10.9.21

ARCAS: Tυφέκιο με τεχνητή νοημοσύνη από την Elbit Systems VIDEO


ARCAS: Tυφέκιο του μέλλοντος με τεχνητή νοημοσύνη, με το νέο σύστημα της ισραηλινής Elbit Systems για ένταξη στο νέο πεδίο μάχης

Η ισραηλινή Elbit Systems αποκάλυψε το νέο της δημιουργία, το ARCAS (AI-Powered, Computerized Solution for Assault Rifles), ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που διασυνδέεται με το ηλεκτροπτικό σκοπευτικό του τυφεκίου και με το ψηφιακό κράνος του στρατιώτη παρέχοντάς του πλήρη εικόνα του πεδίου μάχης σε πραγματικό χρόνο.

Κυριολεκτικά το ARCAS μετατρέπει ένα απλό τυφέκιο εφόδου σε ψηφιακό δίκτυο μάχης, αυξάνοντας κατακόρυφα την σημασία του “ταπεινού” πεζικάριου στο σύγχρονο πεδίο μάχης, ημέρα και νύκτα.

ARCAS για αυξημένες δυνατότητες στο Πεζικό και τις Ειδικές Δυνάμεις

Σύμφωνα με το defence-point.gr με το ARCAS πεζικάριοι αλλά και άνδρες των ειδικών δυνάμεων αποκτούν δυνατότητες που δεν θα μπορούσαν καν να φανταστούν πριν, όπως παθητική μέτρηση αποστάσεων, αυτόματη βαλλιστική διόρθωση, εντοπισμός σημείου από όπου ο εχθρός εξαπολύει πυρά, παρακολούθηση της κίνησης, εκτόξευση πυρών πίσω από γωνίες και με το όπλο στον στον ισχίο, διασύνδεση με συστήματα διοίκησης και ελέγχου (C2), προσανατολισμό, αναγνώριση εχθρού-φίλου, έλεγχος εμπλοκών και κανονισμός βολής χωρίς προηγούμενα πυρά.

Ένας “έξυπνος” υπολογιστής προσαρμοσμένος στο τυφέκιο κάνει όλη τη δουλειά και συνδέεται και με άλλους στρατιώτες που διαθέτουν τυφέκια με το σύστημα ARCAS. Ο στρατιώτης χρησιμοποιεί το σύστημα κυριολεκτικά ωσάν να παίζει κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι-προσομοίωση μάχης. Το ARCAS μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμικά σκοπευτικά και σκοπευτικά χαμηλού φωτισμού, αλλά και σε κάθε άλλο σκοπευτικό, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Δεν υπάρχει καν λόγος να επιχειρηματολογήσει κανείς για το πόσο χρήσιμο θα ήταν ένα σύστημα σαν το ΑRCAS για το  ελληνικό Πεζικό και πόσο κατακόρυφα θα αύξανε την αποτελεσματικότητά του στο σύγχρονο πεδίο μάχης, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τις νεότερες τουρκικές απειλές.


------------------------
Επιμέλεια αναρτήσεως: Μιχάλης Τσολάκης