27.9.21

Σεισμός στην Κρήτη: Νεκρός ο πατέρας, τραυματίας ο γιος στο εκκλησάκι που κατέρρευσε στο Αρκαλοχώρι

 


Ο άτυχος οικοδόμος είχε αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές της εκκλησίας που είχαν προκληθεί από τους προηγούμενους σεισμούς - Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών και είχε γίνει πρόσφατα παππούς 

Μαζί με τον γιο του δούλευε στην ανακατασκευή της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι ο 62χρονος οικοδόμος, ο οποίος ανασύρθηκε νωρίτερα νεκρός από τα ερείπια. Ο γιος του είναι μεταξύ των τραυματιών και φέρεται να έχει υποστεί κατάγματα. 

Την οικογενειακή τραγωδία που προκάλεσε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ αποκάλυψε μιλώντας στο δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης, ο οποίος ήταν συντετριμμένος, καθώς ο άνθρωπος που σκοτώθηκε ήταν «συμμαθητής και φίλος του».  Ο δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης μίλησε στο protothema.gr για τον άτυχο φίλο του και θύμα του σεισμού.

«Δυστυχώς ο αγαπημένος μου φίλος, συμμαθητής και συνδημότης βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία . Την ώρα του σεισμού έκανε εργασίες μαζί με τον γιο του στο εκκλησάκι όταν τον καταπλάκωσε ο τρούλος της εκκλησίας και βρήκε τραγικό θάνατο. Από όσο γνωρίζω εγκλωβίστηκε και ο γιος του μαζί με άλλο ένα άτομο, ο οποίος στη συνέχεια μπόρεσε και κάλεσε το ΕΚΑΒ και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα . Ο γιος του είναι σε σοκ γιατί ήταν μαζί με τον πατέρα του και όπως καταλαβαίνετε οι ώρες είναι δύσκολες. Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών και πρόσφατα είχε γίνει και παππούς».

Ο άτυχος οικοδόμος είχε καταγωγή από το χωριό Μάρθα Βιάννου. 

Όπως λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Μάρθας Κώστας Μαργαριταράκης το θύμα, που ζούσε μαζί με την οικογένεια του στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου, είχε αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές της εκκλησίας που είχαν προκληθεί από τους προηγούμενους σεισμούς, που όλους αυτούς τους μήνες έχουν προκαλέσει αναστάτωση και φόβο στους κατοίκους:

«Δυστυχώς χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο είναι αλήθεια. Ήταν 62 ετών αν θυμάμαι καλά. Η εκκλησία στο Αρκαλοχώρι είχε υποστεί κάποιες ζημιές από τους προηγούμενους σεισμούς. Είχε πάρει εκείνος την δουλειά εδώ και καιρό και την έφτιαχνε μαζί με άλλους εργάτες. Την ώρα που δουλεύανε έγινε το κακό και χάθηκε ο άνθρωπος τόσο ξαφνικά. Οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στην εκκλησία. Είχε δυο παιδιά και όλοι ζούσαν στο Ηράκλειο. Γνωρίζω πως και το παιδί του δούλευε μαζί του»

Ο άτυχος άνδρας πριν από λίγους μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του:  «Ηταν ένας καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης ερχόταν εδώ συχνά, ήταν το πατρικό του σπίτι. Τώρα έχουν αρχίσει και το μαθαίνουν οι κάτοικοι εδώ και έχουν συγκλονιστεί. Πριν από πέντε μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του και ερχόταν κάθε σαββατοκύριακο εδώ και τον βλέπαμε. Κρίμα τον πατριώτη μας θα τον θυμόμαστε πάντα».