12.9.21

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συλλήψεις ατόμων για (4) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών


Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη πέντε (5) συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε τέσσερις (4) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.


1η περίπτωση:

Πρωινές ώρες χθες (11-09-2021) αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ανάληψης) ακινητοποίησαν όχημα και σε έλεγχο που διενήργησαν βρέθηκαν στο εσωτερικό του τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός, οδηγός του οχήματος.


Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου προέκυψε ότι σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2ο Ειδικό Τμήμα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.2η περίπτωση:

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν σε αγροτική οδό εντός του δάσους του Σέιχ Σου, 46χρονο ημεδαπό για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.


Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο (2) αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, με σκοπό να τους αποβιβάσει στο ανωτέρω σημείο.


3η περίπτωση:

Απογευματινές ώρες χθες (11-09-2021) αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά εντόπισαν σε παράπλευρη οδό της Εγνατίας Οδού (πλησίον οικισμού Αναλήψεως), σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις (3) αλλοδαποί,  που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.


Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, 53χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.


4η περίπτωση: 

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης βραδινές ώρες χθες (11-09-2021), στην Εγνατία Οδό (πλησίον κόμβου Ασπροβάλτας) συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 25 και 15 ετών, για παράνομη μεταφορά μεταναστών.


Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε σε όχημα με οδηγό τον 25χρονο και συνοδηγό τον 15χρονο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.


Σημειώνεται ότι οι αλλοδαποί συνελήφθησαν παρά την προσπάθεια τους να διαφύγουν πεζή και τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.