Ανοικτή επιστολή προς:

Κυβέρνηση, Πολιτικούς, Βουλευτές, Παράγοντες του τόπου και τον ίδιο το Λαό, όλους μας.

Συμπατριώτες , συμπατριώτισσες,

Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ.ΑΝΤΙ ΤΡΟΦΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΘΗΛΕΙΑ ΑΓΧΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Είναι κουραστικό και συνάμα εξευτελιστικό να χύνονται κροκοδείλια δάκρυα και να ακούγονται γκρίνιες και παράπονα για τη Διπλωματική συμπεριφορά της Βρετανίας στο Κυπριακό και τις ενέργειες που κάμνει υπέρ των Τουρκικών θέσεων. Το κατάντημα γίνεται πιο εξευτελιστικό και πιο κουραστικό όταν τα κροκοδείλια δάκρυα χύνονται  και τα μουρμουρητά ακούγονται από άτομα και πολιτικά πρόσωπα τα οποία είναι ένθερμοι υποστηρικτές τόσο της διαδικασίας όσο και της λύσης ΔΔΟ της οποίας η Βρετανία είναι ο νονός. Γιαυτό να μας επιτραπεί να σημειώσουμε τα ακόλουθα και να προβληματίσουμε με συγκεκριμένη πρόταση:

Το 1959-1960, ΜΠΟΡΕΙ να  δικαιολογούνται  Ηγέτες και Παράγοντες της Κύπρου να μην γνώριζαν για τη δολιότητα των Βρετανών και της συνωμοτικής δραστηριότητας τους σε βάρος της Κύπρου και του Λαού μας.  Σήμερα όμως , Ηγέτες , Παράγοντες του τόπου καθώς και ο Λαός γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τις Βρετανικές Διπλωματικές δραστηριότητες υπονόμευσης  της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά την απόλυτη ταύτιση  Βρετανικών και Τουρκικών επιδιώξεων στο Κυπριακό αφού ήταν και οι δύο, αρχιτέκτονες του σχεδίου διχοτόμησης της Κύπρου από το 1956. Ζούμε ανοικτά τη Βρετανική Διπλωματική παρέμβαση υπέρ των Τουρκικών θέσεων στο Κυπριακό, προωθώντας τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, κατά τρόπο μάλιστα που να συντηρεί  και προϋποθέσεις για περαιτέρω προώθηση των Τουρκικών επεκτατικών σχεδίων κατά της Κύπρου στο μέλλον. Αυτό θα καθιστά μόνιμα την Κύπρο όμηρο της Βρετανίας ως ρυθμιστικού παράγοντα στη χώρα μας,  για όσο καιρό τα συμφέροντά της  θα εξυπηρετούνται. Όταν τα συμφέροντά της εδώ στην Κύπρο θα παύσουν να εξυπηρετούνται, θα μας αφήσει στο έλεος της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής με ότι αυτό θα συνεπάγεται. Δέστε Αφγανιστάν σήμερα. Τα γεγονότα στο Αφγανιστάν αυτή την περίοδο θα πρέπει να μας ξυπνήσουν από το λήθαργο της αποικιοποίησης που ακόμη επικρατεί στον τόπο μας.

Με την ανακήρυξη της Κύπρου σε ανεξάρτητη Δημοκρατία το 1960 δεν αποκόπηκε την ίδια ώρα και ο ομφάλιος λώρος μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας. Διατηρείται άθικτος και αιμοδοτεί εξάρτηση της Κύπρου από τη Βρετανική Διπλωματία. (Δέστε και βασεις βασικό αποικιοκρατικό κατάλοιπο). Αυτή η συνεχιζόμενη εξάρτηση αποκαλύπτεται μεγαλοπρεπώς τα τελευταία χρόνια. Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής μπαινοβγαίνει ως αποικιοκράτης αφέντης στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυτό βέβαια το δικαίωμα δεν του το παραχωρεί απλόχερα, μόνο,  το εκάστοτε κατεστημένο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Του το παρέχει αυτόματα και ο θυρεός πάνω από την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου με τους δύο Αυτοκρατορικούς Λέοντες της αποικιοκρατίας. Περνώντας κάτω από το θυρεό με τους Βρετανικούς Λέοντες, όπως έκαμνε επί  αποικιοκρατίας,  ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής  φαίνεται να νοιώθει ότι μπαίνει σπίτι του, οπότε και συμπεριφέρεται ανάλογα. Μπαινοβγαίνει ως αποικιοκράτης Ύπατος, κάτι που διαπιστώνεται ξεκάθαρα τελευταία, με τις δηλώσεις που κάμνει, τις  θέσεις που προωθεί και πρωτοβουλίες που εξαγγέλλει και οι οποίες μάλιστα με επιτυχία φαίνεται να υιοθετούνται.

Για να τερματιστεί αυτή η αυθαιρεσία και πρόκληση είναι καιρός ο ομφάλιος αυτός λώρος Κύπρου Βρετανίας, να αποκοπεί. Από τροφός έχει μεταλλαχθεί σε σχοινί αγχόνης στο «λαιμό» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι καιρός το αυτοκρατορικό σύμβολο της αποικιοκρατίας να αφαιρεθεί από το Προεδρικό Μέγαρο, και να μπει σε μουσείο με το ανάλογο ιστορικό σημείωμα που θα πρέπει να το συνοδεύει. Πρέπει να αφαιρεθεί ο θυρεός, οπότε ο κάθε Βρετανός «Ύπατος» Αρμοστής που θα περνά από εκεί, να συνειδητοποιεί  ότι μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο του Κράτους στο οποίο είναι διαπιστευμένος και να το πράττει  με τον σεβασμό που επιβάλλουν τα διαπιστευτήριά του. Τώρα είναι η ώρα να γίνει η κίνηση αφαίρεσης του θυρεού για να ανοίξει ο δρόμος να τεθούν επι τάπητος και οι άλλες υποχρεώσεις της Βρετανίας έναντι της Κύπρου με στόχο να απαλλαγούμε από όλα τα αποικιοκρατικά κατάλοιπα που συνεχίζουν να επιβαρύνουν τα κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια τέτοια εξέλιξη θα ελέγξει και τις παράνομες Βρετανικές Διπλωματικές αυθαιρεσίες που έχουν σχέση με την επίλυση του Κυπριακού.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

______________________________


 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ.

Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ.ΑΝΤΙ ΤΡΟΦΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΘΗΛΕΙΑ ΑΓΧΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Μια σταγόνα γνώσης και μνήμης για φίλους αναγνώστες ,που τυχόν δεν γνωρίζουν τις προδοσίες των αποικιοκρατών δόλιων Άγγλων εις βαρος της Κύπρου. Μέχρι σήμερα μας εκδικούνται, για την ντροπιαστική ήττα τους το 55-59 από ΕΟΚΑ.

Και να ήταν μόνο ο Αγγλικός θυρεός στο Προεδρικό;

Οι Άγγλοι μετά τις επάρατες συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου έγιναν κράτος εν κράτει με συναυτουργούς δυστυχώς Έλληνες ταγούς.
Ο μεγαλύτερος "κοριός" τού κόσμου το αγγλικό Ραντάρ echelon στην χιονίστρα του Τρόοδους είναι ένα φίδι στον κόρφο της Ελληνικής Κύπρου... Παρακολουθούν τα πάντα και τις θέσεις τις Ε.Φ. και τις συνομιλίες που αφορούν στρατιωτικά θέματα και τα αναμεταδίδουν στους συμμάχους τους Τούρκους, από τον κατασκοπευτικό υποσταθμό τους του Αγίου Νικολάου της Αμμοχώστου. Οι δε *βάσεις τους Δεκελείας και Ακρωτηρίου καταπατούν έδαφος της Κ.Δ. περίπου 300 τχ. Σημειώνεται ότι η βάση της Δεκέλειας είναι η μόνη δίοδος Λάρνακας- Αμμοχώστου.... Αυτή την δίοδο οι δόλιοι Άγγλοι την έκλεισαν το 1974, για τις δυνάμεις της ΕΦ, αλλά μέσω της βάσης τους του Αγίου Νικολάου  Αμμοχώστου, επέτρεψαν και καθοδήγησαν  στους βαρβάρους να εισέλθουν από Νότια και περικυκλώσουν την πόλη. ....
*Οι βάσεις χωρίζονται σε δύο τμήματα, στη Δυτική Περιοχή Κυρίαρχων Βάσεων (Western Sovereign Base Area ή WSBA) στη χερσόνησο Ακρωτήρι, η οποία περιλαμβάνει τη Φρουρά Επισκοπής, και στην Ανατολική Περιοχή Κυρίαρχων Βάσεων (Eastern Sovereign Base Area ή ESBA) στη Δεκέλεια, η οποία περιλαμβάνει τον Σταθμό Αγίου Νικολάου στην Αμμόχωστο. Στο Τρόοδος όπως αναφέρθηκε υπάρχει το μεγαλύτερο κατασκοπευτικό Αγγλικό ραντάρ, που παρακολουθεί τα πάντα .....ακόμη και τις συνομιλίες του Προεδρικού της Κύπρου!!!! Οι απατεώνες Άγγλοι, ΠΟΤΕ δεν πλήρωσαν τα ενοίκια των βάσεων προς ΚΔ, ως οι επάρατες συμφωνίες Ζ,Λ. προέβλεπαν και τα οποία μέχρι σήμερα ανέρχονται σε δις. Όλες οι κυβερνήσεις της Κύπρου, το ανέχθηκαν και μέχρι σήμερα παρέχουν και δωρεάν υπηρεσίες στους αποικιοκράτες ... ΕΜΕΙΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟ 55-59 ή αυτοί; Αυτονόητο το ερώτημα....

Μια προδοσία από τις μύριες των Άγγλων ,αλλά και των συν αυτών ειρηνευτών του ΟΗΕ κατά της Κύπρου το 1974.
Οι "εγγυητές"  Άγγλοι ήταν αυτοί που αφειδώς έδιναν πληροφορίες και οδηγίες μέσω του παγκόσμιας εμβέλεια κατασκoπευτικού τους ραντάρ ECHELON, από τη κορυφή του Τρόοδους στα τουρκικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, που εκατοντάδες απαγορευμένες εμπρηστικές βόμβες ΝΑΠΑΛΜ, που τους προμήθευσαν οι Αμερικάνοι μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, σκορπούσαν στις κατοικημένες περιοχές ….Αυτοί παρέμβαλλαν παράσιτα στους παμπάλαιους ασυρμάτους του Β ΠΠ, της Ε.Φ.  με επακόλουθο οι επικοινωνίες μεταξύ ταγμάτων της Ε.Φ. να νεκρώνονται….. Όταν η μοναδική βοήθεια προς την Κύπρο ( Επιχείρηση ΝΙΚΗ -Αποστολή αυτοκτονίας), ήταν σε εξέλιξη , οι Άγγλοι μέσω ECHELON υπέκλεψαν σήματα ότι έρχονται  Ελληνικά ΝΟΡΑΤΛΑΣ  προς βοήθεια της αμυνόμενης ΕΦ, ειδικα στο αεροδρόμιο και ψευδώς αναμετέδωσαν εν είδει ειδήσεων ότι ..σε λίγο ΤΟΥΡΚΙΚΑ μεταγωγικά αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας για την κατάληψη του ... Αυτός ήταν και ο λόγος που τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΡΑΤΛΑΣ δέχτηκαν φίλια πυρά αφού θεωρήθηκαν ΤΟΥΡΚΙΚΑ... ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ.
Και οι δόλιοι ειρηνευτές του ΟΗΕ στη Κύπρο υποτελείς των Άγγλων….; Εκτελούσαν χρέη τροχονόμων το 74 και καθοδηγητών στα εκατοντάδες τουρκικά τανκς, για να αποφύγουν τα ναρκοπέδια της ΕΦ και μη υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, για να βρίσκουν εύκολα τον …δρόμο τους και καταπλακώνουν Κύπριους αμάχους….. και ισοπεδώνουν χωριά ….
ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΜΟΥ ΛΑΕ ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΕ ( ΣΟΛΩΜΟΣ) 
«Ω,παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».
Ω ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΥΜΝΗΝ ΑΝΑΚΡΟΥΕΣΘΑΙ.
Αυτά τα ολίγα ....
Α. Αντωνάς.
΄΄


___________

Αναρτήθηκε από Σοφία Παπανικολάου