16.10.21

Ελλάδα-Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος “γεμίζουν” με υπόγεια καλώδια την Α.Μεσόγειο-”Στριμωγμένη” η Τουρκία θα θελήσει να επέμβει;

 

Ειδικές δυνάμεις των τεσσάρων χωρών με ελικόπτερα, UAV, ταχέα σκάφη θα ελέγχουν την Α.Μεσόγειο

Το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Κύπρος και η Ελλάδα θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στην Α.Μεσόγειο, “γεμίζοντας” την με υπόγεια καλώδια και φέρνοντας κοντά έναν τρομερό  στρατιωτικό άξονα κατά της Τουρκίας.

Η ισραηλινή και η ελληνική πλευρά θα κατασκευάσουν μια γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη δημιουργία ενός ενιαίου ηλεκτρικού δικτύου.

Το Ισραήλ και η Ελλάδα θα ξεκινήσουν σύντομα την κατασκευή γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να προγραμματιστεί η ένωση των ηλεκτρικών δικτύων τεσσάρων χωρών - Ισραήλ, Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν την επιθυμία τους να ξεκινήσουν ενεργή κατασκευή ηλιακών σταθμών για την πώληση ενέργειας στην Ευρώπη.

α ίδια σχέδια ανακοινώθηκαν άμεσα και από το Ισραήλ. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το Ισραήλ και την Αίγυπτο θα παρέχεται μέσω Κύπρου στην Ελλάδα, από όπου θα πηγαίνει στους καταναλωτές στην ΕΕ.

Οι αρχές της ΕΕ έχουν ήδη συμφωνήσει να αναλάβουν μέρος του κόστους για την υλοποίηση αυτού του έργου.


Για ποιο λόγο η ελληνική πλευρά άλλωστε προμηθεύεται τόσα ταχέα σκάφη εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως και οι Ισραηλινοί και οι Αιγύπτιοι;Το πιο σημαντικό σε αυτήν την υπόθεση θα είναι το γεγονός ότι τα καλώδια αυτά θα φυλάσσει ειδική στρατιωτική δύναμη με ταχέα σκάφη, κομάντος, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ( υποβρύχια, και εναέρια), από τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες και το αδηφάγο μίσος των Τούρκων που θελήσουν σίγουρα να επέμβουν.

Οι κυβερνήσεις των Τεσσάρων χωρών εξοπλίζονται ενόψει των τουρκικών και άλλων προκλήσεων, οι οποίες σχεδόν σίγουρα θα εμφανιστούν στην περιοχή της Α.Μεσογείου.   

Όλα αυτά βέβαια τα μεγάλα σχέδια, δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία που βλέπει να χάνει το ενεργειακό παιχνίδι μαζί με την υποστήριξη των ΗΠΑ, για αυτό και η όποια αντίδραση της θα λάβει χώρα πριν την υλοποίηση του με σκοπό να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Εκτιμάται ότι οι Τούρκοι βάσει δικού τους σχεδίου είχαν ξεσηκώσει πριν μερικούς μήνες την Χαμάς κατά του Ισραήλ, με στόχο την αποδοχή παρουσίας "ειρηνευτικής δυνάμεως" ( με Τούρκους κομάντος φυσικά που δεν θα αποχωρούσαν ποτέ από την Γάζα), με στόχο να ελέγξουν την ΑΟΖ ενός πιθανού λέμε μελλοντικού Παλαιστινιακού κράτους.

Το όλο σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης όμως, αποτελεί ουσιαστικά, τα προεόρτια κατασκευής του αγωγού  East Med, ο οποίος ότι και δηλώνουν πολλοί “απαισιόδοξα καταστροφολόγοι” θα δώσει στην Ελλάδα τεράστια οικονομική ώθηση.


Έτσι γίνονταν πάντα στην ιστορία από αρχαιοτάτων ετών, τα οικονομικά συμφέροντα και σχέδια καθόριζαν, και συνεχίζουν να καθορίζουν, τις στρατιωτικές συμμαχίες ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου.Η στρατιωτική συμμαχία Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί στην πράξη στην Α.Μεσόγειο με απώτερο στόχο την διαφύλαξη των ενεργειακών σχεδίων, από την ισλαμική τουρκική επεκτατικότητα και τα σχέδια τύπου “Γαλάζια Πατρίδα”.

Τι θα κάνουν λοιπόν οι υπερφίαλοι Τούρκοι, θα επιχειρήσουν να τα βάλουν με τέσσερις χώρες; Αν το κάνουν, τότε το τέλος τους με διαμελισμό της χώρας τους λόγω Κούρδων θα είναι πιο σύντομο από ποτέ.   

https://www.pentapostagma.gr/