28.9.21

"Σκούπα" σε απατεώνες από το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης, Θεσσαλονίκης

 
 

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες (6) συνολικά άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες

                           

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται επιστάμενες έρευνες για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα. Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απατών (εκ των οποίων μία σε απόπειρα)  και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων.

 Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

 

-      30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος υπέκλεψε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας 46χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε από το λογαριασμό της χρηματικό ποσό άνω των 2.700 ευρώ, πραγματοποιώντας 26 ηλεκτρονικές αγορές.

-      Δύο ημεδαπών ηλικίας 32 και 37 ετών, διότι ανήρτησαν απατηλή αγγελία πώλησης συλλεκτικών χαρτονομισμάτων και ενώ έλαβαν χρηματικό ποσό από 38χρονο, δεν προέβησαν στην αποστολή του χαρτονομίσματος.

-      27χρονου ημεδαπού, ο οποίος ως εκπρόσωπος εταιρείας έλαβε από 41χρονη ως αντίτιμο αγοράς ηλεκτρικού ποδηλάτου χρηματικό ποσό άνω των 2.000 ευρώ, χωρίς να αποστείλει το προϊόν.

-      Δύο ημεδαπών (γυναίκες) 33 και 39 ετών, καθώς επιχείρησαν να αποσπάσουν κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε αναρτήσει σε αγγελία πώλησης 39χρονος ημεδαπός, αναφέροντάς του ψευδώς ότι έχουν καταθέσει χρηματικό ποσό για την αγορά του.