26.9.21

Έρχεται η απόλυτη κόλαση για τους Τούρκους στη Συρία: Πούτιν και Άσαντ προετοιμάζουν τεράστιας κλίμακας επίθεση κατά των Τούρκων

 

Η Ρωσία ενισχύει με οπλικά συστήματα τον Άσσαντ

Μετά την πρόσφατη συνάντηση Πούτιν-Άσαντ, ο Σύριος Πρόεδρος απευθύνθηκε ανοικτά στην Τουρκία, ζητώντας την  άμεση απόσυρση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της και των μισθοφόρων από τα εδάφη της χώρας του.

Αυτό φαίνεται ότι αποτέλεσε τον προάγγελο διενέργειας τις επόμενες ημέρες  ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης του Στρατού του Άσαντ επικουρούμενου από την Ρωσία, γεγονός που αποδεικνύεται από τις παρακάτω συγκεντρώσεις δυνάμεων  και μέσων στην περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας.

Αερομεταφορά συριακών δυνάμεων από Ρωσικά αεροσκάφη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, Ρωσικά αεροσκάφη μεταφέρουν επειγόντως συριακά  στρατεύματα σε τέσσερις επαρχίες της Συρίας ταυτόχρονα,  στην Ιντλίμπ, τη Χάμα, το Χαλέπι και τη Λατάκια, στα πλαίσια προετοιμασίας εκδήλωσης επίθεσης πολύ μεγάλης κλίμακας η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί από Ρωσία και Συρία, για την εκδίωξη των Τούρκων εισβολέων από τα εδάφη της χώρας.

Όλες αυτές οι επαρχίες συνορεύουν με την περιοχή στα βορειοδυτικά της  Συριακής αραβικής δημοκρατίας, την οποία κατέχουν τουρκικά στρατεύματα και μισθοφόροι, γεγονός που υποδηλώνει την προετοιμασία μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης, με αποτέλεσμα να μπορούν να αναληφθούν  επιχειρήσεις εναντίον 20.000-30.000 δυνάμεων των αντιπάλων. 

Νωρίτερα, οι πηγές ισχυρίστηκαν πραγματικά ότι ο συριακός στρατός θα μπορούσε να ξεκινήσει επίθεση από όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα, ωστόσο, μια επίθεση στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στα νότια του Ιντλίμπ, ακολουθούμενη από την επίθεση στην ομώνυμη πόλη, φαινόταν πολύ πιο πιθανή.

Ωστόσο, δεδομένης της ανάπτυξης συριακών, ρωσικών και φιλοϊρανικών δυνάμεων σε τέσσερις επαρχίες ταυτόχρονα, η επίθεση θα πραγματοποιηθεί από όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα, η οποία αναμένεται να καταστρέψει γρήγορα τις κύριες δυνάμεις των τρομοκρατών και να αποτρέψει την Τουρκία από οποιαδήποτε ενέργεια. 

Ταυτόχρονα, προς το παρόν, δεν μιλάμε για ανεξέλεγκτα χτυπήματα και μαζικούς βομβαρδισμούς, αφού δεκάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται ακόμη στο Ιντλίμπ, οι οποίοι πιθανότατα θα αποτελέσουν ασπίδα για τα τουρκικά στρατεύματα και μαχητές. Παρ 'όλα αυτά, καταλαμβάνοντας ορισμένες περιοχές στρατηγικής σημασίας, με τις οποίες  ο συριακός στρατός μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Η συμφωνία Άσσαντ-Κούρδων με τις ευλογίες Πούτιν

Με το πρώτο φώς της ημέρας, ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη άρχισαν  να χτυπούν δυνάμεις τζιχαντιστών στην εδαφική περιοχή  της στρατιωτικής κατοχής της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, αγνοώντας τα αιτήματα του Ερντογάν να μην αναμειχθεί  η Ρωσία στις υποθέσεις της Άγκυρας στη Συρία, γεγονός που δείχνει ότι οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Συρίας με τα κουρδικά κόμματα, επιτρέπουν να επιτευχθεί  απτό αποτέλεσμα  στο πεδίο της μάχης, με αντάλλαγμα την προστασία των κούρδων του SDF.

Φέρεται ότι η  Δαμασκός εγγυήθηκε την αυτονομία των Κούρδων  στη βόρεια Συρία, ενώ η Ρωσία επρόκειτο να ενεργήσει ως μεσάζων σε αυτή τη συμφωνία.

Η Ρωσία ενισχύει με οπλικά συστήματα τον Άσσαντ

Παράλληλα η Ρωσία ενισχύει με όπλα τον Συριακό στρατό του Άσαντ ισχυροποιώντας τον ακόμη περισσότερο λίγο πριν την μεγάλης κλίμακας επίθεσης του στο Ινλίμπ κυρίως και δευτερευόντως στις άλλες τρεις συριακές επαρχίες

Στο πλαίσιο αυτό, ρωσικό πολεμικό πλοίο έφτασε στη Συρία πριν από λίγες ημέρες, το οποίο φέρεται να ήταν έμφορτο με πολλά ρωσικά οπλικά συστήματα τα οποία παρέδωσε στον στρατό του Άσαντ 

Δεν μιλάμε  απλά μόνο για φορητά όπλα, αλλά και για βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, πυραυλικά συστήματα, αντιαρματικά συστήματα και άλλα οπλικά συστήματα.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι τεράστιες ενισχύσεις  του Συριακού Αραβικού Στρατού  κινούνται στον άξονα Σαρακίμπ στο Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων τεθωρακισμένων οχημάτων και πυραύλων.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν άλλες επίσημες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι νέα άρματα μάχης Τ-90 εμφανίστηκαν στις περιοχές πρώτης γραμμής της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ.

Αυτό δείχνει ότι ο ρωσικός στρατός έχει ενισχύσει επιπλέον τα συριακά στρατεύματα ενόψει της επικείμενης επίθεσης εναντίον των Τούρκων εισβολέων.

Κατάρριψη τουρκικού drone στο Αφρίν

Τέλος πριν από λίγες ώρες, κάτοικοι της συριακής επαρχίας Χαλεπίου δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει την καταστροφή τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που λειτουργούσε σε αυτήν την περιοχή χωρίς την έγκριση του συριακού και του ρωσικού στρατού.

Δεν είναι γνωστό για τι είδους drone μιλάμε, ωστόσο, λίγες ημέρες νωρίτερα στην ίδια περιοχή της Συρίας, εμφανίστηκαν τουρκικά επιθετικά και αναγνωριστικά UAVs Baytraktar TB2.

Το πώς ακριβώς καταρρίφθηκε το drone είναι άγνωστο, ωστόσο είναι  προφανές,  ότι ένα από τα συριακά συστήματα αεράμυνας το κατέρριψε.

Για ποιο σκοπό το τουρκικό επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 θα μπορούσε να πετάξει στην περιοχή είναι άγνωστο, ωστόσο, δεδομένου  της έξαρσης  των στρατιωτικών επιχειρήσεων  του Συριακού στρατού στη βορειοδυτική Συρία και  εν μέσω προετοιμασιών για την επίθεση στο Ιντλίμπ, η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το εν λόγω drone για αποκάλυψη των συριακών συγκεντρώσεων και ενισχύσεων, είτε για προσβολή των δυνάμεων του στρατού του Ασαντ.

Η τουρκική πλευρά ωστόσο δεν έχει σχολιάσει ακόμη την απώλεια του drone της.

Ένα βήμα ποιό κοντά στην δημιουργία Κουρδικού ανεξάρτητου κράτους

Από τα παραπάνω εξάγονται δύο πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Το πρώτο είναι ότι η μεταπολεμική Συρία,  θα εμπεριέχει ένα ημιαυτόνομο κουρδικό κρατίδιο στα ΒΑ της, στα πρότυπα του κουρδικού μορφώματος στο Βόρειο Ιράκ.

Αυτό  θα αποτελεί όπως αντιλαμβανόμαστε ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση ενός ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους στη συνέχεια  το οποίο φοβούνται οι Τούρκοι, και το οποίο  θα αποτελέσει το λόγο διαμελισμού της χώρας τους, με την απόσχιση 7 τουλάχιστον κουρδικών επαρχιών στα νοτιανατολικά της.

Το δεύτερο είναι ότι ο Ερντογάν στερούμενος τη βοήθεια των ΗΠΑ-ΕΕ θα πέσει σαν "ώριμο φρούτο" στα χέρια του Πούτιν, έρμαιο των Ρωσικών διαθέσεων και προσταγών, οι οποίες θα επιτάσσουν την αποχώρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα Συριακά εδάφη.

https://www.pentapostagma.gr/