18.10.21

Τσίπρας στη Βουλή: Βάλατε τον Πλεύρη στο υπ. Υγείας για να κλείσετε το μάτι στους ακροδεξιούς αντιεμβολιαστές-Μητσοτάκης: Δεν φταίω για ό,τι στραβό γίνεται

 

 Ζωντανά από την Βουλή η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία - "Επενδύετε στην ομερτά των ΜΜΕ και στην συνήθεια της απώλειας" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας - "Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι αντιεμβολιαστές προέρχονται από ακροδεξιά & ακροαριστερά" είπε ο πρωθυπουργός

Στη Βουλή αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας και όχι μόνο…...Αφορμή αποτελεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την πανδημία η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να απαντηθεί την περασμένη Παρασκευή στην «Ωρα του Πρωθυπουργού», όμως αναβλήθηκε για σήμερα λόγω των προβλημάτων από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

"Χάνουμε κάθε εβδομάδα ένα μικρό χωριό...Η κυβέρνηση από μόνη της σφύριξε λήξη...Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από το καθήκον της, τουλάχιστον να λέει την αλήθεια. Εγκαταλείπεται ο στόχος για τοίχος ανοσίας. Είμαστε σε τελευταίες θέσεις από εμβολιαστική κάλυψη στο Νότο" είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του Σύριζα... 

Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία υποστήριξε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20η θέση. Συμπυκνώνοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από τη πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας».


Το κλίμα δεν ήταν εμβολιαστείτε για να σώσετε την ζωή σας, αλλά για να πάρετε giga bytes" είπε για τους νέους. 

"Το κρίσιμο ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ; Μετά το σκληρότερο lockdown... Γιατί να είμαστε όχι στο χείλος αλλά μέσα στο γκρεμό" είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λειτούργησε με επικοινωνιακό κόλπο. Επικαλέστηκε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ όπως ο κ .Κύρτσος, και συμπλήρωσε πως καρατομήθηκαν ή ανασχηματίστηκαν όλοι όσοι διαχειρίστηκαν το θέμα της πανδημίας κι αυτό είναι ομολογία ήττας. 

"Βάλατε τον κ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας για να κλέισετε το μάτι στην ακροδεξιά γιατί από εκεί προέρχονται οι αντιεμβολιαστές" ανέφερε σε άλλο σσμείο. 

"Επενδύετε στην ομερτά των ΜΜΕ και στην συνήθεια της απώλειας" τόνισε. "Δεν είναι κοινωνικό πείραμα 11.000.000 ζωές. Δεν σας κάνω αντιπολίτευση σας κάνω έκκληση. Βάλτε την ζωή των πολιτών πάνω από την δική σας πολιτική επιβίωση" συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης

"Δεν είναι δυνατόν για ό,τι γίνεται στραβό στην χώρα να λέτε πως έχω προσωπική ευθύνη" ξεκίνησε την απάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παραδέχτηκε πως τον τελευταίο μήνα η εικόνα είναι κακή, αλλά είπε πως η Ελλα΄δα είναι σε καλύτερη θέση σε συγκριτικά με άλλες σε επίπεδο ΕΕ. Αρνήθηκε πως υπάρχει υπερβάλουσα θνησιμότητα και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να καταθέσει τα στοιχεία που επικαλέστηκε. Τον κατηγόρησε επίσης πως διαστρεβλώνει τα δεδομένα για τους διασωληνωμένους.

"Τα εμβόλια είναι εξαιρετικά ασφαλή. Παρουσιάζουν λιγότερες επιπτώσεις και από φάρμακα για τον πονοκέφαλο" ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

"Η Βόρειος Ελλάδα έχει πρόβλημα λόγω του χαμηλού εμβολιασμού" πρόσθεσε συγκρίνοντας και με άλλες περιοχές της χώρας. "Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν" διευκρίνισε. "Πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος ο Πολάκης και εμβολιάστηκε όταν συνειδητοποίησε πως δεν θα μπορούσε να ασκεί το επάγγελμά του ως γιατρός. Οι αντιεμβολιαστές προέρχονται από ακροδεξιά & ακροαριστερά. Εσείς είχατε μέσα στο κόμμα σας" ανέφερε ακόμη. 

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας;

Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού είμαστε 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%.

Πέρυσι αρχές Οκτώβρη είχαμε συνολικό αριθμό θυμάτων 400 και σχεδόν σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας.

Φέτος αρχές Οκτώβρη, μέσα σε έναν χρόνο έχουμε φτάσει από τους 400 στους 15.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τις μέρες αυτές μάλιστα η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία, με πληθυσμό αντίστοιχο της χώρας μας, που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

Σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό, αριθμό εξαιρετικά υψηλό. Η κυβέρνηση προσποιείται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά και την ίδια στιγμή ο κύριος Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΔΥ.

Τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός :

Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για τη κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;

Έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;

Ο Ερωτών

Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Τσίπρας Αλέξης

https://www.pentapostagma.gr/