22.9.21

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη: Δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε τα 6 ναυτικά μίλια

Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα έλεγε ο Μητσοτάκης!
Σας μάθαμε.
Juan
 

Νέες πιέσεις προς την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ασκεί το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης για το ζήτημα της νέας τουρκικής προκλητικότητας.

Μετά το ερώτημα της Τρίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «αδυνατεί να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα» και την κυβέρνηση ότι αρνείται να απαντήσει αν τουρκικό πολεμικό πλοίο «εισήλθε στα εθνικά χωρικά ύδατα φτάνοντας ανενόχλητο 2,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κρήτης και τη ναυτική βάση στο Κυριαμάδι».

Τονίζει, δε, ότι η κυβέρνηση «φαίνεται ότι ούτε καν αυτή την κόκκινη γραμμή των 6 ναυτικών μιλίων δεν μπορεί να προασπίσει».

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Για πάνω από ένα 24ωρο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να απαντήσει επίσημα εάν τουρκικό πολεμικό σκάφος εισήλθε στα εθνικά χωρικά ύδατα φτάνοντας ανενόχλητο 2,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κρήτης και τη ναυτική βάση στο Κυριαμάδι, αφού πραγματοποίησε συστηματικές παρενοχλήσεις στο ερευνητικό πλοίο Nautical Geo που διενεργούσε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ.

Αρνείται, επίσης, να απαντήσει εάν υπήρχε καν ελληνικό πολεμικό πλοίο στη περιοχή για να ελέγχει τις κινήσεις της τουρκικής φρεγάτας.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη:

  • Όχι μόνο έχασε την ευκαιρία -μετά την εκλογή Μπάιντεν- να πιέσει την Τουρκία για ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο για τη Χάγη, προκειμένου να αλλάξουν πορεία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • Όχι μόνο έστρωσε το έδαφος στην Τουρκία να παραβιάσει την ελληνική ΑΟΖ, δύο μήνες αφού οριοθετήθηκε με την Αίγυπτο, ανακοινώνοντας ότι «κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι τα 6 ναυτικά μίλια».
  • Όχι μόνο αποδυνάμωσε τον ρόλο της Ελλάδας στην προάσπιση της ΑΟΖ της, τονίζοντας ότι ήταν «θέμα της γαλλικής πλευράς» να αντιδράσει και όχι της ελληνικής, όταν τουρκικό πολεμικό πλοίο παρενοχλούσε για πρώτη φορά γαλλικό πλοίο που διενεργούσε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ τον Απρίλιο 2021.

Αλλά φαίνεται ότι ούτε καν αυτή την κόκκινη γραμμή των 6 ναυτικών μιλίων δεν μπορεί να προασπίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης εγκλωβισμένος στα εσωκομματικά του αδιέξοδα, επιβεβαιώνει καθημερινά ότι αδυνατεί να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα και το μόνο που προσπαθεί είναι να αποκρύπτει διαρκώς την αλήθεια. Κι αυτό για να μην αποκαλυφθεί στον ελληνικό λαό το πρωτοφανές έλλειμμα εθνικής στρατηγικής της κυβέρνησής του.

https://www.topontiki.gr/

--------------------------

Αναρτήθηκε από Μιχάλη Τσολάκη.