4.9.21

Καρδίτσα: Έρευνα για δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς - Παρέμβαση υπουργού Υγείας

 

Σαν «βόμβα» έχει πέσει η είδηση από την Καρδίτσα ότι στο κέντρο Υγείας Παλαμά φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες εικονικοί εμβολιασμοί.  Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια», μία διοικητική υπάλληλος του κέντρου Υγείας Παλαμά βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται.

Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Αρχικά, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στην υπηρεσία της. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.

Άγνωστο παραμένει τι έγινε με τις δόσεις των εμβολίων που δεν χρησιμοποιήθηκαν, κάτι που επίσης αποτελεί αντικείμενο της έρευνας, όπως και τα κίνητρα της υπαλλήλου.

Παρέμβαση του υπουργού Υγείας

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

https://www.cnn.gr/