10.8.21

Τα δύο θηριώδη Ilyushin II-76 & τα δύο ελικόπτερα Mil Mi-8 που στέλνει η Ρωσία στην Ελλάδα (βίντεο)

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στέλνει ενισχύσεις προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας.

Η Ρωσία λοιπόν, στέλνει δύο θηριώδη Ilyushin II-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8. Τα μεγαθήρια αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αποκαλούνται ιπτάμενα τάνκερ, καθώς μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό.

Τα επιπλέον ρωσικά πτητικά μέσα θα ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας μας, συνδράμοντας το θηριώδες Beriev Be-200, το οποίο ήδη επιχειρεί στα πύρινα μέτωπα.

Έτοιμο να «συστηθεί» στο ελληνικό κοινό το Ilyushin Il-76

Πρόκειται για τετρακινητήριο τζετ εμπορευματικό αεροσκάφος, το οποίο σχεδιάστηκε με κύριο στόχο την αερομεταφορά στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού, με τη σοβιετική τεχνολογία ως «κληρονομιά» να θεωρείται άκρως αξιόπιστη από πολλές χώρες, καθώς έχει δοκιμαστεί για πολλά χρόνια στις σκληρές συνθήκες της Σιβηρίας.

Το Il-76P είναι εξοπλισμένο με ένα εύκολα αφαιρούμενο σύστημα, που αποτελείται από δύο δεξαμενές VAP-2 και μπορεί με ευκολία να μετατραπεί σε «βομβαρδιστικό» νερού. Το φορτίο του μπορεί να αδειάσει σε 4 δευτερόλεπτα από ύψος 50 μέτρων. Η ταχύτητα του αεροσκάφους είναι 280 χλμ./ώρα, ενώ η πλήρωση του συστήματος με νερό κυμαίνεται μεταξύ 10-12 λεπτών.

Σημειώνεται πως η Ilyushin είναι ρωσική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών. Ιδρύθηκε από τον Σεργκέι Ιλιούσιν και άρχισε τις δραστηριότητές της τον Ιανουάριο του 1933.

 

Το Mil Mi-8, μεταξύ των πιο δημοφιλών ελικοπτέρων στον κόσμο

Το Mil Mi-8 είναι ένα μεσαίου μεγέθους δικινητήριο ελικόπτερο, αρχικά σχεδιασμένο από τη Σοβιετική Ένωση, το οποίο συνεχίζει να παράγει η Ρωσία. Εκτός από τον πιο συνηθισμένο ρόλο του, ως ελικόπτερο μεταφοράς, χρησιμοποιείται και για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, όπως για την κατάσβεση πυρκαγιών.

Μαζί με το πιο ισχυρό Mil Mi-17, το Mil Mi-8 συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών ελικοπτέρων στον κόσμο και χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες. Από το 2015, όταν τα δύο ελικόπτερα ήρθαν σε «γάμο», είναι το τρίτο πιο συνηθισμένο επιχειρησιακό στρατιωτικό ελικόπτερο στον πλανήτη. Μάλιστα, έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι και από τον πιο ισχυρό αντίπαλο της Ρωσίας, τις ΗΠΑ, στη μάχη εναντίον των Ταλιμπάν.

 

 https://www.defencenet.gr/