Καβάλα, στη Θάσο, στη Φθιώτιδα και στην Εύβοια.

Εκτός από τον κ. Στυλιανίδη, στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι μελετούν τις εισηγήσεις.

https://www.zougla.gr/

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, 20:50