24.9.21

κ. Πρωθυπουργέ!. Εδώ και τώρα υπογράψτε αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και μην προσφύγετε στο Διεθνές Δικαστήριο Της Χάγης, για την ΑΟΖ με την Τουρκία!


Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής

Κύριε Πρωθυπουργέ!
Μετά την τριμερή αμυντική συμφωνία : ΗΠΑ- Βρετανίας- Αυστραλίας, η Αυστραλία αισθανόμενη ασφαλής, κάτω από την αμυντική ομπρέλα των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ακύρωσε την παραγγελία κατασκευής υποβρυχίων με τη Γαλλία, δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ!.
Γι΄αυτό το λόγο, ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Μακρόν πνέει μένεα και αναζητά επειγόντως συμμάχους!.
Ως εκ τούτου κ. Πρωθυπουργέ, σας δίνεται, η μεγάλη ευκαιρία, να υπογράψετε, εδώ και τώρα, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν, αμυντική συμφωνία- συμμαχία και συγχρόνως να αγοράσετε τις υπέρ-σύγχρονες Γαλλικές φρεγάτες!.
Έτσι, ο ψευδοσουλτάνος Ερντογάν θα χάσει τον ύπνο του και θα λέει συνεχώς :
Εάν κάνω κανένα θερμό επεισόδιο, οι γκιαούρηδες με την αμυντική συνδρομή των Γάλλων (σε αεροπλάνα Rafal ,σε Γαλλικές φρεγάτες και σε άλλο Γαλλικό στρατιωτικό εξοπλισμό), είναι ικανοί να μου πάρουν και ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!.
Σπεύσατε λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ!..
Αυτή είναι η μεγάλη και η σωτήρια αμυντική συμφωνία για την Πατρίδα μας!.
Ο Μακρόν θα τη δεχτεί αμέσως, αφού αναζητά εναγωνίως συμμαχίες, που θα είναι και για το συμφέρον της χώρας του!.
Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, κ. Πρωθυπουργέ!.
Ο Μακρόν είναι Γάλλος!. Και οι Γάλλοι ποτέ δεν έχουν ταχθεί υπέρ της συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων του Αιγαίου, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας!.
Αντιθέτως, οι Αμερικάνοι προς τους οποίους, κ. Πρωθυπουργέ, έχετε δώσει γη και ύδωρ και υπακούετε τυφλά σε αυτούς, είναι υπέρ της συνεκμετάλλευσης (50%-50%).
Και επειδή η Τουρκία για τους Αμερικάνους, είναι μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας, ως σύμμαχος χώρα, σε σχέση με την Ελλάδα, επί ουδενί πρόκειται να δυσαρεστήσουν τους Τούρκους!.
Και επομένως θα πιέσουν εσάς, κ. Πρωθυπουργέ ή να πάτε σε συνεκμετάλλευση (50%-50%) ή να πάτε στη Χάγη!.
Μια όμως προσφυγή στη Χάγη, για οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι θα είναι εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων, αφού υπάρχει το προηγούμενο, της ήδη υπογεγραμμένης συμφωνίας, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, μεταξύ Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου σε αυτή τη συμφωνία η Ελλάδα αποδέχθηκε ότι, τα δύο κατοικημένα Ελληνικά νησιά (Διαπόντια νησιά), που είναι μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, έχουν μεν ΑΟΖ, αλλά με περιορισμένη κυριαρχία!!!
Έτσι, με τη προσφυγή μας στη Χάγη για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, το Δικαστήριο θα πει στην Ελληνική πλευρά.
Αφού για το σύμπλεγμα των Διάπόντιων Νήσων, δεχθήκατε να έχουν περιορισμένη κυριαρχία επί της ΑΟΖ τους, γιατί να μην δεχθείτε στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, το σύμπλεγμα του Καστελόριζου (Μεγίστη, Στρογγύλη, Ρω) ότι και αυτά έχουν περιορισμένη κυριαρχία επί της ΑΟΖ τους?.
Και μάλιστα οι νήσοι Στρογγύλη και Ρω που δεν έχουν καθόλου κατοίκους και οικονομική ζωή, σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο των θαλασσών, κ. Πρωθυπουργέ, δεν έχουν ΑΟΖ, όπως πολύ καλά το ξέρετε!
Συνεπώς, εάν πάμε στη Χάγη, η Ελλάδα θα βγει χαμένη, γιατί για τη νήσο Μεγίστη (κοινώς Καστελόριζο) που έχει κατοίκους και οικονομική ζωή, το Δικαστήριο της Χάγης θα αποφανθεί ότι το Καστελόριζο, έχει μεν ΑΟΖ, αλλά όχι με πλήρη κυριαρχία 100% επί της ΑΟΖ του, αλλά μόνο με μειωμένη κυριαρχία!.
Και με μειωμένη κυριαρχία του Καστελόριζου επί της ΑΟΖ του, η ΑΟΖ της Ελλάδας δεν συναντάει (δεν εφάπτεται) με της ΑΟΖ της Κύπρου, κύριε Πρωθυπουργέ,, οπότε ανάμεσα στην ΑΟΖ του Καστελόριζου και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παρεμβάλλεται η ΑΟΖ της Τουρκίας, η οποία θα φθάνει, μέχρι και τη λεβεντογέννα Κρήτη!.
Μόνο όταν το σύμπλεγμα Καστελόριζου (Μεγίστη, Στρογγύλη και Ρω) έχει πλήρη (100%) κυριαρχία επί της ΑΟΖ του, τότε η ΑΟΖ της Ελλάδας συναντάει (εφάπτεται) της ΑΟΖ της Κύπρου!.
Και τότε η ΑΟΖ της Τουρκίας δεν συναντάει ούτε την ΑΟΖ της Λιβύης, ούτε την ΑΟΖ της Αιγύπτου και έτσι η Τουρκία δεν μπορεί να οριοθετήσει ΑΟΖ με αυτές τις δύο χώρες!
Και όμως η Τουρκία με το έτσι θέλω, οριοθέτησε ΑΟΖ με τη Λιβύη και ετοιμάζεται (δίδοντας γη και ύδωρ) στον Πρόεδρο κ. Σίσσυ , να οριοθετήσει ΑΟΖ και με την Αίγυπτο (ενεργώντας εντελώς αυθαίρετα και παράνομα), αφού η Τουρκία ισχυρίζεται, ότι το Καστελόριζο δεν έχει ΑΟΖ!!!.
Μα και εσείς, κ. Πρωθυπουργέ, με την περιορισμένη οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με την ΑΟΖ της Αιγύπτου, που έχετε ήδη κάνει και έχετε υπογράψει, δεν συμπεριλάβατε σε αυτή την περιορισμένη οριοθέτηση και τον Καστελόριζο, οπότε εμμέσως αναγνωρίζετε, ότι το Καστελόριζο δεν έχει ΑΟΖ!.
Και με αυτή την περιορισμένη και μεθοδευμένη οριοθέτηση της ΑΟΖ, που κάνατε με την Αίγυπτο, χωρίς να λάβετε υπόψη και το Καστελόριζο, βάζετε, κ. Πρωθυπουργέ, για άλλη μια φορά, βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων, για να κερδίσουν στη Χάγη (εάν τυχόν πάτε).
Κύριε Πρωθυπουργέ!
Με όσα, σας ανέπτυξα σε αυτή τη δημόσια παρέμβαση μου, σας θέτω προ των ευθυνών σας!.
Γιατί είμαι βέβαιος ότι, όσα σας ανέπτυξα, τα γνωρίζετε πολύ καλά!.
Και όμως επιμένετε στην προσφυγή στη Χάγη!. Καίτοι γνωρίζετε ότι θα βγούμε χαμένοι!.
Και εάν συμφωνήσετε με τους Τούρκους να πάτε στη Χάγη (που θα συμφωνήσετε κατά την ταπεινή μου άποψη), το κάνετε μόνο και μόνο, κ. Πρωθυπουργέ, για να καλύψετε, με μια απόφαση ενός Διεθνούς Δικαστηρίου, τα δικά σας ανομήματα και τη δική σας προδοσία, που θα έχετε διαπράξει, εις βάρος της Φιλτάτης Πατρίδας μας!
Κύριε Πρωθυπουργέ!
Σας ομιλώ ως ένας γνήσιος Έλληνας Πατριώτης (που δεν έχω κομματική ταυτότητα) και σας φωνάζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, και σας λέω για μια άλλη φορά :
. Εδώ και τώρα, κάντε αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία!
. Εδώ και τώρα, πάρτε τις υπέρ-σύγχρονες Γαλλικές φρεγάτες!
. Εδώ και τώρα, κάντε στροφή 180 μοιρών και μη πάτε στη Χάγη!
Εάν, παρά ταύτα, κ. Πρωθυπουργέ, με τα όσα σας ανέπτυξα παραπάνω και με τα όσα πατριωτικά μου αισθήματα, σας βομβάρδισα, εσείς επιμένετε στον καταστροφικό για την Πατρίδα μας δρόμο, θα είστε ο δεύτερος Πρωθυπουργός (πρώτος είναι ο κ. Τσίπρας που ξεπούλησε τη Μακεδονία μας), που θα έχετε προδώσει, την ευλογημένη αυτή χώρα, που λέγεται Ελλάδα!!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ