3.9.21

Ν. Καραγιαννακίδης: Τα σύνορα μας θωρακίζονται και προστατεύονται
Σχολιάζοντας τη στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bled Strategic Forum στη Σλοβενία στο μείζον ζήτημα της προστασίας των συνόρων μας ενόψει ενός νέου μεταναστευτικού κύματος, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το χάος που επικρατεί στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας αυτής στην έξοδο και διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα στην οποία η ελληνική κυβέρνηση προσαρμόστηκε ταχύτατα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως η πολιτική των ανοιχτών θυρών που ακολούθησαν οι συνιστώσες της καταστροφής και οι κατ’ επάγγελμα ¨ανθρωπιστές¨ ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν. 

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε σε όλους τους τόνους, πως ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές θα ανακοπούν στον Έβρο και στα νησιά μας, πως τα σύνορα μας θωρακίζονται και θα προστατευθούν αποτελεσματικά, τα όσα συνέβησαν το 2015 εξαιτίας των δήθεν ¨προοδευτικών¨ αντιλήψεων του Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του δεν θα επαναληφθούν. 

Είναι σαφές πως η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και της αδυναμίας της Ε.Ε. να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη πολιτική μετανάστευσης, θα δεχθεί, πολύ σύντομα, ασφυκτικές πιέσεις στα ανατολικά της σύνορα. Ας έχουν υπόψη οι γείτονες μας που έχουν εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία, πως οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των συνόρων μας θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τα όσα συνέβησαν στις αρχές του 2020. Η χώρα αυτή έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι και όμηρη των ιδεοληπτικών εμμονών των αριστεριστών, έχει πλέον μια εθνικά αξιοπρεπή κυβέρνηση με ενισχυμένη αποτρεπτική ικανότητα η οποία δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, θα διαφυλάξει τα κυριαρχικά της δικαιώματα». 

 

 

                       

Νίκος Καραγιαννακίδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας - Α’ Θεσσαλονίκης

Τ 6946 007772

nikoskaragiannakides@gmail.com