24.9.21

Ερντογάν ο θρασύτατος! Καταγγέλει τη Ρωσία για τη Κριμαία και ζητά νομιμοποίηση της εισβολής στην Κύπρο

 

Ο Νότης Μαριάς, πρόεδρο του κόμματος Ελλάδα- Ο Άλλος Δρόμος, κάνει λόγο για :  απύθμενο θράσος του Ερντογάν στον ΟΗΕ όπου αταγγέλλει τη Ρωσία για την  Κριμαία την ώρα που ζητά νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η δήλωση του:

«Το θράσος του Ταγίπ Ερντογάν χτύπησε κόκκινο με αφορμή την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του  ΟΗΕ. Έτσι την ώρα που κατήγγειλε τη Ρωσία για την υπόθεση της Κριμαίας δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στην Κριμαία κάνοντας ταυτόχρονα σπονδές στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, την ίδια ώρα απαιτούσε τη νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου, ζητώντας την αναγνώριση του κατοχικού ηγέτη Τατάρ. 

 Έτσι η Τουρκία που εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο το 1974 και έχει καταλάβει το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας  εδώ και 47 χρόνια  επιχειρεί με κάθε τρόπο  να νομιμοποιήσει την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο και την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του νησιού. Ταυτόχρονα ο Ερντογάν προκειμένου να πετύχει την εύνοια του Μπάιντεν στηρίζει την ψυχροπολεμική πολιτική των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας και Κριμαίας.

Είναι ώρα πλέον η Ρωσία να αντιληφθεί ότι παρά την οικονομική και στρατιωτική της συνεργασία με την Τουρκία, η Άγκυρα  ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί την εμπροσθοφυλακή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας».

https://www.militaire.gr/