13.9.21

Τι μας δίνουν τελικά οι ΗΠΑ για να επεκτείνουμε την “ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία”;

 

Και μας δίνουν κάτι τι, λουκουμάκια
 στο χαρτί!!!
Juan

Η Ελλάδα συζητά με τις ΗΠΑ για την ανανέωση της “αμυντικής τους συνεργασίας” και οι πληροφορίες λένε ότι η Αθήνα βλέπει θετικά την χρονική επέκταση της στα 5 χρόνια. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ένα: τι κερδίζει η Ελλάδα απ΄ αυτή τη συμφωνία η οποία δεν μπορεί να αφορά μόνο στη Σούδα! Οι Αμερικανοί “εξυπηρετούνται” πλέον σε πολλά σημεία της ελληνικής επικράτειας και οι δυνάμεις τους δεν βρίσκονται εδώ για να μας “προστατεύσουν” από την τουρκική απειλή, αλλά για τα δικά τους συμφέροντα και σχέδια που έχουν να κάνουν με τον λεγόμενο “ρωσικό κίνδυνο”.

Τι παζαρεύουμε λοιπόν για τις “εξυπηρετήσεις” στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και ίσως και στη Σκύρο, όπως λένε οι πληροφορίες; Τι απαιτούμε για να υπογράψουμε την 5ετή επέκταση;

Μέχρι στιγμής η υποτιθέμενη “αμερικανική βοήθεια” και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ μας έχει κοστίσει πολύ. “Φορτωθήκαμε” τα παμπάλαια και προς καταστροφή ελικόπτερα Kiowa, έχοντας μέχρι στιγμής πληρώσει κοντά στα 50 εκατομμύρια για την απόκτηση τους και πρόσφατα εγκρίθηκαν ακόμη 34 εκατομμύρια , μήπως και καταφέρουμε και πετάξουμε μερικά απ΄ αυτά!

Έχουμε δώσει στους Αμερικανούς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 -και αυτό επί ΣΥΡΙΖΑ- το οποίο όπως φαίνεται θα ξεπεράσει τα 2 δις.

Οι Αμερικανοί πιέζουν αφόρητα για να τους δώσουμε ακόμη 5 δις δολάρια για πολεμικά πλοία που άπαντες οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν μας κάνουν.

Οι Αμερικανοί μας έχουν ρίξει το δόλωμα των F-35 θέτοντας μας όρους, μεταξύ των οποίων να “πετάξουμε στα σκουπίδια” όσα ρωσικά οπλικά συστήματα έχουμε έναντι …αποζημίωσης 150 εκατομμυρίων δολαρίων! Τα ρωσικά αντιαεροπορικά που διαθέτει η Ελλάδα είναι κατά γενική ομολογία απολύτως αξιόπιστα και τα προβλήματα στη συντήρηση τους δεν πρέπει να αποδίδονται μόνο στη Μόσχα. Για ποιο λόγο να τα αποσύρουμε;

Οι Αμερικανοί γενικώς έχουν ότι θέλουν από εμάς! Ακόμη και το αίτημα τους για να στείλουμε δικούς μας Patriot στη Σαουδική Αραβία ικανοποιήθηκε χωρίς να έχει γίνει σαφές πως θα καλυφθεί το δικό μας κενό στην αεράμυνα.

Τι μας δίνουν λοιπόν οι Αμερικανοί;

Στη διαπραγμάτευση που ελπίζουμε ότι γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσμετρηθούν και να ζητηθεί το ανάλογο αντίτιμο που θα πρέπει να ικανοποιεί τα δικά μας θέλω. Το αναφέρουμε ,γιατί ακούμε όλο και πιο έντονα από κυβερνητικές πηγές να παρουσιάζουν ως εξαιρετική λύση για το ΠΝ μας την απόκτηση των αμερικανικών πλωτών μεγαθηρίων Ticonderoga. Να υπενθυμίσουμε ότι το κόστος χρήσης ενός τέτοιου πλοίου είναι 60 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.. Αν αυτά είναι τα “ανταλλάγματα” που συζητάμε με τους Αμερικανούς καλό θα ΄ναι να αλλάξουμε ρότα γρήγορα…

https://www.militaire.gr/