5.10.21

Η κυβέρνηση φοβάται να αγγίξει τους τηλεπιστήμονες - Στο απυρόβλητο η επιτροπή εμπειρογνωμόνων - Όλο το παρασκήνιο

 Το Μαξίμου έχει αλλάξει όλους όσοι είχαν σχέση με την πρώτη φάση διαχείρισης της πανδημίας και αυτό αποτελεί μία ομολογία αποτυχίας



Ανεξέλεγκτη είναι η επιτροπή λοιμωξιολόγων, καθώς -όπως μαθαίνουμε- στο άκουσμα ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο όργανο, ολιγομελές και συντεταγμένο, κάποιοι από τους καθηγητές αντιδράσανε άσχημα. Έτσι αν και αρχικά είχε διαδοθεί ότι θα υπάρξει lifting στους λοιμωξιολόγους και τους καθηγητές που θα συμβουλεύεται το Μέγαρο Μαξίμου, εν τέλει αυτό δεν θα γίνει. Η επιτροπή θα μείνει ως έχει.



Δεν θέλουν κόντρα στο Μαξίμου

Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού πείστηκαν ότι εάν ανοίξουν τώρα μία κόντρα με τους λοιμωξιολόγους αυτό θα έχει συνέπειες στην διαχείριση της πανδημίας και κυρίως στην εικόνα της κυβέρνησης. Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι δηλώσεις για lockdown σε πόλεις, οι προβλέψεις τους για τεράστιο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, φοβίζει περισσότερο τους απλούς πολίτες και μεγαλώνει την αβεβαιότητα του επιχειρηματικού κόσμου. Και σίγουρα δεν βοηθάει προς την κατεύθυνση που θέλει η κυβέρνηση, δηλαδή να υπάρξει μία ενημέρωση για τους εμβολιασμούς ως μοναδικού όπλου για να γυρίσουν στην κανονικότητα.

Ανήμπορος ο Πρωθυπουργός να βάλει τάξη στην μεγάλη εξουσία των τηλεστάρ καθηγητών

Δεν είναι τυχαίο που εχθές ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε για άλλη μία φορά να κλείσει το θέμα των lockdown. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις λοιμωξιολόγων της ομάδας εμπειρογνωμόνων που προέβλεπαν lockdown στις μισές πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης και πιο παλιά lockdown στην Αττική. Αυτές οι δηλώσεις δημιούργησαν θέμα, υπήρξαν τηλέφωνα στο Μαξίμου, σε υπουργεία και βουλευτές. Κάποιοι έλεγαν ότι έχουν προβεί σε εμβολιασμό οπότε γιατί να κλείσουν; Έτσι, αναγκάστηκε ο Πρωθυπουργός σε μία παρέμβαση του στο υπουργικό συμβούλιο να κλείσει το θέμα και εν τέλει αποφασίστηκε να μην ενοχλήσει τους λοιμωξιολόγους που έχουν γίνει κράτος εν κράτη. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι λόγοι, αλλά εικάζουμε ότι επειδή διαθέτουν τα πρακτικά των συζητήσεων στην επιτροπή παρουσία κυβερνητικών, δεν θέλουν αυτά να διαρρεύσουν.

Άλλαξε υπουργοί, υφυπουργοί και οργανισμοί αλλά οι επιστήμονες στο απυρόβλητο

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί, όμως, όλο αυτό; Το Μαξίμου έχει αλλάξει όλους όσοι είχαν σχέση με την πρώτη φάση διαχείρισης της πανδημίας και αυτό αποτελεί μία ομολογία αποτυχίας. Άλλαξε τον υπουργό και τον υφυπουργό, άλλαξε το προεδρείο του ΕΟΔΥ, ο Σ. Τσιόδρας γύρισε στην έδρα του αλλά οι λοιμωξιολόγοι παρέμειναν στη θέση τους. Δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε ονόματα αλλά αυτοί που σε μεγαλύτερο βαθμό ευθύνονται για το ελληνικό παράδοξο -πολύμηνα lockdown, χαμηλοί εμβολιασμοί, περισσότεροι θάνατοι- είναι αυτοί που μένουν στο απυρόβλητο.

Η μεγάλη ευθύνη των τηλεπιστημόνων στο ελληνικό παράδοξο

Θυμίζουμε ότι οι λοιμωξιολόγοι από την αρχή της πανδημίας ήταν αυτοί που συμβούλευσαν την κυβέρνηση να καταφύγει σε μεγάλα και παρατεταμένα lockdown, σε καθολικά, οριζόντια και σκληρά μέτρα ακόμα και απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών. Και η κυβέρνηση τούς άκουσε, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι η ελληνική οικονομία θα καταστραφεί, θα επέλθει κοινωνική επανάσταση και ακόμα θα έχουμε πανδημία και κρούσματα.
Σε άλλες χώρες, ακολουθήθηκαν άλλες τακτικές που φαίνεται να απέδωσαν. Όπως για παράδειγμα η Σουηδία που με λίγα περιοριστικά μέτρα πέτυχε φυσική ανοσία και συμπληρωματικά με τους εμβολιασμούς. Στην Ελλάδα, ακόμα θεωρούμε τοτέμ αριστείας τους καθηγητές που μέχρι τώρα δεν τους ήξερε κανένας, μόνο οι φοιτητές τους και τώρα έγιναν τηλεστάρ με ατζέντα και γραμματέα για να τους κλείνει τις εμφανίσεις. Αυτά μόνο στην Ελλάδα…

Μαξιμιλιανός