9.8.21

Eργαλειοποίηση των πυρκαγιών από την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας;

 Όλο και πιο πιθανή η εμπλοκή ξένου παράγοντα

Πύρινη λαίλαπα κατακαίει τη χώρα σχεδόν από άκρο σε άκρο. Το γεγονός πως πολλές από τις εστίες αυτές ξεπήδησαν σε μικρή απόσταση προκαλεί έντονο σκεπτικισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την σύλληψη ''Αφγανής'' για απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως και την σύλληψη επίσης Αφγανού για απόπειρα εμπρησμού στο Άλσος Φινόπουλου και την μαρτυρία κατοίκου στην Κω για γερμανούς τουρίστες που έσπευσαν να εξαφανιστούν όταν εντοπίστηκαν κοντά σε εστία φωτιάς, η αίσθηση για εμπλοκή ξένου παράγοντα σε πολλές από τις εστίες είναι όλο και πιο έντονη.

Επιπλέον αυτών οι 19 προσαγωγές Ελλήνων που κριθήκαν ύποπτοι για τέτοιου είδους δράσεις κάνει τις Αρχές να εξετάζουν το εξής σενάριο, το οποίο φοβούνται πως σύντομα θα επιβεβαιωθεί και από στοιχεία.

Το κυρίαρχο σενάριο αναφέρει πως αρχικά μετά τον ντόρο που προκλήθηκε στην γειτονική Τουρκία από τις πυρκαγιές που καίνε εκεί, ορισμένοι «αυτόκλητοι» «εκδικητές» γκρίζοι λύκοι σε συνεννόηση με την ΜΙΤ προχώρησαν σε εμπρησμούς σε περιοχές κοντά στην Τουρκία.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας καθώς είναι γνωστό λίγο πολύ πως το σύνθημά τους είναι εκείνου του Μάο που λέει: ​​​​«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση».

Στο «θερμό» αυτό μέτωπο που δημιουργήθηκε από τους αντιεξουσιαστές και τους γκρίζους λύκους οι αναλυτές εκτιμούν πως σε ορισμένες περιπτώσεις προστέθηκαν και άτομα που χαρακτηρίζονται ως πυρομανείς, μετατρέποντας έτσι όλη τη χώρα σε πεδίο αναφλέξεων.

Από μια άλλη οπτική οι πολλές αυτές εστίες μπορούν να χαρακτηριστούν και ως μια «wide front attack» καθώς δεν απέχουν και πολύ από μια εξωτερική επίθεση υβριδικού πολέμου ανάλογη με εκείνη της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού που επιχείρησε η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας, στέλνοντας σμάρια μεταναστών τόσο στον Έβρο όσο και κατά μήκος των νησιών του Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση η απόλυτη στοιχειοθέτηση ενός τέτοιου σεναρίου χρειάζεται χρόνο και προσεκτική συλλογή πληροφοριών αλλά αν αποδειχθούν οι ενδείξεις που έχει αυτή την στιγμή η Ελληνική πλευρά, θα μπορούμε να μιλάμε και για εργαλειοποίηση των πυρκαγιών από την πλευρά της Άγκυρας σε βάρος της Αθήνας.

https://www.pentapostagma.gr/