5.8.21

Εκρηκτικό κλίμα στην Τουρκία: "Βλέπουν" απόπειρα πραξικοπήματος - Περιπολούν Ένοπλες ομάδες και πολιτοφυλακές (βίντεο)

Καταστράφηκε  θερμοηλεκτρικός σταθμός


Για επικείμενη απόπειρα πραξικοπήματος μιλούν ερντογανικοί κύκλοι με αφορμή το χάος που επικρατεί στην Τουρκία.

Η χτεσινή εξέλιξη επιδείνωσε την κατάσταση καθώς το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο Kemerköy καταστράφηκε ολοσχερώς. Τρεις μονάδες με ισχύ 210 MW, συνολική ισχύ 630 MW, τυλίχτηκαν στις φλόγες. Εκρήξεις ακούγονταν κατά την διάρκεια της νύχτας. Η πόλη Ören μερικά χλμ νοτιότερα της μονάδας παραγωγής ενέργειας, με 13.000 κατοίκους εκκενώθηκε.

“Ο Ερντογάν και το AKP δεν μπορούν να διαφυλάξουν ούτε τις κρίσιμες εγκαταστάσεις ενέργειας της χώρας” αναφέρουν οργισμένοι Τούρκοι πολίτες.

Περιπολούν Ένοπλες ομάδες και πολιτοφυλακές

Ένοπλες ομάδες και πολιτοφυλακές του Ερντογάν έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε διάφορες περιοχές της Νότιας Τουρκίας.

Οι οπλισμένοι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου και διενεργούν ελέγχους με παρατεταμένα τα όπλα. Σταματούν την κυκλοφορία και εμπλέκονται σε ενέργειες, όπως πυροβολισμούς στον αέρα, προκειμένου να προσπαθήσουν να βρουν “ύποπτους εμπρηστές”.

Ψάχνουν για Κούρδους του PKK ακόμη και ομάδες σαμποτέρ που πυροπολούν τα δάση με μολότοφ, χρήση βομβών βενζίνης και drone.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ομάδες απαιτούν να δουν δελτία ταυτότητας και να ελέγξουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων για να εξακριβώσουν εάν ο οδηγός και οι επιβάτες προέρχονται από πόλη με πλειοψηφία Κούρδων.

Σε μια περίπτωση μια ομάδα επιτέθηκε σε ένα αυτοκίνητο νομίζοντας ότι η πινακίδα κυκλοφορίας ήταν από το Ντιγιαρμπακίρ στα νοτιοανατολικά. Τελικά σταμάτησε αφού διαπίστωσε ότι η πινακίδα κυκλοφορίας ήταν από την δυτική επαρχία Ντενιζλί.

Σημεία ελέγχου έχουν δημιουργηθεί σε Αττάλεια, Aydin, Gazipaşa. Ομάδες ενόπλων έχουν κόψει την είσοδο στην πόλη και στην δασική περιοχή και ελέγχουν τις ταυτότητες των διερχομένων.

“Η είσοδος στην περιοχή έχει διακοπεί. Ο δρόμος ελέγχεται από ενόπλους που βρίσκονται στην είσοδο του Gazipaşa Küçüklü Mahallesi. Είδαμε μια ομάδων ενόπλων αποτελούμενη από 15 άτομα. Αν και τους είπα ότι είμαι δημοσιογράφος, εντούτοις δεν με άφησαν να περάσω” ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε βίντεο

“Πραξικόπημα”…

Ο Χιλάλ Καπλάν, Τούρκος δημοσιογράφος που διορίστηκε τον περασμένο μήνα στο συμβούλιο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα TRT, προειδοποίησε ότι οι πυρκαγιές  θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο Κάπλαν έκανε την πρόβλεψη σε μια άρθρο του στην εφημερίδα Sabah. Ανέφερε ότι αφορμή δόθηκε από μια ανάλυση του Στίβεν Κουκ, ανώτερου συνεργάτη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), ενός think tank με έδρα την Ουάσιγκτον. Ο S. Cook τόνισε τις αδυναμίες της κυβέρνησης του Ρ.Τ. Ερντογάν σε ένα άρθρο τρεις ημέρες πριν από το ξέσπασμα των πυρκαγιών.

“Όσοι παρακολουθούν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γνωρίζουν ότι ο Στίβεν Κουκ, ο αναλυτής που εργάζεται σε αυτό το ίδρυμα, είναι ένας από τους τρεις πιο αντιτουρκικούς συγγραφείς.

Αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, πριν κρυώσουν τα σώματα των μαρτύρων μας, έγραψε ένα άρθρο με τον τίτλο “Πώς ο Ερντογάν έκανε την Τουρκία αυταρχική” και προσπαθεί να δικαιολογήσει τους σκοπούς των δολοφόνων 251 ανθρώπων.

Αν κοιτάξετε τα άλλα άρθρα του, είναι ένας κοινωνιοπαθής που συμβουλεύει ότι οι μουσουλμανικές κοινωνίες δεν αξίζουν δημοκρατία και πώς κάθε μουσουλμανικό κράτος που υπερασπίζεται τα συμφέροντά του ενάντια στη Δύση πρέπει να υποτάσσεται στους δικτάτορες”.

“Αφού κατηγορήθηκα για παράνοια όταν έγραψα για το ενδεχόμενο πραξικοπήματος τέσσερις μήνες πριν από τις 15 Ιουλίου 2016, θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο κόλπο.

Υπάρχουν όμως περίεργα γεγονότα… Ας τελειώσουμε με τον τίτλο του άρθρου μου στο οποίο υποθέτω για εκείνο το επερχόμενο πραξικόπημα:

“Είμαστε έτοιμοι””, έγραψε ο Κάπλαν.

Ο Ερντογάν μάλλον θα παίξει το τελευταίο του “χαρτί” για την διάσωση του. Νέο “πραξικόπημα” προ των πυλών στην Τουρκία.

Δείτε βίντεο