26.9.21

Επικίνδυνοι: Ήθελαν… COVID Free την άσκηση «Παρμενίων» και ξέμειναν από προσωπικό!


 Είναι που μαστίζονται οι ΕΔ από λειψανδρία λόγω της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη χώρα, είναι που έβαλαν υποχρεωτικό κανονισμό για πιστοποιητικό εμβολιασμού στην άσκηση Παρμενίων και το αποτέλεσμα ήταν να ξεμείνουν από… προσωπικό.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στις τάξεις του Στρατού τα τελευταία εικοσιτετράωρα κι ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από εχθές Παρασκευή, ο Παρμενιών, η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων που επιστρέφει μετά από ένα κενό δύο ετών.

Φαίνεται πως εκεί στην κυβέρνηση οι κύκλοι που προωθούν τις γνωστές εθνο-αποδομητικές απόψεις πολύ θα ήθελαν με δικαιολογία τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας να φτιάξουν έναν «ντεκαφεϊνέ» Στρατό, ένα στράτευμα ευνουχισμένο από την τοξική αρρενωπότητα. 

Μετά λοιπόν την κατάργηση των παρελάσεων που πέτυχαν τον τελευταίο ενάμιση έτος, τώρα επιδιώκουν έναν Παρμενίωνα μόνο για εμβολιασμένους στρατιώτες και οπλίτες.

Αλλά δεν μπορούν να το πετύχουν, και πώς θα μπορούσαν άλλωστε όταν ένα ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 50% ανά κλάδο επιμένει να μην εμβολιάζεται.

Το ΓΕΕΘΑ  εξέδωσε οδηγία οι στρατιώτες και οι οπλίτες που θα βρίσκονται στα επιτελεία κατά την διάρκεια της άσκησης να διαθέτουν πιστοποιητικού εμβολιασμού η νόσησης!

Επιπλέον σύμφωνα με την οδηγία άπαντες γύρω από τα επιτελεία θα πρέπει να τηρούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (μάσκες-αποστάσεις). 

Αν λοιπόν σε αυτή την ανεκδιήγητη διαταγή προσθέσουμε και τα 300 ευρώ του προστίμου που έχει επιβάλει η ηγεσία του Στρατού στα στελέχη για μη προσκόμιση rapid test αναρωτιέται κανείς εύλογα τι είδους Στρατό φτιάχνουμε και αν πράγματι αυτός θα είναι ικανός να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης καθώς δεν βλέπουμε οι Τούρκοι να διακατέχονται από τις ίδιες μεταμοντέρνες υγειονομικές ανησυχίες. 

Πρακτικά η διαταγή ακυρώθηκε αφού δεν υπάρχουν τόσα εμβολιασμένα στελέχη στον Ελληνικό Στρατό. Ωστόσο πραγματικά αναρωτιόμαστε:

Είναι δυνατόν να γίνεται Παρμενίων μετά από δύο χρόνια κι ενώ οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί, η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία να ασχολείται με τις μάσκες και τα πιστοποιητικά; Κύριοι της κυβέρνησης:

Δεν είναι ο Στρατός κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να ζητάτε από τα στελέχη και τους οπλίτες πιστοποιητικά! Εμείς από την πλευρά μας για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την επίμαχη διαταγή: