1.8.21

"ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ «ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ» "

 ΑΚ181/2021                                                                                   31.7.2021


ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ «ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ»


Η νέα Τουρκο- Βρετανική  επίθεση στην Αμμόχωστο η οποία στοχεύει:

  • στη δημιουργία νέων κατοχικών δεδομένων, 

  • στον εκβιασμό αναγνώρισης του παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα εδάφη μας και,

  • στον διχασμό του προσφυγικού κόσμου μετατρέποντας μας σε πρόσφυγες δύο ταχυτήτων

δεν πρέπει να περάσει.  Και δεν θα περάσει.

Χαιρετίζουμε προς τούτο  τις χθεσινές πατριωτικές δηλώσεις θεσμικών προσφυγικών Παραγόντων  στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και συγκεκριμένα των Προέδρων των Ενώσεων κατεχομένων Κοινοτήτων Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Κερύνειας, καθώς και των Δημάρχων Μόρφου και Λύσης.

Συμφωνούμε με το κάλεσμά τους να μην παρασυρθούμε και να πέσουμε οι πρόσφυγες,  θύματα της σατανικής Βρετανικής πολιτικής του διαίρει και βασίλευε και να χωριστούμε σε πρόσφυγες δύο ταχυτήτων και μέσω της διαίρεσης να εξυπηρετηθούν τα άνομα σχέδιά τους σε βάρος μας. Το Κυπριακό είναι ενιαίο θέμα εισβολής και κατοχής και έτσι πρέπει, ενωμένοι, να το διαχειριστούμε. 

Σε ότι αφορά την ειδική περίπτωση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου συμφωνούμε μαζί τους ότι πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για να εφαρμοσθούν τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τελεία και παύλα. Η περιοχή να παραδοθεί στον ΟΗΕ ο οποίος να αναλάβει τη Διοίκηση της  και να επιστρέψουν εκεί οι νόμιμοι κάτοικοί της


Συμφωνούμε επίσης με  την ανάγκη να υπάρξει πραγματική προσφυγική πολιτική  στην εφαρμογή της οποίας να μην αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες ως επαίτες και να μην δίδεται περιθώριο εκμετάλλευσής τους από τους εισβολείς.


Τέλος, έχουμε την ισχυρή άποψη ότι, πρέπει οι πρόσφυγες συλλογικά να τοποθετηθούμε και επί της όλης διαχείρισης που γίνεται στο Κυπριακό, διότι θεωρούμε πως  αυτή η ακολουθούμενη πολιτική διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό, είναι που  διευκολύνει την Τουρκία και τη δολοπλόκο Βρετανική Διπλωματία να ενεργούν με τον τρόπο που ενεργούν και να ναρκοθετούν τον αγώνα μας.

Η πολιτική διαχείριση του Κυπριακού που ακολουθείται, δηλαδή οι διαδικασία Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ γίνεται  καθ΄ υπόδειξη και επιτήρηση των Βρετανών και έχει αποκλειστικό στόχο τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή, η οποία έγινε το 1974 γι΄αυτόν ακριβώς το σκοπό. 


Πρώτιστο καθήκον μας λοιπόν είναι, να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό με στόχο, αντικατοχικό αγώνα για  την απελευθέρωση των κατεχομένων και να τερματιστεί η προσπάθεια νομιμοποίησης της Τουρκοποίησής  τους, αφού μειώσουμε κάπως την έκτασή τους.


Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια


    Αυτό που έχουμε να προσθέσουμε εμείς, είναι ότι  η μεν Τουρκία με την εισβολή της, αυτομάτως απώλεσε την ιδιότητα της "εγγυήτριας δύναμης"  η δε Αγγλία με την μη αντίδρασή της στην εισβολή, απώλεσε  επίσης την ιδιότητα αυτή. Μόνη η Ελλάς, με την αντίδρασή της , δικαιούται να παρίσταται και να αντιδρά ως εγγυήτρια δύναμη.

Σε κάθε περίπτωση η Κυπριακή Δημοκρατία, Μέλος του ΟΗΕ και ισότιμο μέλος της ΕΕ, δεν χρειάζεται καμία εγγυήτρια δύναμη της οποίας τον ρόλο υποχρεούται να καλύψει τόσο ο ΟΗΕ όσο -και κυρίως- η ΕΕ. 

Στην Κύπρο υπάρχει ΜΟΝΟ η Κυπριακή Δημοκρατία και οι εισβολείς, οι οποίοι πρέπει να εκδιωχθούν. Κάθε άλλη "ιδέα" είναι εκ του πονηρού.

Juan/ Efenpress