13.10.21

Ακσενέρ σε Ερντογάν: “Μας χώνει παλούκι ο φίλος σου ο Πούτιν”

 

Ο Πούτιν , φαίνεται γνωρίζει καλά τις ..."ιδιαιτερότητές" σας κ. Ακσενέρ!
Juan

Επίθεση χωρίς έλεος με στόχο την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε η αρχηγός του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, σε ομιλία της στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

«Κύριε Ερντογάν έχεις άνοια – Παίξε sudoku»

«Κύριε Ερντογάν, προφανώς έχεις άνοια, προφανώς έχεις σύνδρομο εξάντλησης, όπως το κόμμα σου. Έχεις κουραστεί πια. Ο κ. Ερντογάν δυσκολεύεται πλέον να θυμηθεί. Συνιστώ στον κ. Ερντογάν να μην παραμελεί τη βιταμίνη Β και να λύνει sudoku αντί να παίζει μπάσκετ. Το πρόβλημα της μνήμης ενός προέδρου αποτελεί εθνικό ζήτημα», υποστήριξε η Μεράλ Ακσενέρ.

Η ίδια αναφέρθηκε στην κρίση της ενέργειας, με την οποία είναι αντιμέτωπη και η Τουρκία, κατηγορώντας ότι ο «φίλος» Πούτιν τον «πούλησε» τον Ερντογάν.

«Γιατί ο φίλος σου ο Πούτιν μας χώνει παλούκι;»

«Την ώρα που ο κόσμος μιλάει για ενεργειακή κρίση προ των θυρών, τι κάνουν ο μεγάλος οικονομολόγος κι ο γκουρού της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Ερντογάν και οι φίλοι του; Ρωτάω τον κ. Ερντογάν. Γιατί αγοράζουμε το φυσικό αέριο σε τόσο υπερβολική τιμή παρά την αγαστή σχέση που έχεις με τον Πούτιν; Η Γερμανία και η Βουλγαρία αγοράζουν φυσικό αέριο 40% και 50% φθηνότερα από την Τουρκία. Είναι αυτές οι χώρες πλουσιότερες από την Τουρκία ή οι σχέσεις τους με τη Ρωσία είναι καλύτερες; Από όσο βλέπω, ούτε αυτό είναι… Δεν έχουμε ακόμη ακούσει το “φίλε μου Πούτιν” να βγαίνει από το στόμα των ηγετών αυτών των χωρών.

Στην πραγματικότητα, δεν τους είδαμε να δοκιμάζουν παγωτό μαζί. Εμείς είμαστε αυτοί που αγοράζουμε πυρηνική ενέργεια, τους S-400 και αγωγούς φυσικού αερίου. Είμαστε αυτοί που εξαρτηθήκαμε περισσότερο από τη Ρωσία για φυσικό αέριο. Γιατί μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας, γιατί τρώμε αυτό το παλούκι από φίλο; Αυτό γίνεται με το φυσικό αέριο, είναι μια αντανάκλαση της κρατικής κρίσης, στην οποία έχει βυθιστεί η Τουρκία από τον κ. Ερντογάν και τους φίλους του. Ενώ συζητάμε για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, η κρατική BOTAŞ και η TPAO, που εξορύσσει φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα βγαίνουν προς πώληση. Αυτά τα βήματα που κάνετε για τους δικούς σας αποτελούν ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία», είπε η Μεράλ Ακσενέρ, κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι έχει καταδικάσει τον λαό στην πείνα και τη φτώχεια. «Κύριε Ερντογάν, τι θέλετε από αυτόν τον αγρότη και παραγωγό; Γιατί τους καταδικάζετε σε πείνα και φτώχεια;».

https://www.militaire.gr/

_______________

Αναρτήθηκε στην Efenpress από τον Μιχάλη Τσολάκη