6.8.21

Χαριστική βολή στην "ενιαία" Τουρκία: Eνδο-εθνοτική σύγκρουση με ένοπλες πολιτοφυλακές να σαρώνουν την χώρα (βίντεο)



Η Τουρκία χωρισμένη "στα δύο"

Eπιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση στην ΝΑ Τουρκία με την χώρα να καίγεται για ένατη συνεχόμενη ημέρα.

Ένοπλες πολιτοφυλακές που έχουν ορκιστεί πίστη στον Ρ.Τ.Ερντογάν σαρώνουν κάθε σημείο της ΝΑ και ΝΔ Τουρκίας ψάχνοντας για Κούρδους που “βάζουν φωτιές”.

O εκπρόσωπος του HDP το είπε ξεκάθαρα: Οι ένοπλοι όχλοι «απειλούν τη βούληση των λαών της Τουρκίας να ζήσουν μαζί σε ειρήνη». 

Η “ενιαία” Τουρκία τελειώνει:

  • Η εμπρηστική ρητορική του Ερντογάν έχει υποκινήσει τεράστιο μίσος κατά των Κούρδων και εντός της Τουρκίας
  • Οι διεργασίες που συντελούνται τόσο σε Β. Συρία όσο και σε Β. Ιράκ ενώνουν το κουρδικό κίνημα
  • Η δολοφονία της κουρδικής οικογένειας που είχε αποκαλύψει προ ημερών το WarNews247 θα είναι μόνο η αρχή. Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου
  • Πλέον μόνο ένα Ομοσπονδιακό κράτος μπορεί να περισώσει την κατάσταση.
  • Οι ισλαμικές πολιτοφυλακές του Ερντογάν δεν στρέφονται μόνο εναντίον των Κούρδων αλλά και εναντίον των Κεμαλιστών
  • Εν τέλει στην Τουρκία λαμβάνει χώρα μια γενικότερη πρόβα τζενεράλε του τι θα ακολουθήσει μετά την βραδιά των εκλογών, αν γίνουν.

Ένοπλες πολιτοφυλακές σαρώνουν την Τουρκία

Ένοπλες πολιτοφυλακές σκορπούν τον φόβο στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας εν μέσω πυρκαγιών.

Μια ομάδα περίπου 100 ατόμων στη δυτική επαρχία Αϊντίν της Τουρκίας ανέλαβε να περιπολεί καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στις αγροτικές περιοχές της επαρχίας.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο θυμωμένος όχλος σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με πινακίδα από άλλη επαρχία και λιντσάρισε τρεις επιβάτες.

Δείτε το βίντεο

Τους λίντσαραν

Η ομάδα είπε στους αξιωματούχους της στρατοχωροφυλακής ότι είδαν στο αυτοκίνητο έναν μικρό κύλινδρο αερίου βουτανίου, που χρησιμοποιήθηκε για μπάρμπεκιου και λίγο καύσιμο ντίζελ σε ένα δοχείο, υποστηρίζοντας πως οι επιβάτες είχαν έρθει να πυρπολήσουν.

Ένα βίντεο από το πρακτορείο ειδήσεων Demirören (DHA) δείχνει η ομάδα να περιβάλλει το αυτοκίνητο και το λιώνει με πέτρες. Ο οδηγός απομακρύνεται…

Το βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τη στρατοχωροφυλακή να φτάνει στο σημείο και να συλλαμβάνει τρία άτομα από το αυτοκίνητο. Ένα άτομο ακούγεται στο βίντεο να λέει ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ενώ ένα άλλο από την ομάδα απάντησε:

«Αφήστε τον να πεθάνει».

Ομάδα 300 ατόμων με όπλα

Η τοπική εφημερίδα Gazete Aydın ανέφερε ότι δύο άτομα εγκατέλειψαν το σημείο, ενώ δύο άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, οι επιβάτες ήταν «ξένης καταγωγής».

Η εφημερίδα ανέφερε αργότερα ότι μια ομάδα 300 ανδρών έκανε περιπολίες με πυροβόλα όπλα, αναζητώντας τους δύο ανθρώπους που διέφυγαν, κατηγορώντας τους ως τρομοκράτες.

Σε μια άλλη αναφορά, η Gazete Aydın είπε ότι οι άνθρωποι στο αυτοκίνητο ήταν ντόπιοι νεαροί άνδρες που προσπαθούσαν να βρουν ένα απομονωμένο μέρος για να περάσουν χρόνο με τις φίλες τους.

Μια άλλη τοπική εφημερίδα, η Aydın Ses, ανέφερε ότι μετά την επίλυση του θέματος, ορισμένοι χωρικοί είδαν τους υπόπτους να ξεκινούν φωτιά, ισχυρισμός που δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές.

Δείτε το βίντεο

Σημεία ελέγχου

Επίσης, το βράδυ της Τετάρτης, μια άλλη ομάδα πολιτών έκοψε τον κεντρικό δρόμο μεταξύ των περιοχών Yatağan και Milas του Muğla και δημιούργησε ένα αυτοσχέδιο σημείο ελέγχου.

Δημοσιογράφος του EuroNews εντόπισε με την κάμερα τον ντόπιο κάτοικο Μουχαρέμ Ντουγιγκού, φωνάζοντας σ’ ένα αυτοκίνητο με πινακίδα κυκλοφορίας από άλλη πόλη.

«Κι αν έβαλαν φωτιά στο δάσος και τώρα τρέχουν;» Ο Duygu ρώτησε, καθώς η οικογένεια που σταμάτησαν, η οποία φαινόταν Κουρδική λόγω των προφορών τους, προσπαθούσε να τον συνετίσει.

«Τα παιδιά μας είναι μαζί μας, φεύγουμε λόγω της φωτιάς», παρακαλούσε λέγοντας ο άντρας από την οικογένεια που είχαν σταματήσει.

Το Σαββατοκύριακο, ένοπλοι ντόπιοι είχαν ξεκινήσει περιπολίες και σημεία ελέγχου στην περιοχή Manavgat της Αττάλειας μετά από φήμες ότι οι δασικές πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

«Αυτά τα βουνά είναι αδιάβατα. Κανένα PKK, κανείς δεν μπορεί να περάσει από εδώ», αναφέρει ένας ένοπλος χωρικός σε βίντεο.

Δείτε το βίντεο

«Απειλούν τη βούληση των λαών της Τουρκίας να ζήσουν μαζί»

Ο Kemal Bülbül, βουλευτής του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) στην Αττάλεια, υπέβαλε κοινοβουλευτική ερώτηση για τις “ένοπλες συμμορίες των δρόμων, ρωτώντας τι κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τα πλήθη που έκοψαν τους δρόμους και σταμάτησαν τους πολίτες.

Ο Bülbül επικαλέστηκε τον Δήμαρχο της Manavgat, Sükrü Sözen, λέγοντας:

«Αυτοί οι άνθρωποι πραγματοποιούν ενέργειες που τρομάζουν αθώους πολίτες, όπως ελέγχους ταυτότητας, μπλόκα δρόμων, πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό, βασισμένοι σε ψευδείς συμβουλές για να πιάσουν εμπρηστές και δήθεν ύποπτους».

Ο βουλευτής του HDP ρώτησε εάν το υπουργείο έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει τις ριζοσπαστικές και ένοπλες συμμορίες από το “να τρομοκρατούν τη ζωή”. Οι ένοπλοι όχλοι «απειλούν τη βούληση των λαών της Τουρκίας να ζήσουν μαζί σε ειρήνη».

Δείτε το βίντεο

Σε ένα άλλο περιστατικό, ο συμπροεδρεύων της περιφέρειας HDP στην περιοχή Ντασεμεαλτί της Αττάλειας, Μεχμέτ Ντενίζ, έπεσε σε ενέδρα 20 ατόμων το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni üzgür Politika.

Η ομάδα ήταν πλήρως οπλισμένη, εκτός από δύο, είπε ο Ντενίζ στους δημοσιογράφους.

«Όταν είπα ότι επιστρέφω σπίτι, ζήτησαν να δουν την ταυτότητά μου. Τους ρώτησα τι κάνουν, καθώς δεν ήταν ούτε αστυνομικοί ούτε στρατιώτες. Είπαν ότι αυτοί ξέρουν ποιος είναι ο σκοπός τους, όχι εγώ”.

https://warnews247.gr/